מודלים שישי - 13/01/2023
-
אגב אם כבר ציינת את המפות של EC, לפיו בשבת ובראשון ישנו ייתרון מסויים דווקא לחוף המרכזי והשרון.
וליום שני הוא לא השאיר כמעט טיפת גשם בשום מקום...
צריך לראות מה יהיה בסוף ביום שני (בשמ"ט עדיין מדברים על גשמים מקומיים עם סופות רעמים יחידות וחשש קל לשטפונות בדרום).
בגדול ניתן לומר שהמודלים שכבר לפני שבוע לא ייחסו כלום לראשון-שני היו הקנדי וברקנל, ונראה שהם לקחו נגד גפס ואיסי שהראו שתהיה ממש מערכת בתחילת השבוע הבא, מה שלא קיים כמובן. -
גם קוסמו בהתמתנות לפנים הצפון להלילה ומחר
מה שכן כמו איסי הוא מראה על גשם די משמעותי בחוף המרכז- שרון מחר בערב/לילה -
yakov123 וגם אצלו לא נשאר כמעט כלום ליום שני. רק מעט התפתחויות בהרים..
-
אייקון כמעט ללא שינוי מאתמול, אולי התמתנות קלה
לגבי מוצ"ש יש אצלו מלא משקעים במרכז מקו ראשון וצפונה -
אנסבל איסי
סוף הטווח ניראה קצת יותר טוב מאשר המבצעי
-
yakov123 המערכת הזו יותר ניראה שאייקון יצדק בכול אופן זה מה שקורה עכשיו
בכול אופן זה ניראה שמחר בערב יהיה כמה שעות של רוחות מערביות נקווה שגם במרכז נצליח לסחוט מהם כמה ממ טובים -
גפס צהריים פשוט לתפוס את הראש ולא להאמין אנחנו בשיאאאאא החורף ואתה לא רואה אפשרות טבעית שירד כאן גשם בעשרה הימים הבאים לפחות בהתחלה זה רמה מטורפת שלא נותנת לאפיק ממערב להתמזרח אלינו [אגב זה נראה שהולך להיות ממש חם סופ"ש הבא יחסית לעונה] אח"כ אין גרעין קור באזור שלנו ובנוסף לכל הרמה באטלנטי שבנינו עליה התמוססה כלא היתה היינו כחולמים!!!!!!!!!!
-
חיים 2 מעריך שסוף שבוע הבא יהיה חם מהרגיל באיזור
ה4 - 6 מעלות! מזג אוויר שלא אופייני בכלל לאמצע החורף. זה פשוט משוגע. מה שכן לפחות יהיה אפשר להנות ממזג אוויר נעים, כי בכל זאת תהיה כנראה הרגשה אביבית, לפחות זה…
נקווה שאחרי זה תהיה ירידה חדה בטמפרטורות.
תקנו אותי אם לא דייקתי. -
חיים 2 כן. זה רק מראה מה שווים הטווחים האלה.
אבל עם זאת לא הייתי מתרשם מעדכון צהריים אחד של גפס.
ובכל אופן הוא נותן התקררות ומערכת בערך באותו תאריך יעד.
זה אחד המאפיינים של החורף הזה שגם המערכות שהגיעו לא היו כשגרעין הקור מעלינו. את מעברי גרעין הקור אנחנו מפספסים ומקבלים מערכות רק מאפיקים שנשלחים אלינו כלאחר יד..
מבחינה הזו השבועיים הקרובים כנראה יהיו 'גרועים' מכל החודשיים האחרונים, כי הם נראים יבשים לגמרי וחמימים בצורה משמעותית -
עכשיו המצב לא טוב, אבל אני אופטימי מאוד לסוף ינואר