אז מי אתם פורום אקלימוס ?
-
דבר ראשון- הבהרה קטנה למשתמשי הפורום. בודאי שמתם לב שצצו כאן בפורום ביומיים האחרונים שני משתמשים חדשים. האחד בשם ז'ק 0, והשני בשם ז'ק 1. אז לידיעתכם- שני הז'קים הנ"ל ז'ק אחד הם, רק שהוא עושה שימוש בשני מכשירים במקביל, כך שהוא זכה לשני שמות. כך שאם תראו משהו תחת השם ז'ק 0 שלא מוצא חן בעיניכם ואילו תחת השם ז'ק 1 משהו שדוקא כן, אל תגיבו משהו בסגנון "מה שכתב ז'ק אפס לא נראה לי, יותר מסכים עם ז'ק אחד והיחיד"...
[ואגב זה הערת ייעול למנהלי האתר היקרים. כדאי למצוא פתרון אחר לבעיית כפילות שמות המשתמש בפורום. זה יכול להיות ממש לא נעים למישהו ששם המשתמש שלו הוא לדוגמא "דוד", ולאחר הצטרפות משתמש נוסף בשם דוד הוא מגלה שהוא הפך בין לילה לדוד 0 (דוד אפס)...]
וכעת בנימה רצינית יותר ניגש לעיקרי הדברים שלשמם התכנסתי כאן. יש שמכירים אותי מפעילותי בפורום המקביל לפורום כאן (אתם בודאי יודעים לאיזה פורום כוונתי). ראשית חובה עלי להדגיש שלמרות כל מה שאכתוב בהמשך- יש לי הכרת הטוב גדולה והערכה לאתר הנ"ל ולפורום שלו שנתנו לי במה מיוחדת במשך השנים, ובשלב מסוים אף עיטרו אותי בתואר "משקיען" שהוא תואר מכובד ודי נדיר בפורום הנ"ל. אני מצידי השתדלתי להצדיק את ההערכה שנתנו לי בצורת שיתופים מסוגים שונים ומגוונים, שיתופים שעשיתי מאמץ לעשות אותם מושקעים ומעניינים כמה שאפשר.
אבל מה שקרה וקורה הוא- שבמשך כל השנים שאני פעיל בפורום הנ"ל, היחסים ביני לבין מנהלי האתר הנ"ל הם בגדר חידה שעדיין לא הצלחתי לעמוד על טיבה עד לרגע זה. מצד אחד- כאמור תואר "משקיען" לפני כמה שנים. ומאידך ? מספר פעמים בלתי נגמר של סוג של חסימת משתמש. (מכירים את הכיתוב "ממתין לאישור מנהל" ? סוג של חסימה באתר הנ"ל). משום מה יש לי תחושה מאוד חזקה שמהרגע שבשלב מסוים עקב תגובה כזאת או אחרת בפורום הנ"ל התבררה וצפה זהותי המיגדרית (דתי- חרדי), היחס השתנה, ונעילת שרשורים או מחיקת שרשור/ תגובות ולפעמים כאמור גם חסימות הפכו לדבר שכיח, מה שלא היה בעבר.
ובכלל- נראה לי שבאתר ובפורום הנ"ל יש סוג של חרדה מ"הדתה", ממש סוג של פוביה. דוגמאות? בבקשה. שיתוף שעסק בשמות העונות נמחק במהירות בגלל התייחסות בתוך הפוסט לשמות העונות ע"פ התנ"ך וחז"ל. (אם יתאפשר לי- בהזדמנות אולי אעלה כאן בעז"ה את הפוסט הנ"ל, ותראו שיהיה דוקא מעניין). סיקור תופעה של צמחיה שמתחילה לצמוח בשיא הקיץ דוקא בעיקבות שריפה זכתה על ידי בכותרת "יש חיים אחר המוות" כביטוי מושאל שדוקא לאחר החורבן באה צמיחה. ומה קרה ? הכותרת הנ"ל נמחקה במהירות. לא הבנתם ? הרי מישהו עלול להבין חס וחלילה שבאמת יש חיים לאחר המוות ! השתמשתי בפסוק או במאמר חז"ל בתור כותרת לפוסט תוך ציון שמדובר בפסוק או במאמר חז"ל ? אחת דינו להימחק. מישהו בפורום כתב שלפני 17 מיליארד שנים ועוד 37 שניות היה כך וכך, ועל כך באה תגובה שהעולם קיים רק 5784 שנים ? אחת דינה של התגובה להימחק. והתוצאה של כל זה מבחינתי ? עריכת שיתופים תוך חשש מלשרבב לא בכוונה איזה דבר בעל גוון דתי או אמוני.
