עידכון ערב מוצש 04.02.2023
-
דוד אמר בעידכון ערב מוצש 04.02.2022:
שבוע טוב
לאחר כל הגלגולים וההתהפכויות של השבוע שחלף אפשר לומר שדי מתייצבים על גירסת האמצע לא הגירסה הקיצונית של הגרמני ואיסי ולא הקיצונית לצד השני של גפס, הרבה גשם צפוי בע"ה השבוע עד ליום רביעי וגם שלג בהרי הצפון הגבוהים, אולי שלג מעורב בגשם בהרי המרכז הגבוהים, אבל לאחר מכן בכל המודלים נראה שנהיה אם איזו שהיא הפסקה לכמה ימים טובים, לא נראית התרכסות במודלים, אלא הפסקה. לכמה זמן? לא ברור... בגפס הערב עד סוף הטווח (שבועיים) לא רואים כמעט כלום, אבל שוב, חסימה לא רואים.
נקווה שהחורף ימשיך אי"ה במלא העוצמה ויפצה על ההתחלה הגרועה שלו.יוני 2 הכוכב אמר בעידכון ערב מוצש 04.02.2022:
שבוע טוב
לאחר כל הגלגולים וההתהפכויות של השבוע שחלף אפשר לומר שדי מתייצבים על גירסת האמצע לא הגירסה הקיצונית של הגרמני ואיסי ולא הקיצונית לצד השני של גפס, הרבה גשם צפוי בע"ה השבוע עד ליום רביעי וגם שלג בהרי הצפון הגבוהים, אולי שלג מעורב בגשם בהרי המרכז הגבוהים, אבל לאחר מכן בכל המודלים נראה שנהיה אם איזו שהיא הפסקה לכמה ימים טובים, לא נראית התרכסות במודלים, אלא הפסקה. לכמה זמן? לא ברור... בגפס הערב עד סוף הטווח (שבועיים) לא רואים כמעט כלום, אבל שוב, חסימה לא רואים.
נקווה שהחורף ימשיך אי"ה במלא העוצמה ויפצה על ההתחלה הגרועה שלו.מה קורה כאן?
-
אוהב גשם אני גם שואל..
-
-
אנסבל איסי
לפחות יש שיפור בקטנה לסוף הטווח -
שבוע טוב, הרבה גשם לפנינו החל מאמצע השבוע. לאחר מכן המערכת הבאה יכולה אולי לבוא לקראת סוף השליש השני החודש, אם כי לא ידוע מה תהיה חוזקתה, נעקוב. אף מודל לא מכיר במערכת כלשהי להמשך הטווח וזה השתנה כמובן.
סה"כ אנו צפויים להיכנס ליובש לא וודאי שימשך כמה ימים, ואולי אחר כך נזכה לראות אולי עוד מערכת (בסביבות סוף השליש השני של פברואר, כנראה לא תהיה חריגה). זו לא תחזית כמובן, וזה אולי השתנה לכאן או לכאן. -
הסינופטיקה די מעורבבת מסוף שבוע והלאה. הכול יכול לצאת מזה. בינתיים יש לנו מערכת מכובדת ממחר ערב עד חמישי שתמשיך לעזור בעה להשלמת פערים ברוב האיזורים.
שבוע טוב ומבורך -
לסיכום המרדף הנוכחי אחרי מה שכבר לא יהיה כנראה מהמערכת הזו:
תכלס כשרואים את האפיק ב20 שעות, מבינים עד כמה הבועה/הביצה הקטנטנה הזו (שבקושי נראית) פשוט הרסה פוטנציאל למערכת שלג קלאסית ויפה. תראו איזה אפיק יפה זה לפני שהוא נהרס ובתמיכת רמה נהדרת ואפיק מערבי שדוחף אותה. הכול מושלם. כמעט. -
ישיר שנה משוגעת כבר אמרנו...
-
יכול להיות שתשתגע בהמשך יותר
עדיין יש תקווה למערכת שלג לא?
ב2021 המערכת שלג הייתה ב17 בפברואר ב-ו׳ אדר! -
כל התחזיות פספסו את הגשם שהיה ביום חמישי בלילה וגם מה שהולך עכשיו גשם מאוד חזק בכל מיני מקומות אולי הם מפספסים את השלג של יום רביעי והלך........
-
מירון נקווה שכך יהיה למרות שלא ככ ניראה שזה יקרה
-
מירון הלוואי אבל לא הגיוני המודלים ידועים בקושי שלהם בתחזיות לגבי גשם מקומי בשביל שלג נצטרך פה מפלה היסטורית של המודלים בערכי קור
אבל אולי מי יודע ה' גדול -
נראה לי מפספסים את הגשם כי הוא לא בא במערכת מסודרת וגדולה אלא פה ושם עם הפסקות…
במערכת הקרובה אני מאמין שזה כבר יהיה גשם חזק לאורך שעות והרבה יותר רציני מיום חמישי בלילה וכו׳ -
מירון אגב הגשם של חמישי בלילה היה די צפוי
-
גשם עד בלי די גם שישי בוקר?
-
אני לא שמעתי ולא ראיתי
-
שלג בשפע כן וגם ליל שבת וגם שבת רק שהמודלים ראו את זה קצת מאוחר ולכן כמעט לא דיברו על זה
-
גשם עד בלי די השמ"ט נזכר לעדכן רק בחמישי בערב/לילה. לפני כן צפה גשם מקומי וברובו קל ובעיקר במישור החוף, משהו בסגנון הזה זכור לי
-
לגבי חמישי לילה די בוודאות שקוסמו יום קודם לא הראה את זה מלבד זרזיפים.
גם עכשיו די מפתיע לטעמי. -
ישיר באמת מפתיע
כאן גשום כעת
והמכם ממש נחמד