תחזית מיום 12/01/2022
-
מסתמן.
חודש ינואר כפי שצפינו בתחזית החודשית- ממוצע ברוב האזורים.
הנגב המערבי הנגב הצפוני ומישור החוף הדרומי יצמצמו פערים,כך גם אזור ירושלים,אזורים אלו מצויים בגרעון והם אלו ש"קופחו" במערכות עד עתה.
פירוט הצפוי,בבקשה!
מערכת "רוננין 2", יוצאת לדרכה מחר בערב,יום חמישי.אין לי הרבה מה להוסיף לאחר תחזית ככ מסודרת וברורה של חברנו ניר,אך רק אציין בקיצור מס דברים.
א.המערכת איננה של צפון חוף כפי שהיה לנו בחלקן הגדול של המערכות עד עתה,אלא תכסה גם את פנים הארץ וההרים,כמובן באופן מקובל ויחסי למערכות חורף אך אין עדיפות ברורה לחוף מאחר ומיקום השקע מצויין וכמובן תמיכה בקרקע ושאר אלמנטים אשר אמורים לתת לעננות להתמזרח כהוגן.
ב.החרמון כבר מיום ב לאחר פינוי השלגים צפוי להיפתח ככל הניראה לגולשים,אינני מתיימר להיות דובר האתר אך מבחינת התחזית הצפי הוא לכדי 50סמ בחלק העליון וכ-35 אולי מעט יותר בתחתון,ובהחלט מאפשר לאחר הידוק השלג תנאי גלישה.
ג.המערכת בת מס גלים עד סוף ינואר וכמובן עם מירווח בין אחת לשניה אך החודש מעניין.
ד.עניין השלג( לא קיבל אצלינו ככ ביטויי וחלומות אך הוזכר כי היה במפות מעת לעת),ירד מהפרק לחלק הראשון של הגל דהיינו עד יום ב,אך בהחלט בצפון גולן יתכן בשיא תנאי הקור עם סינכרון משקעים תואם ירידה שלו,יום שבת או ראשון.
ה.כמויות עד יום ב.צפון- כ75 ממ בממוצע.
יהיו אזורים עם יותר,יהיו עם פחות,מציין ממוצע.
מרכז- כ70ממ!
ירושלים והאזור כ-55ממ.
גוש עציון חברון- 45-55ממ.
קריית גת- כ-45ממ.
באר שבע- כ- 25ממ,עיקר הגשם יום א.
בהצלחה לכולם,תודה גדולה מיוחדת לאוסאמה וניר
הנהדרים,מוסיפים הרבה מאוד כאן,וכמובן לתומש המנהל על הסדר המופתי כאן,וכמובן לגולשינו היקרים וחובבי מזג האויר! -
אקלימוס התחזית הזו מעודכנת לעכשיו?...
כל השמות שמרשמלו מציין... הם אינם כאן כפי הנראה לי
וגם, מה זה התחזית של חברינו ניר? -
דוד זה הכל מתוך הקבוצה שלהם בפייסבוק משמה הועתקה התחזית.
-
דוד כן זה מהיום. נראה שמרשמלו החליט לנטוש אותנו
-
אקלימוס חבל מאד, אם היה כאן בכל עדכון מודלים כמו שהיה פעם בסיזנט היה מוסיף הרבה נופך.
מכאן הקריאה אליו לבוא ולהשתתף. -
Mashav אני מקווה שהוא בקרוב יחליט לכתוב גם כאן. הקבוצה בפייסבוק סגורה, מה הוא זה עוזר לנו