בתחילת השנה הנוכחית בשיאה של המחלוקת בעם, השהות בפורום הנ"ל הפכה בשבילי ממש לסיוט. כתיבת "בעזרת ה'" בתוך הדברים הביאה לתגובות נזעמות של חברי פורום מסויימים שפשוט "הזדעזעו" מהזכרת שם שמים ה"י, והגדילו לעשות שני חברי פורום מהרצליה ומנתניה שעסקו באופן אובססיבי ממש בחירוף וגידוף כלפי מעלה עפ"ל. מחאתי הנמרצת לדבריהם הביאה כמובן לחסימתי. (המחרפים והמגדפים כמובן שלא נחסמו).
אז להיות חבר פורום מ"גוש דן- איזור קניון איילון" בשביל לא להזכיר במפורש שאתה מבני- ברק, (או "שימי מאיזור השלישות" וכדו'),- לא בדיוק דבר אידיאלי. אז נכון שחברי הפורום אהבו את השיתופים והתגובות היו בהתאם, אך תמיד היתה מלווה אותי השאלה האם כך היא גם ההתייחסות של מנהלי האתר? האם הסגנון והשיתופים הוא לרוחם או שמא אינו לרוחם. עד היום לא הצלחתי לעמוד על הדברים.
ומהסיבה הזאת הגעתי כאן לפני יומיים לביקור אורח. היה מי שהיה שותף איתי לכל הדברים שכתבתי לעיל, והוא גילה את אוזני שיש אתר ופורום שבו אוכל למצוא את עצמי עם משתתפים מהסוג שלי, וכך אוכל להביא לידי ביטוי גם את הצד התורני שלי מבלי חשש. אבל האתר כאן והעומדים מאחריו וכן הפורום ומשתתפיו עדיין אינם מוכרים לי. לשם כך עשיתי כאן מעין הפרחת "בלון ניסוי" בצורת העלאת דיון על נושא תורני (עיבור השנה) כדי לנסות להתרשם דרך זה על אופיו של האתר והמשתמשים בו, והרושם הראשוני- ממש מצוין. נראה שיש סיכוי טוב שמצאתי לעצמי בית חדש. אך אשמח אם תוכלו לגלות לי עוד קצת פרטים על האתר והפורום.
ובנתיים נתחיל ללמוד על דרך השימוש באתר ובפורום. מה לעשות? התרגלתי למבנה אחר וצריך להסתגל למבנה החדש וללמוד את אופציות השונות.
-
ז'ק 1 מאמר מרגש מצד אחד ומעצבן מאידך,
אני אישית גם שנים הייתי שם, וביום שהפורום
פה נפתח אני כמעט לא נמצא שם, פה מספיק לי.
וגם לי באופן אישית הפריע נושא הדת שם
ולכן אני לא שם, לדעתי אתה יכול למצוא פה
תחליף לגמרי בפרט עם עוד כמה כמוך
יעשו את אותו צעד.נ.ב קצת חבל לשמוע שכביכול שונאי הדת ניצחו אותך
אבל עם אתה פה זה שוווה -
ז'ק 1 שמחים שהצטרפת לפורום
לידיעתך, אתה יכול להגיב עם המשתמש שלך בפורום בכמה מכשירים באמצעות שם המשתמש שלך והסיסמה שבחרת.
מאחלים בהצלחה! -
ז'ק 1 האמת שעד שכתבת את הפוסט הזה חשבתי שאתה לא באמת אותו ז׳ק מאותו פורום...
ובאשר למה שכתבת, בהחלט גם אני אחרי שפעם אחת כתבתי ״בע״ה״ בראשי תיבות (!) נחסמתי מאותו אתר וכל הודעה נזקקה לאישור מנהל.
