''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום
-
נכון, ממש לא שיגרתי לעשות ''מסיבת יום הולדת'' בפורום של מזג האוויר, ובמיוחד ביום שמספק לנו הרבה חדשות בתחום מזג האוויר. אבל מה לעשות, ''הבטחתי'' כאן לאותו חבר פורום איזו ''מסיבת הפתעה'' לרגל יום הולדתו, אז בקטנה נעשה משהו, כי מה לעשות שיש לי סימפטיה מיוחדת ביחס אליו (לא את הכל ניתן לפרט) ונוצרו בינינו קשרי ידידות מעבר לפורום כאן (למרות שאין לנו הכרות פנים אל פנים).
אז במי מדובר? (יש כאן לא מעט בפורום שיש לי סימפטיה כלפיהם). מי שמכיר את ההתכתבויות בינינו כאן בפורום, בודאי ינחש על פי הרמזים הבאים: (1) מדובר ב''ציפור לילה'' שעיקר הפירסומים שלו הם באשמורה השניה- שלישית של הלילה. (2) נולדה לו בת לפני קצת יותר מחודשיים שקיבלה את השם ''שלגיה''. (3) הוא אוהב את החורף למרות הקושי שיש לו בחורף עם הקטנטנים (או ''הרטנטנים'' כפי שהיה מי שכתב). (4) לפי כנויו מסתבר שהוא אוהב שלגים ואף לקח עליהם בעלות. (5) הצטרף לפורום בט''ז בשבט תשפ''ג בשעה 1:38 בלילה (ציפור לילה'' לא?).
אז במי מדובר? בודאי תנחשו בקלות, אז נאחל לו ''מזל טוב'' לרגל יום הולדתו ה-... (רוצים לנחש ?).
דרך אגב- אירוע יום ההולדת אינו ה''אירוע החריג בעוצמתו'' שהבטיח גשם עד בלי די/ מרשמלו בחודש נובמבר... לפרטים על האירוע ההוא תצטרכו להמתין לשעה 21:30 בערב.
-
ז'ק 2 אם אני הבטחתי, אז זה האירוע המיוחד
-
מאחר שקיבלתי לייק ממפקח הודעות אחד (דוד), ועוד תגובה ממפקח הודעות אחר (גשם עד בלי די), אז אני רואה בהם שותפים למסיבה, ומרשה לעצמי להמשיך במסיבת יום ההולדת.
מכיון שחתן השמחה עדיין לא הגיע וכלל אינו מודע למסיבה (כפי שכתבנו לעיל, הוא נוהג להגיע בדרך כלל לאחר השעה 2 בלילה), אז עד שהוא יגיע בואו נשתף קצת סגולות ליום הולדת, דבר שתמיד כדאי לדעת, כי לכל אחד מאיתנו יש יום הולדת לפחות פעם אחת בשנה... (מתוך אתר ''מוקד תהילים ארצי'').
-
לפי הרב מרדכי אליהו זצ"ל ביום זה לאדם יש כוח עצום והוא יכול לברך אנשים ולהשפיע עליהם לטובה. לכן, צריך אדם החוגג יום הולדת, להקפיד על דיבורים טובים ולברך את כל מי שהוא יכול.
-
קבלה טובה ביום זה לקיים תענית דיבור שבה ידבר רק דברים שבקדושה.
-
טוב לעשות חשבון נפש ביום זה.
-
סגולה טובה היא להרבות ביום זה בצדקה ולכוון אותה לעילוי נשמת צדיקים שונים (ר' שמעון בר יוחאי, ר' מאיר בעל הנס ועוד) שיהיו מליצי יושר עבורנו.
-
לפי האדמו"ר מקאז'ניץ זצ"ל, ביום זה ניתן לבקש בקשה עבור ישועה שלה האדם מחכה כבר זמן רב, ובעזרת ה' היא תתגשם.
-
ראוי ללבוש בגד חדש ביום זה או לאכול פרי חדש על מנת לזכות לברך את ברכת שהחיינו.
-
סגולה טובה היא להתברך ביום זה מפי כהן.
-
סגולה לומר מזמור תהילים שהוא בגימטריה מספר השנה שחלפה ומספר השנה שכעת ייכנס אליה. לדוגמא: אם אדם הגיע לגיל 28, יאמר מזמורים כ"ז- כ''ח.
-
טוב ביום זה להכין סעודה כיד המלך ולהזמין אהובים, לשאת דברי תורה ושבח לה', ולעשות סעודת "אמנים".
-
במזמור ב' בתהילים נאמר 'אני היום ילדתיך', ולכן מומלץ ביום ההולדת לומר מזמור זה ולאחר מכן לבקש בקשות אישיות.
אז לכשחתן השמחה יצטרף אלינו בעז''ה, נבקש ממנו להתברך מפיו בברכות גדולות וחשובות. (רק נקווה שהוא באמת יצטרף אלינו ביממה הקרובה ושלא מאחר את המועד).
אגב- ניחשתם מיהו חתן השמחה ?
-
-
ז'ק 2 המספר 28 שנקבת קשור לחתן או סתם?
