מודלים פרשת ויקהל
-
פינקי כנראה זה למה אני לא מרגיש שהחורף היה כל כך טוב… היו הרבה פעמים שירד באיזון החוף ובצפון, אבל בשפלה וירושלים יבש.
בסך הכול לרוב הארץ חורף ממש מבורך מבחינת גשמים.
משום מה הפוסט נשלח רק עכשיו שלחתי אותו אתמול אבל אז נכתב שאין לי אישור -
עכשיו מטפטף בבית שמש
אבל בנוגע לחורף בכללותו -פה זה מרגיש באמת חלש
גם פריחת השקדיות השתגעה לגמרי מהחורף החמים והלא מסודר הזה
הלכתי לצלם אתמול בשקדיות ליד בית שמש וזה רחוק מפריחה מלאה ונורמלית -
דוד אמר במודלים פרשת ויקהל:
אני קורא את השיח פה ומשפשף את העיניים (ולא רק בגלל השעה...)
איך אפשר לקבול על חורף מבורך כזה?
על חורף שברוב אזורי הארץ עברנו כבר מזמן את הממוצע הרב שנתי ובחלק מהמקומות פי פעם וחצי!
על חורף שכמעט כל שבוע בו ראינו גשם כזה או אחר!
על חורף שכל מאגרי המים בצפון ובמרכז התמלאו!
על חורף שהכנרת נושקת לקו העליון ועלתה בקרוב לשתי מטר ועוד היד נטויה בע״ה!
על נחלים זורמים בעוצמה!
על שדות שהושקו בנדיבות מן השמים!
אז נכון, לא היו מערכות קרות כמעט ורוב המערכות היו משולי אפיקים וכו׳, ולא קבלנו את השלג המיוחל, אבל כנראה הספקנו לשכוח את השנים האחרונות איך שווענו לטיפת גשם שירדה במקרה הטוב פעם בשבועיים... אני בטוח שחורף 23-24 יזכר כאחד החורפים המבורכים ביותר שידענו
תודה לך ה׳ על הכל!מסכים איתך לגמרי אבל רק מוסיף ** קטנה..
בוא לא נשכח את אנשי ירושלים והרי יהודה השפלה הדרומית הנגב וכו' שבנתיים השנה אצלם
לא הורגשה שנה גשומה וברוכה אלא סבירה מינוס בנתיים... -
המודלים היום ממשיכים לרמוז לעוד מערכת מינורית לקראת סוף שבוע הבא זה יהיה ככול הנראה בשבירת שרב
איסי הכי גרוע
גפס צהריים נראה נחמד
הקנדי נראה באמצע -
בקשר לדיון על האם השנה הייתה טובה או לא אז צריך לדעת כלל שכמעט כול השנים הגשומות דרום הארץ מתחת לממוצע (לדוגמה שנת 19 שנת 69) מכיוון שבשנים כאלה רצף המערכות לא נותנות לגשם להדרים עד שמגיע גל חדש שמצפין חזרה את הגשם ומה שקרה השנה שזה היה קצת יותר צפוני אז גם מקו אשדוד ירושלים ירד בינתים פחות מהממוצע
-
בינתיים הבריטי ב 144 עם אפיק רחב שמתקרב אלינו אבל עדיין נראה צפוני
גפס יותר קטן ויותר צפוני
הקנדי עם הכי דרומי והכי ענק ב 144 אבל אחר כך הוא מתחבר למערב אירופה -
גשם עד בלי די אמר במודלים פרשת ויקהל:
בקשר לדיון על האם השנה הייתה טובה או לא אז צריך לדעת כלל שכמעט כול השנים הגשומות דרום הארץ מתחת לממוצע (לדוגמה שנת 19 שנת 69) מכיוון שבשנים כאלה רצף המערכות לא נותנות לגשם להדרים עד שמגיע גל חדש שמצפין חזרה את הגשם ומה שקרה השנה שזה היה קצת יותר צפוני אז גם מקו אשדוד ירושלים ירד בינתים פחות מהממוצע
אז מבחינת הדרום עדיף שנה לא מידי גשומה?
-
איש השלגים אין לזה תשובה אמיתית כי תמיד יכול להגיע מערכת ענקית או 2 בינוניות שתפנק את קו אשדוד ירושלים ומספיק עוד ארוע סילון גדול או אפיק ים סוף פעיל וכול החלק הדרומי של הארץ מגיע לממוצע (אם אני לא טועה זה מה שהיה בחורף 20)
-
עוד בוקר בלי בשרות במודלים חוץ מאפיק שמגרד אותנו מצפון שבוע הבא אין כלום עד ה 240 שעות אבל זה כבר טווח לא אמין בכלל
-
פינקי זה לא רק אצלך זה בכל הארץ