שרשור דיווחי עליית מפלס הכינרת שבועות פרשת ויקהל - פקודי
-
הבוקר -209.68
עליה של 2 ס״מ משישי
לכינרת מלאה עוד 88 ס״מ -
דוד אני פחות מתחבר למפלס כעת באופן נקודתי,
זה כבר עומד על קצב עליה של כחצי ס'"מ עד ס''מ ליום -
לדעתי זה כבר לא מעניין ברמה של עדכון יומי על המפלס,
כמובן - אם המערכת בחצי השני של השבוע תפתיע ותגביר את קצב הזרימה בשיעור ניכר אז זה שוב יהיה אקטואלי...נ.ב. לא התכוונתי באופן אישי אליך - אלא על עצם הנושא.
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בשרשור דיווחי עליית מפלס הכינרת שבועות פרשת ויקהל - פקודי:
נ.ב. לא התכוונתי באופן אישי אליך - אלא על עצם הנושא.
שני דברים
תשתדל לפני שאתה כותב לשים לב לכותרת : "שבועות ויקהל פקודי"
והשני שים לב למה שכתבתי "עליה של 2 ס"מ משישי"...
כך שהעדכון הוא על שלשה ימים
ודבר אחרון, אפשר ורצוי למי שמעוניין לכתוב גם עדכון יומי
יום נפלא -
דוד אכן אתה צודק - לא שמתי לב שזה גם על שבוע הבא - וע''ז אני מבקש סליחה,
לגבי העליה מיום שישי - זה כ''כ גמיש - כי כעת זה עדיין זז על 209.69- כך שזה לא ברור לגמרי העליה הזאת,
(לא כמו פעם - שגם אם זה קפץ אח''כ שוב - תוך כמה שעות זה כבר עמד יציב על המספר המדובר) -
לגבי הנושא אני חושב שכן צריך גם כי זה מעניין וגם כי יש אנשים שזה מה שהכי מעניין אותם
-
ערב טוב
המפלס כעת 209.65
85 מהקו העליון
עליה מתונה של כ1 ס״מ ביממה
אם לא תהיה מערכת משמעותית נוספת החורף אז זה יעצר איפה שהוא על 50 ס״מ מתחת לעליון -
81.5 ס"מ מכינרת מלאה!
על פי מדידת רשות המים, מפלס הכינרת עומד כעת על 209.15-. עליה של עוד 0.5 ס''מ ביממה האחרונה.
-
על פי נתוני המדידה של רשות המים, מפלס הכנרת עומד על רום של 209.61-.
עליה של 0.5 ס''מ ביממה האחרונה.
מפלס הכנרת רחוק ב- 81 ס''מ מקו אדום עליון.
הספיקה בירדן: 19 מק/שנ.ולפי הצפי הנוכחי, יש לכנרת עוד הרבה מים בדרך
-
רשות המים: עליה של 2 ס''מ בכנרת בסוף השבוע האחרון. מפלס הכנרת רחוק ב- 79 ס''מ מקו אדום עליון.
-
האם יש רוחות חזקות בכנרת?
המפלס כעת עומד על -209.57
אם זה נכון זה עליה של עוד 2 ס״מ מסופ״ש...
עוד 77 ס״מ לכנרת מלאה -
בס״ד אחרי המערכת המבורכת שעברה אותנו אתמול המפלס ממשיך לעלות וכעת עומד על -209.52
עוד 72 ס״מ לכנרת מלאה
יש ספיקות יחסית טובות בירדן כ28 קו״ש מה שבע״ה יעלה את המפלס בימים הקרובים בעוד מס׳ ס״מ מכובד -
על פי מדידת רשות המים, מפלס הכינרת עומד כעת על 209.5-
-
בשקט ובלי הרבה דרמות שימו לב שהכנרת עלתה בעוד 5 ס"מ
209.45- -
מפלס הכנרת עלה ב-0.5 ס"מ נוספים ביממה האחרונה. המפלס גבוה היום ב-63 ס"מ בהשוואה לתאריך מקביל לפני שנה.
-
כמה חסר למלאה?
-
63 ס"מ
ישתבח שמו -
צהרים טובים
המפלס חצה את רף ה60 ס״מ כעת המפלס -209.39
רק 59 ס״מ לעליון
הזרימות עלו קצת מה שיתן עוד זינוק למפלס בע״ה בימים הקרובים
ואם נכונו לנו עוד ימי גשם בחודש הקרוב אנחנו יכולים לסיים עם כ30 ס״מ מתחת לעליון -
דוד אכן הזרימות התגברו - אבל הן עדיין חלשות....
שים לב: בשבוע שעבר שהירדן היה על קצב של כ-17 קו''ש - המפלס רק ירד -
כעת זה עלה ל-21 קו''ש....
זה אולי יעלה את המפלס ב-5 עד 10 ס''מ (ולדעתי - אני אפילו נדיב מדי) - זה ללא מערכות נוספות,ולגבי מערכות נוספות:
אינני נביא או חזאי - אבל מהתרגשות על המערכת הנוכחית - נראה שמערכת כזו זה נדיר בתקופה הזאת - ובפרט שהיא הייתה עוצמתית באיזור הכינרת - ובס''ה זה העלה רק ב-4 עד 5 ס''מ,
אינני מאמין שמערכת או 2 מערכות נוספות יעלו בעוד 29 ס''מ - כשבאמצע יש ימים חמים וכן שאיבה גבוהה.אשמח לדעת שאני טועה (ס''ה הימרתי על 30 ואשמח לנצח....)
-
אוהב שלג לא ישבע עכשיו הספיקות 23 קו״ש
אם לא יהיה בכלל עוד גשם המפלס יעלה בכ10 ס״מ פלוס
אני דיברתי במקרה ותהיה עוד מערכת שתיים משמעותית בצפון שהמפלס יכול לעלות עוד משמעותית -
דוד אמר בשרשור דיווחי עליית מפלס הכינרת שבועות פרשת ויקהל - פקודי:
אוהב שלג לא ישבע עכשיו הספיקות 23 קו״ש
אם לא יהיה בכלל עוד גשם המפלס יעלה בכ10 ס״מ פלוס
אני דיברתי במקרה ותהיה עוד מערכת שתיים משמעותית בצפון שהמפלס יכול לעלות עוד משמעותיתלא היה לי זמן להגיב עד עכשיו - אך לצערי אני חולק על זה,
מחמת הנתונים דלהלן:
- ביממה האחרונה (מאז שהמערכת הסתיימה) לא עלה המפלס ביותר מס''מ (יתכן פחות...) - וכבר הזרימות התמעטו ל-19 קו''ש,
- המערכת הבאה או המערכות הבאות - לא צפויות להיות חזקות ככה''נ - ובפרט לא בצפון (שוב ככה''נ - מתבסס על לוח-השנה - ועל המקצת שאני זוכר משנים עברו),
- גם אם נלך על התיאוריה - שעדיין יש 10 ס''מ לעלות בגלל הזרימות (ושוב, זה לא נראה לי שזה נכון) - הימים החמים שצפויים באמצע - צפויים גם להביא לימי ירידה או עצירת העליה למרות שהזרימות ממשיכות (וכמו שהיה בשבוע שעבר - שהזרימות היו צריכות להכניס לפחות 3 ס''מ - אך למעשה עלה רק ס''מ אחד) ,
לצערי - נראה לי שמרשמלו ניצח בהימור שלו - והמפלס יסיים בכ-50 עד 60 ס''מ מתחת לקו העליון