עדכון לקראת התחזית החודשית
-
יום ו בוקר.
תזכורת לכל מי שטוען שהבטחנו מערכת שלג בתחילת החודש,ובכלל לעשות סדר.
המלל פשוט ונשאר אותו דבר גם אם מעוניינים להקצינו.כתבנו ונשארנו באותה דעה שבין 4 ל9 לחודש האפיק הקר והחורפי יהעה מעלינו והחורף האמיתי יחל.כתבנו בפירוש ולא ניתן לטעות ומי שיחפוץ להבין כיצד שרוצה עושה זאת על אחריותו,והזכרנו שיכול להתפתח לאפיק שלג בהמשך אך הדבר לא נכנס לתחזית כי זו אופציה.סיכום הדברים הוא כזה.
אפיק קר יגיע אלינו בין התאריכים שנקבנו,בו יחל החורף במס גלים,חורף אמיתי עם ארועים רודפים,ומי שככ חפץ לבשר על קיץ שיגיע בשעות הללו לאזור ההר (ולא רק) עם חולצה קצרה.הזכרנו שאמנם ביום חמים במס אזורים הבעיה היא שאתם מסתכלים על צבעים במפות ואנחנו שוברים את הראש על מנת לנתח את המפות.חורף בגלים עם אפיק שיגיע עד בין תאריכים שנתננו והתחזית המפורטת בחודשית מחר.אגב,בין השעות 10 ל12 הורדת דמעות על הבצורת הנוראה תתקיים באצטדיון טדי כל מי שרוצה מוזמן.מי שרוצה להיות ריאלי שילך עפ תחזיתנו כאן וכבר מס שנים שאנחנו יוצאים לבד מול מודלים עונתיים ורגילים לאש כך שאף תגובה לא מפחידה אותנו אלא רק מחזקת,לא כולם חייבים להיצמד לתחזית.חורף חוזר אלינו עם מערכות מעניינות ומאתגרות.נקודה! שבת שלום️ -
עוד ממרשמלו
באפריל יש ממוצעים מלאים של גשם?
באפריל כעת 9 מעלות בירושלים? הם מביטים על צבעים ואינם מבינים במפות.הירוק אותו מחפשים הוא הקובע אצלם ולהם ניתן לתת רמה סיבירית יבשה מעל הראש שמורידה 0 מילימטרים והצבע שיראו הוא ירוק אך ללא משקעים.השאלה מי טוען.יש מבינים ויש מתוסכלים.גם אני טוען שכעת המפות אינן טובות.אני איתן למחר מוחרתיים לא ל7 לחודש או ל9 בו.האפיק טעון ושואף לרדת לעברנו אך גרעין קור חזק משאיר משיכה מערבה למערכות,אני טוען שזה ישחרר מערכת יפה ראשונית בתאריך שנקבתי ולאחריה גלי מערכות מאותה תזוזה מזרחה של הגרעין.על מנת לדעת מי צודק נהיה חייבים להמתין לדד ליין של התחזית שלנו ואם עד 9 לא נקבל את האפיק נוכל לרשום שהמודלים צדקו.לדעתי זה עוד יהיה לפני כן אבל זו בדיוק הסיבה שתיחמנו תאריכים למערכת שתפתח בכבוד את החורף עם הירוק הנכסף עלינו כפי שרציתם. -
יש לציין שמרשמלו אמר ואפשר לראות בפירוש שסיכוי בינוני שזו תהיה מערכת שלג
והוא דיבר על המערכת של תחילת ינואר
קצת דיוק.. -
וגם עכשיו כותב עדיין ירוק עלינו סיכוי קיים אך לא באחוזים גבוהים...
-
''כל הדיווחים ברשת לגבי מערכת משמעותית בתחילת החודש פייק ניוז (ליאור סודרי)''
זה נגד מרשמלו או משהו אחר???
(דעתי האישית אני לא רואה מרשמלו יוצא מזה אבל הוא כבר ימצא איזה משהו) -
נראה שמגיע מערכת רצינית באזור תחילת שבוע הבא (הבא) באזור ה8 ל01 ולאחר מכן גם יש אפיקים קרים
גפס ל8 01
-
בהודעה הפותחת איבד אצלי מרשמלו 2 נקודות,
נקודה אחת - רמת אמינות כחזאי,
נקודה שניה - ויותר חשובה - רמת אמינות כבן-אדם ישר,סליחה,
אבל לפי איך שזה נראה עכשיו - גם אם תהיה מערכת בין ה-4 ל-9 לחודש - זה יהיה יותר חלש המערכות הסתוויות שכבר היה לנו השנה,אם הוא היה כעת מתחרט מודה שטעה - הייתי מקבל - כי לכל אחד יכול להיות טעויות,
אבל במקום זה - הוא מצהיר שצדק ואומר ניסוחים מעורפלים - שגם אם בסוף יהיה גשם מקומי קל בצפון מישור החוף המזרחי (הטעות במקור שלי) הוא יוכל לטעון ששוב הוא צדק כרגיל נגד כל המודלים שטעו,רוב ההצלחות שלו יצאו מדברים מעורפלים כמו ההודעה הפותחת,
אדרבה - אם מישהו הבין משהו קונקרטי בשפה העברית לגבי מזג-האויר הצפוי עד ה-10 לחודש - אשמח לתרגום -
אוהב שלג לא ישבע כל מילה וזה הבעיה עם מרשמלו שאף על פי שהוא קורא מפות מחונן ויש לו תחזיות יפות הוא נותן תחזיות מפוצצות ואז במקום לרדת מהם הוא מתחיל לערפל אותם ואז להגיד זה בדיוק מה שאמרתי אני ימשיך לעקוב אחרי מה שהוא כותב אבל צריך לקחת את זה בערבון מוגבל
-
בואו נחכה לראות מה קורה… יש עוד זמן עד ה4 ל9 לחודש. אם מה שאמר באמת לא יקרה אז כל מה שאמרתם נכון ואני אסכים איתכם לגמרי.
אבל חכו אולי משהו ישתנה. היו כבר מקרים שזה לא היה נראה שיש משהו רציני שבוע לפני ואז כמה ימים לפני הייתה הקצנה משמעותית. -
מה שכן, חמים יחסית לתקופה לדעתי.
אבל אני אופטימי בהמשך לתחזית של מרשמלו.