מודלים יום ו' 16 לינואר
-
יש בכלל סיכוי שהשנה תיהיה עוד מערכת שלג ?
-
שלג כבד בהרים בוודאי
-
דודשלג מאיפה הוודאות ?
-
שלג כבד בהרים
לרוב השלג בחצי השני של החורף!!!! -
אין וודאות ומי שאומר לך שודאי יהיה הוא פשוט שקרן
אני מניח ש דודשלג התכוון לומר שבוודאות יש סיכוי
אבל זה קצת טיפשי לומר את זה כי זה פשוט שא"א לדעת מה יהיה בעוד שבוע וקל וחומר בעוד חודש
לסיכום יש סיכוי לשלג!
האם יהיה בסוף? א"א לדעת -
צהריים טובים, אני קורא את הדיון שהתפתח פה ומציע שנרד קצת לקרקע. קודם כל לגבי המודלים - גשם עד בלי די צודק, זה תמיד סימן מעודד כשאנחנו רואים את גפס (שקצת גמגם בהתחלה לגבי הטווח הזה) מתיישר לכיוון של איסי לגבי סופ"ש הבא. נכון שהסינופטיקה קצת מלוכלכת ומורכבת כמו שארין כתב, אבל המגמה של אפיקיות שנשארת באזור ומייצרת גלים היא הדבר הכי חשוב כרגע.
לגבי הויכוח על השלג - דוד 4, הצדק איתך שאי אפשר להבטיח כלום, בוודאי לא חודש קדימה, אבל בואו לא ניסחף עם מילים חריפות מדי. אנחנו בסך הכל באמצע ינואר, החלק הקר של החורף (פברואר-מרץ) עוד לפנינו, אז סטטיסטית? ברור שיש סיכוי. סינופטית? כרגע במפות לא רואים כלום. פשוט מאוד.
אני דווקא מתחבר מאוד למה שכתבו כאן ירושלמי וארין - אנחנו מקבלים השנה חורף "בריא". האדמה רוויה, הנחלים זורמים, המערכות באות אחת אחרי השנייה. זה הרבה יותר שווה מאיזה אירוע שלג בודד שמשתק הכל ואחריו יובש. בואו נהנה מהשפע הזה שיש לנו כרגע, אם השלג יבוא בהמשך - נקבל אותו באהבה, ואם לא - עדיין קיבלנו חורף נהדר, לא?
מה דעתכם?
שבת שלום! -
פוסט זה נמחק! -
אקווריום מאה אחוז
יש לי רק שאלה אחת להיכן נעלמת?
אתה תמיד מוסיף הרבה
נשמח להשתתפות יותר ערה שלך -
דוד 4 תודה רבה!!
תאמין לי שזה חסר גם לי... כנראה יותר ממך...
כשיש הזדמנויות אני פה כמובן...
תודה על המילים החמות!
שבת שלום, מבורכת ושקטה!! -
לגבי העדכונים עצמם -
לעוד שבוע פלוס יש לנו הכנה מצויינת לאפיקים בשרניים אצלנו
כלומר גרעין קור ששולח אפיקיות מצפון וגם רמה חזקה באטלנטי שלכאורה אמורה לדחוף אפיקים אלינו
הבעיה היא גרעין הקור העצום מצפון לאטלנטי שגונב את ההצגה כל הזמן ומושך את האפיקיות אליו
כל עוד זו המגמה נמשיך במקרה הטוב לקבל מערכות מצירי אפיק שעוברים לידינו או מעלינו
אבל אפיק טוב בשרני עם מערכת חזקה עדיין בגדר לא על הפרקכמו שאמרנו נהנה ממה שיש ונמשיך לעקוב
-
ארין ש בגפס צהרים הרבה יותר אופטימי לעוד שבוע וחצי
-
דוד 4 הבעיה הנ"ל קיימת אצלו גם שם במלוא הדרה
לולא גרעין הקור המערבי הגדול היו כאן חגיגות
כרגע בינתיים הכול מערכות משולי אפיקיות -
דוד 4 הוא מתארגן למשהו משמח
-
גשם עד בלי די נכון זה שיפור נפלא אצלו
-
גשם עד בלי די לא חושב כך בכלל
ההיפך יש כאן מתכון לסוג של חסימה לדעתי
גרעין הקור הגדול לא יוכל להגיע אלינו ואצלנו תעלה רמה
כך להערכתי בהמשך לעדכון זה -
תבדקו שוב על מה הגבתי
-
-
גשם עד בלי די אה חח

כמובן אני התייחסתי לעדכון -
גשם עד בלי די הפלת אותנו בפח
-
ארין ש דווקא גרעין קור מעל גרינלנד/ איסלנד זה טוב לנו, מה שלא טוב בעדכון הזה זה "ההתנשקות" של האפיקים בגלל הרמה שלא עולה במערב אירופה כי היא מעדיפה להישאר באטלנטי
המכירה הסינית של עזר מציון נפתחה!
דרימי מתנה רוצים? לחצו כאן:
https://sale.ami.org.il/?vt=7000099&affid=202928
להצטרפות לנאמני עזר מציון — במייל:
ezermizionn@gmail.com