-
פינקי אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
ניחשת נכונה, לא נכתב סתם אלא בדוקא. אז את החלק היותר קשה (גיל חתן השמחה) ניחשת, עכשיו אולי תרצה/ תרצו לנחש במי מדובר ?
-
ענית כבר...
-
ז'ק 2 איש השלגים
-
ז'ק 2
גילית עלי הכל אבל ממש הכל חוץ מפרט קטן אחד שאני יגיד לך בסוף...
אז תודה רבה על הברכות ואני אכן מברך אותך ואת כל חברי הפורום שיתמלאו כל משאלות לבכם לטובה ובפרט המשאלה הגדולה של חורף עמוס בגשמים ובאירועים מיוחדים ושיבואו רק לברכה.
ואני מודה לך מאוד על הסגולות החשובות. על הזמן שהקדשת, וסתם כך על היחס שלא מגיע לי יותר מלכל אחד אחר כאן בפורום. כולם אהובים וכולם קדושים וכולם פותחים את פיהם...
וכעת אגלה לך ואני מתנצל מראש שאני הורס את החגיגה אבל כנראה שעבודת המחקר שלך צריכה עוד קצת שיוף, היומולת שלי מחר בלילה, לא היום.
סליחה שנולדתי רק מחר. -
-
איך שרים בגנים: אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי עוגה, איפה איפה איפה העוגה ?
אז חתן השמחה יבחר את העוגה הרצויה- אפשרי גם את שתיהן.
-
פוסט זה נמחק! -
ז'ק 2 ai ???
-
איש השלגים אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
ז'ק 2
וכעת אגלה לך ואני מתנצל מראש שאני הורס את החגיגה אבל כנראה שעבודת המחקר שלך צריכה עוד קצת שיוף, היומולת שלי מחר בלילה, לא היום.
סליחה שנולדתי רק מחר.אופס- אני בבעיה, שהרי יש מי שסובר שבשתי פעמים זו כבר חזקה, וגם אצל שלגיה וגם אצלך הקדמתי את היום הולדת ביום אחד. אבל מה לעשות- זה מה שהיה כתוב ב''מקורות המידע'' שלי- יום ההולדת ב' מרחשוון. אז כנראה שצריך לעדכן את מי שכתב את הנתונים הנ''ל שאחרי השקיעה זה כבר ג' מרחשוון.
בכל מקרה- את העוגות תשמור במקרר למחר (או יותר נכון במקפיא- כי מדובר בעוגות שלג). ואל תשכח לחזור ולברך אותנו מחר, כי לפי מה שכתבת אתה היום עדיין ''איש רגיל'' (שאינני מזלזל בברכותיו, אך אני מחפש ברכות סגוליות).
-
פינקי אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
ז'ק 2 ai ???
לא, תוכנת וורד ישנה (וורד 2000) עם קצת ידע איך לשחק איתה. את תמונת הבסיס הורדתי מתמונות בגוגל, והשאר משחק בוורד.
-
ז'ק 2 יתכן ומקורות המידע שלך מתבססים על התאריך הלועזי ולכן מחשיבים את מי שנולד בין השקיעה לחצות לילה כתאריך האתמול. לגבי ביתי זה ודאי נכון, לגבי לא ידועה לי שעת לידתי. אבל אני יתן לך סימן לשנה הבאה אני בתאריך של הרב עובדיה.
-
איש השלגים אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
ז'ק 2 חסום לי כרגע
נחכה שנטפרי ישחררויש לי נטפרי וזה משוחרר.
-
ז'ק 2 אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
סגולה לומר מזמור תהילים שהוא בגימטריה מספר השנה שחלפה ומספר השנה שכעת ייכנס אליה. לדוגמא: אם אדם הגיע לגיל 28, יאמר מזמורים כ"ז- כ''ח.
ז'ק 2 אמר ב''אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ''- יום הולדת שמח לאחד מחשובי הפורום:
ניחשת נכונה,
יום הולדת 28 היינו, שסיים הרב הנ"ל את שנת הכ"ח ומתחיל את ה-29
נ"מ שיאמר את פרקים כח ו-כט -
מאור גליל העליון אתה צודק לכאורה שכן ההגיון מחייב כדבריך, רק אני העתקתי דברים כפי שנכתבו ולא נתתי את ליבי לדבר, יישר כח על התיקון החשוב, ולתשומת ליבו של ידידנו איש השלגים. (מצו''ב צילום מסך של מקור הדברים, אני רק שיניתי את המספרים בהתאם לחתן השמחה, אך כאמור צריך לתקן את הדברים גם במקור, או להדגיש שכאשר אדם נכנס לשנתו ה- 30 דהיינו יום הולדת 29 וכו', ולא כפי שנכתב ''הגיע לגיל 30'').
-
ברכתו של ידידנו החשוב- גולש הסקי המפורסם לשם ולתהילה "הנותן (וכותב) אמרי שפר", הלא הוא "ביתר ירושמיים" הי"ו
-
ז'ק וואי וואי וואי איזה יופי!
באמת הוא כתב את זה או שזה אתה?