אז כן, אם אתה כותב גם בשבת, וח״ו נזהר שלא להזכיר שם שמים לבטלה ובוודאי אם אתה מהדר בכל מיני תאוריות כפירה למיניהם אז אתה יכול לכתוב שם... אבל אם לא כבר לא מאשרים הודעות שלך...
אצלנו בפורום המדהים הזה, אם מישהו יכתוב ח״ו דבר כפירה כל שהוא - יחסם מיד. בשבת הפורום לא פעיל בכלל. כותבים פה אנשים שחוץ מהיותם חובבי מזג אויר הם גם תלמידי חכמים - אם בכוללים אם בישיבות ואם כל אחד בעסק שלו. אנשים שמפרגנים ושמחים בהצלחתו של האחר בגלוי ובסתר.
את כל האויר והאוירה הזו מוביל מנהל האתר ה״ה ידידינו אקלימוס היקר שנמצא כאן לכל עזרה ועונה לכל בעיה ונושא.
אז יאללה, נשמח לראותך פה פעיל לפחות כמו שהיית שם!
לילה נפלא! -
אקלימוס תודה לכם, מקווה לתרום רבות לפורום ובעז''ה גם להוסיף לו הרבה צבע ורוח טובה וקלילה.
ושוב אדגיש, הצטרפותי בעז''ה לפורום ולפעילות באתר אינה באה חלילה מתוך רצון לפגוע במישהו מהעבר. אדרבה- יכול להיות שאמשיך מידי פעם לתרום גם להם, כי אני חושב שבתחרות טובה ובריאה (או כפי שזה מכונה ''קנאת סופרים'') תמיד טוב שני הצדדים המתחרים יהיו טובים בתחומם, כך נקבל את המיטב משני הצדדים כתוצאה מהתחרות. אך כאמור בשביל להביא לידי ביטוי את היכולות שזכיתי בהם אני צריך ''מגרש ביתי'' שבו אוכל לבטא את עצמי באופן חופשי ומשוחרר מבלי לערוך צנזורה עצמית על תוכן הכתיבה מחשש למחיקות וכדו', ותיקוותי שאצליח במשימה לשביעות רצון כולם. -
ז'ק 0 ברוך הבא לך,
תשמע, מדבריך ומהמאמר שכתבת ניכרת חכמתך.
אתה באמת אדם פיקח עם יכולת הבעה מצויינת, וכושר כתיבה מעניינת, הומור בריא, מתובל בשנינות.
צ'מע נהניתי
גם הקטע הזה עם הבלון ניסוי שהפרחת מוכיח משהו על חכמת החיים שלך (סוג של פסיכולוג כזה, תקן אותי אם אני טועה...)
מכל מקום דעתי האישית שבאמת אין מה לחפש במקום ההוא ליהודי מאמין.
אין שום מעלה להוסיף דעת ולתרום לאחרים במקום שאדם נאלץ לשמוע דברי כפירה ובלע נגד קוב''ה וק''ו אם כמו שאתה מתאר שיש שם רדיפה אמיתית נגד כל הזכרת שם שמיים, או אי מי שניכר מדבריו כי יהודי מאמין הוא.
אם לעצתי תשמע עזוב אותם לגמרי, הם לא שווים את זה....
ולגבי הפורום הזה,
באמת בחרת את המקום הנכון כפי שבטוח תיווכח ותראה בעיניך.
אני לא מכיר את המקום ההוא ברוך ה' כי אני עם נטפרי אבל אין לי ספק שכאן תמצא גם את המקצועיים ואת האנשים המעניינים, ולא פחות חשוב את האנשים הערכיים באמת, את האנשים שהתורה היא נר לרגלם, היהדות היא משנתם, והמוסר הוא דרכם.
