סקירה סינופטית למערכת הקרובה
-
החלטתי הפעם לעשות סקירה אחרי הרבה זמן שלא עשיתי...
כפי שאתם כבר יודעים, זוג אפיקי רום קרים עושים את דרכם אלינו ממערב. אני מתייחס כעת לגל הראשון מטעמים מובנים.
כרגע אנחנו בסקטור החם לקראת מערכת רצינית מחר. לפנות בוקר תגיע חזית קרה "מהספרים" היא תתחיל בצפון, אך מהר מאוד תגיע גם למרכז.יום שישי: בבוקר, לאחר מעבר החזית, כנראה תהיה הפוגה קלה ומיד אחר כך הסקטור הקר יתחיל "לתת עבודה" עם רכבות של גשם לקראת מעבר הציר בזמן כניסת השבת.
בגלל גרדיינט חריף של 10–11 מ"ב בשטח קטן (קפריסין - סיני), הרוחות יהיו חזקות מאוד עם משבים בהרים של מעל 100 קמ"ש.
בלילה הגשם והרוחות ייחלשו וייפסקו.יום שבת: מהבוקר הגשם יחזור "בקטנה" עם הרבה עננים וקור, עם התחזקות מסוימת במוצ"ש בעיקר בצפון. בקיצור, שבת באווירה חורפית. הסיבה לכך היא זרימות מערביות ארוכות, שבתחילה יהיו עם נטייה צפונית ולאט לאט יהפכו לדרום-מערביות תוך כדי שהמשקעים מתחזקים מעט.
שבוע הבא: הגל השני נראה כמתעמק כמו שצריך. נקווה שהקוביות יסתדרו כדי שצפון הרמה, ואולי אפילו נמוך יותר לפי גפס צהריים, יקבלו מנה הגונה של שלג.
-
גשם עד בלי די כתיבה יפה ומקצועית.
תמשיך כך.
שאפו!!!!!!!!!! -
-
חורף בישראל אתה יכול לפתוח, אין לי כוח לנהל.
לגבי מרשמלו אני אבדוק עוד מעט אם היה משהו. -
יש עדכון ממרשמלו?
-
גשם עד בלי די אני רק יוסיף שהסיבה לגשם בשבת כמו שכתבת זה מעניין איך המערביות פתאום מתעוררות אחרי כמה שעות שלא חזוי כלום.
-
חורף בישראל פתחתי, אשמח להשתתפות פעילה,
תודה רבה -
מענין אותי מאוד העדכון לילה היום שנחשב אופטימי
-
אני רק אחדד בחזית הקרה לא צפוי אירוע חריג בגלל שהרום לא נכנס ועדיין השכבות הגבהות יהיו יציבות.
לכן אל תצפו לסו"ר בשלב הראשון.
אבל תמיד יכול להיות הפתעות -
כמהשלג צפוי באתר החרמון ביום ראשון?
-
דודשלג במפלס העליון קל ירד עוד איזה לפחות חצי מטר.
-
בשעה זו הציר של האפיק עובר ולכן מעתה הגשם יהיה פחות נרחב ובערב יותר הוא יחל להחלש
המכירה הסינית של עזר מציון נפתחה!
דרימי מתנה רוצים? לחצו כאן:
https://sale.ami.org.il/?vt=7000099&affid=202928
להצטרפות לנאמני עזר מציון — במייל:
ezermizionn@gmail.com