מודלים יום א' ט"ו טבת
-
למחר גפ"ס עם שיפור משמעותי במשקעים, עדיין כלום אבל שיפור....
לעומת זאת לסוף שבוע פשוט אין כלום, אין כלל כניסה של משקעים.
בהמשך לקראת סוף הטווח הרלוונטי מחזיר לנו את מערכת ה17 לחודש, אבל שוב משקע מנותק... (האמת שאני קצת נהנה לדמיין על המערכת הזו, בצירוף הקשר הקליפורני...) -
הקנדי דומה למחר, גם אצלו אין כלום לסופ"ש.....
לטווח הרחוק מכניס אצלינו אפיק רדוד ב16 לחודש ואח"כ עלית רמה. -
הגרמני היחיד שמשאיר לנו שאריות קטנות לסופ"ש... לטווח הרחוק נראה שיהיה דומה לקנדי (לא מגיע לכל הטווח).
-
מראש לא עקבתי כ"כ על השקע של סופ"ש, כי אני לא מאמין כלל בשקעים מנותקים בטווחים יותר מימים בודדים.
-
גם איסי דומה לקנדי, גם אצלו עלית רמה בסוף הטווח.
אבל עדיין הוא האופטימי ביותר למחר. -
אחת ממפות המשקעים של איסי למחר
-
איסי גם שמאיר לנו מעט משקעים לסופ"ש
לדוגמא מפה זו
-
לגבי מחר לדעתי אין הרבה מה להסתכל על מפות המשקעים של המודלים הגלובאליים. זה כבר לרזולוציות קטנות. קוסמו מאתמול נראה לא רע בעיקר לאיזור ההר וגם קצת לאיזורי חוף מרכזי-דרומי והשפלה.
לגבי סופ"ש, הכול כל כך גבולי ולכן קשה להוציא מזה משהו מסודר. מספיקה תנועה קלה לפה ולשם והכול משתנה. יש גם כמה "גלים" וקשה מאוד לראות מתי וכמה ייכנס כל אחד מהם. נצטרך להמתין. וכמו ש Mashav אומר מדובר בשקע מנותק ולכן עוד יותר קשה לחזות אותו ממרחק.
הטווח הרחוק יותר מבחינתי חסר משמעות, בטח בסינופטיקה לא מסודרת כזו. -
כדאי לשים לב גם להיום, אפשרות לממטרים אחה"צ. בעיקר בשדרת ההר מאזור ירושלים ועד הנגב (משתקף גם בתחזית השמ"ט).
-
קוסמו התעדכן כבר (מפתיע) ונראה יותר דומה לאייקון של אתמול בערב
גשם באיזור אשקלון -עזה וקצת בשדרת ההר (מפות: השמ"ט)
-
yakov123 סבבה. בכל אופן השינויים האלה מעדכון לעדכון מראים שקשה לחזות את הפעילות הזו.
-
בוקר טוב חברים
חזרתי
תודה לכולם על העדכונים השוטפים היה מרתק להסתכל מהצד
בלי קשר לכל המודלים רציתי להעיר או להאיר איזו הערה או הארה
לפני שבוע המודלים הראו שום כלום לסופ"ש האחרון, על אף שבהתחלה ראינו מערכת יפה לסופ"ש האחרון.
לבסוף יום או יומיים לפני פתאום הגיעה אלינו מערכונת חמודה משום מקום
היה סופ"ש סה"כ חורפי קר וגשום ברוב האזורים, וזה היה דיי מפתיע אני חייב לומר
אני לא יודע מה יהיה בסופ"ש הקרוב ובאמת המודלים ביממה האחרונה די לקחו את המערכת אחורה, אבל עם קצת אופטימיות אני חושב שעדיין הכל פתוח, והכל יכול לחזור אלינו בגדול
יום טוב ושבוע טוב לכולם! -
דוד לא יודע מה היה מפתיע, אמנם היתה הרגשה רטובה כל הזמן אבל זה לא היה כמעט מדיד, אצלי משעות כאלה רק דגדגנו את המ"מ היחיד....
וזה היה הצפי. -
עדכון צהרים של גפס מפתיע וצופה גל רוסבי שנוחת בדיוק עלינו ומביא למערכת חזקה ואולי גם קרה בשני הבא ואילך
רק שיחזיק מעמד ולא יעלם. -
גפס בבוקר הראה את זה מערבי יותר, כך שזה מגיע כאפיק מנותק ומוחלש
-
אני חותם על התצורה של הצהרים זה יכול להביא לכמה גלי רוסבי משמעותיים.
נקוה שזה לא קוריוז של עדכון בודד. -
ווואווו!!!!
-
מדהים!!!!!!!!!!
עדיין לא קר מספיק ל*** אבל הכל יכול להיות.
נקווה שישאר מזה משהו....... -
yakov123 לגמרי וואווו!!!!!!!!!!!!!!!
-
לראשונה גפס נותן לנו חלומות עם משמעות️️️️. זה לא עדכון ראשון שלו למערכת בטווח הזה.