אנחנו שמחים שהצטרפת לשורותינו עלה והצלח בדרכך החדשה... -
ז'ק ברוך הבא אח יקר
אני לא יודע ולא זוכר אם אתה היית בתקופה שאני ועוד כמה ותיקים הובלנו את הפורום ההוא עם עדכוני מודלים ותחרויות ועוד, עד שכן גם אותנו חסמו והצירו את צעדינו
לדעתי הסיבה זה שילוב של המגזר אליו אנו שייכים בנוסף לאלמנט של פחד ממישהו שיתפוס את המקום של מנהלי האתר ויהיה להיט במקומם
מאז שפתחו לי את החסימה הורדתי פרופיל ואני עדיין מעדכן שם מדי פעם (בעיקר כמויות משקעים) אך לא מתבלט יותר מדי שלא להעיר את הדוב
הרגשתך מוכרת לרבים אך מעל הדעה הוא בעל המאה והם עושים כרצון ליבם ולרוב לרעה
שמח לראותך כאן, יש לך הרבה מה לתרום ולהחכים אז חילך לאורייתא
-
ברוך הבא ז'ק 0 היקר
שמחים שבאת לפה
בלי קשר לשום בעיה זו או אחרת באתר אחר
הבעיה היחידה שבאת בסוף העונה.....(: -
yakov123 טעות בידך !
דוקא בחורף כאשר הפורום מאוד פעיל אני מוריד פרופיל ונוהג לשתף רק במה שבאמת נחוץ ומעניין. עיקר פעילותי (שהיא בעיקר ''צבעונית'' באופייה כפי שבעז''ה תיווכחו) היא דוקא בימים שבהם מזה''א אינו מספק כ''כ חדשות, בבחינת ''במקום שאין אנשים השתדל להיות איש''. -
אית קוראים לך שם?
גם נתי??
פשוט לא זכור שם נתי -
איש השלגים גם אני עם נטרפי והמקום שם נפתח
-
ז'ק 1 אני הוא זה שהגתי לו שהעולם קיים רק 5784 ואז ההוא מאופקים אמר לי נכון ואחר כן אחד כתב אתם עם הדת שלכם וכ' ולאחר מכן התחיל דיון ומחקו שם פורום זה
הקטע הוא שאחרי זה הרי כולם שם דיברו על דתות ובכל זאת רק אותי ואת ההוא מאןפקים[אולי גם אתה לא זוכר] העיפו ואילו את ההוא[עם כתוב אנגלית לא ההוא מפרדס חנה השני] אז לא העיפו
פשוט הזיו!!! מה שהולך שם -
ז'ק 1 אם אתה זוכר את אלעזר שהיה תקופה קצרה הוא העיז לכתוב שהוא גר בבני ברק והעיםו אתו במהירות
-
שימי לפני איזה שנים היה טל שגר בנין ממולי וגם הוא פחד לכתוב שח"ו הוא בבני ברק
לאחר ק'[צת זמן כמובן העיפו אותו -
This post is deleted! -
חברה תזהרו לא להגרר לשמות ולאנשים...
לכתוב לגופו של עניין ולא לגופם של אנשים כמנהגנו מקדמא דנא, וגם לא כדאי ולא מומלץ להכנס לזה מכל מיני סיבות -
דוד מקובל לגמרי!
ולכן הקפדתי בדברי לא לדבר בצורה ישירה אלא רק לרמוז.
ושוב ! כפי שכתבתי בדברי, לא באתי ממקום של נקמנות או הכרזת מלחמה, אלא מתוך רצון להגיע למקום טוב יותר שמתאים לי. והאמת שלא חלמתי אפילו עד כמה שהמקום החדש מתאים לי! (רבונו של עולם ! איך לא ידעתי קודם ?). אז אנחנו בעז''ה נוכיח לכולם שאנחנו טובים כי אנחנו טובים ולא בגלל שהם לא טובים ! -
ז'ק 1 אני אהבתי את העריכה שעשית ללוגו של האתר
בכללי גם לי יש "בטן מלאה" על האתר המקביל אבל אני חושב שאין צורך לפתוח את זה
תהנו מהגשם שיש היום במזרח הארץ
-
גשם עד בלי די היום גשם?
לא שמענו... -
אני כעת בירושלים אצל בני בנוה יעקב. עסוקים כעת בשטיפת המרפסות לאחר ''גשם בוץ'' שירד היום. הלילה מזכיר יותר את לילות הקיץ (בקיץ פה דוקא נעים מאוד בלילה), שרוול קצר הולך בהחלט.
והנוף מהמרפסת? אוי הנוף ! מדהים ביום וגם בלילה.