פוסט הימורים על מפלס הכינרת
-
במקום שאין אנשים.....
פתחתי אשכול חדש על המערכת הקרובה
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
במקום שאין אנשים.....
פתחתי אשכול חדש על המערכת הקרובה
וגם שם אין אנשים....
קראתי ואין עונה,לכן באתי בקריאה ובבקשת תחנונים מכל אלו שהשתתפו בהימור הקודם להשתתף גם בהימור החדש,
בתודה מראש
-
אוהב שלג לא ישבע אני יסביר לך
אף אחד עדיין לא רוצה להמר
המודלים בעצמם לא סגורים אפילו על כיוון מה הולך להיות
זה נע בין מערכת של מספר ימים לבין כמה גלים
ולכן מי שיהמר היום על מס׳ ס״מ מסוים שם את הימורו על קרן הצבי.. -
מפלס הכנרת עלה ביממה האחרונה ב-2 ס"מ, ועומד כעת על 210.17- ס"מ. המרחק מהקו האדום העליון: 1.37 מ'.
-
מיפלס הכינרת עלה ביממה האחרונה ב1.5 ס"מ ועומד כעת על 210.155-
עלייה של 1.40 מטר מתחילת העונה
לכינרת מלאה חסרים 135.5 ס"מ -
כל הדיבורים על פתיחת סכר דגניה הם חסרי משמעות
הדבר הזה לא יקרה אל אם כן יהיה אירוע קיצון
כי גם בשנים האחרונות שהתקרבנו למפלס העליון מה שרשות המים עושה היא מתחילה לשאוב בכמויות גדולות כדי להאט את העליה
אין שום רצון לפתוח את הסכר כי זה יזיק לשטחי הירדן הדרומי בגלל ששנים רבות לא זרמו בו כמויות גדולות
זה רק סתם כתבות שעושים בתקשורת על פתיחת הסכר
זה לא יקרה!! -
די ברור שלא יקרה, גם די מיותר לדבר על זה כשחסרים עוד למעלה ממטר, וכרגע לא נראית עלייה מאסיבית באופק.
כמו שאמרתי, מה שלא קרה למעלה מ30 שנה, לא יקרה גם השנה ככל הנראה... -
ישיר מי דיבר על זה?
-
איש השלגים לדפדף אחורה תראה וגם מלא כותרות באתרים השונים מתחילות ב''האם סכר דגניה בדרך להיפתח??''
-
dimy מסכים. ב-2020 אם אני לא טועה היו קרובים 8 ס"מ מכנרת מלאה ועשו שאיבות מים
-
ב-2020 זה הגיע קרוב לקו העליון רק בקיץ (נדמה לי שבחודש מאי) - וכל החורף היה מבורך ולא רק תקופה חריגה ספציפית -
לכן לא דברו כ''כ על הסכר - ובפרט שהקורונה העסיקה את כל הפרשנים,השנה היה לנו דבר מעניין:
ב-3 חודשי החורף הראשונים - הכינרת עלתה בס''מ ספורים -
ואח''כ בתוך שבועיים עוד כ-80 ס''מ -
וע''ז מדברים שאם יגיע עוד מערכת כזו - זה יביא עוד כמטר שלם (ואפילו יותר בגלל זרימות יותר חזקות) - וכידוע יש לנו עוד כחודשיים חורף....ולגבי הגברת השאיבה - זה משפיע על אולי חצי ס''מ ביום (ואני כנראה נדיב מדי) - במהלך חודשיים זה לא יציל מפתיחת הסכר (גם פתיחת הסכר לא תשחרר יותר מ-6 ס''מ ביום - ולכן אם יש חדש למערכת עוצמתית - יפתחו גם לפני שזה יגיע לקו העליון),
ובנימה אישית: אני לא חושב שמגיע לזה השנה - כי השבועיים שהיו זה דבר נדיר - וסיכוי קלוש שנראה שוב 16 ימי גשם רצופים בעיקר בצפון...
-
dimy אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
איש השלגים לדפדף אחורה תראה וגם מלא כותרות באתרים השונים מתחילות ב''האם סכר דגניה בדרך להיפתח??''
דיברו על זה לפני כשבוע
כבר אז הוברר כאן על ידי כמה מהחברים שאנחנו די רחוקים מזה.
אני חושב שמיצו את הנושא יחסית.
(אלא אם כן כמו שאתה אומר בכל מיני אתרים זה עלה לחלל האויר שוב)