עדכון ערב יום ב
-
בגדול נראה שיפור וחיזוק הערב לשלג לעומת הבוקר. צריך לחכות לאיסי. מי שרוצה יכול לפרט
ההמשך לשבוע הבא - יש פוטנציאל, אבל הוא מורכב, כרגע לא ממומש במודלים. לדעתי כלום שם לא סגור מיום ראשון והלאה. נעקוב. -
ישיר תודה רבה!
בצהרים הכנתי הודעה ארוכה עם סקירת סיכויי הערמות לפי המודלים המקומיים ולצערי היתה תקלה ולא הצלחתי לפרסם.....
בינתיים הסיכויים לאירוע משמעותי הולכים והחברים, וכיף לראות המשך פעילות בשבוע הבא. -
Mashav עדיין יש שינויים משמעותיים בין המודלים ואולי יהיו קצת גם במודלים המקומיים.
גם אני רציתי לכתוב בצהריים הערה ולא הצלחתי: צריך לזכור שבסוף ב"מודל חלון" עלולות להיות הפתעות, לטוב או לפחות.. שלג דצמ' 2013 טרף את הקלפים מעל ומעבר לתחזיות. מצד שני 2015 באחת מהמערכות צפו 30 ס"מ בירושלים וירד הרבה פחות. עננות מפותחת יכולה להוריד את הטמפרטורה מהצפוי. מאידך "חור" בעננות עלול להשאיר בלי כלום, וכבר היו דברים מעולם.
היתרון הגדול במערכת הנוכחית, שלא תמיד קיים, הוא שיש סנכרון טוב בין שיא המשקעים לקור, כך שהפוטנציאל עשוי להתממש טוב, לפחות בשעות הרלוונטיות. -
ישיר נכון יש הרבה משתנים שלא נוכל לדעת. אני חושש לגוש ושכונות דרום ירושלים.
-
ישיר בדצמבר 2013 חזו ס"מ 1 בלבד בירושלים
-
שלג היתה אי ודאות גדולה. תוכל לראות סרטונים של גדולי החזאים שפשוט לא האמינו למה שנראה במפות. זה היה הזוי!
-
והנה איסי מראה לנו הערב את הפוטנציאל שיש בשבוע הבא. מראה אפשרות למערכת גדולה בחצי השני של השבוע.
-
ישיר ומה לגבי המערכת הזו? יש סיכוי?..
-
שלג מה שאלתך?..
-
ישיר ב-2013 חזו רק ס"מ אחד... האם יש סיכוי לשינויים גם במערכת זו?
-
שלג ב2013 היתה מציאות מיוחדת, מערכת שלג עצומה שהגיעה באמצע דצמבר. זה היה מאוד נדיר ובאמת הפתיע מאוד ולכן התחזיות היו מאופקות.
המערכת הנוכחית מגיעה בשלב נורמאלי למערכות שכאלה, לכן קשה לצפות להפתעות חריגות מאוד.
אבל עדיין, כמו בכל מערכת חורפית לפעמים יש הפתעות. המודלים הערב סה"כ מתכנסים לתרחיש משמעותי. אם בפועל יקרה הצד הקיצוני שבו, בהחלט ייתכן שנראה כמויות שלג משמעותיות בהרים. אבל את זה נדע רק בשעת מעשה... -
ישיר בועז נחמיה נותן בין 5 ל- 10 ס"מ. מרשמלו נותן 25 ס"מ. מי יותר אמין?...
-
אקלימוס המודלים בעצמם חלוקים וגם חל שינוי משמעותי מעדכון הבוקר לעדכון הערב (שיפור משמעותי בחלק מהמודלים הגדולים). כך שמה שנכתב לפני כמה שעות אולי כבר השתנה, ומחר ייכתב אחרת.
בתחושת הבטן שלי יהיה משהו בן לבין בשכונות הגבוהות. 25 ס"מ ממש - זה הרבה! 5-10 נשמע לי מעט מדיי כרגע. אבל בוא ניתן למציאות לומר את דברה. אני אישית לא 'חופר' הרבה במפרטים השונים והדקויות פחות מדברות אליי בקטע הזה. יש דינאמיקה של מזג האוויר והטבע, ולא חצי מעלה במפרט זה או אחר הייא שתוכל לנבא מה בדיוק יהיה... בכל אופן נראה שיהיה מעניין בהרים בע"ה -
ישיר מעניין מהיכן מרשמלו מביא את התחזית שלו.. יש מודל מרשמלו?
אני רוצה להאמין שמרשמלו אכן צודק בתחזית שלו, יהיה מדהים. -
בכל אופן יש ממה להתרגש. עברנו 5 שנים ללא שלג ממשי (2016-2017-2018-2019-2020), בשנה שעברה קיבלנו מנה יפה, והנה השנה נראה שנזכה שוב שירושלים תתכבד בלבן הקסום. זה לא דבר שקורה כל שנה! נקווה שיהיה טוב ומוצלח
-
ישיר נקווה שהעשור הזה כולו יהיה בימי שלג. יש לנו כבר התחלה טובה מחורף שעבר
-
אקלימוס וראיתי שגם בועז נחמיה כתב עדכון חיובי הערב: "מעדכוני הערב נראה שחמישי-בוקר לבן על הצד העבה יותר"
-
למי ששאל (בשרשור הנפרד)... בועז נחמיה זה אתר "ירושמיים".
למיטב הבנתי תנאי השלג יתחילו אחרי הצהריים ביום רביעי. מניח שבירושלים יתחילו להיראות פתיתים אחה"צ בתוך הגשם. בשעות הערב תהיה התקררות נוספת ואז יתחילו השלגים הכבדים יותר. בהינתן טמפרטורות קרות מספיק אפילו סופות-שלגים בהרים, כי יש הרבה מאוד משקעים בשעות השיא. -
דוד היינו שמחים מאוד לשמוע את קולך כאן בטוח יש לך מה לומר לנו
-
ישיר באיזה שעה לדעתך יחסמו את הכבישים בירושלים לכניסה?