עידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב
-
ז'ק אמר בעידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב:
yakov123 אמר בעידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב:
נחכה לאיסי
צר לי מאוד לאכזבך ואת האחרים כאן. מה- 41.6 מ''מ בת''א בפרסום הקודם של EC נשארו רק 10.9 מ''מ בעדכון לפני חצי שעה. בקיצור כפי שכתבתי כאן אין ספור פעמים ואחזור ואכתוב- המודלים ''מתנהגים'' כמו שיכור כבד המקפץ בפראות מצד לצד, וכל זה בשני עדכונים צמודים. זה מתחיל להיות ממש ממש לא רציני. (ובקצב הזה כבר לא אתפלא אם בסוף לא יהיה כמעט כלום, והלואי שאתבדה).
בבדיקה שניה של העידכון הקודם של EC מול העידכון הנוכחי מתברר שמדובר באחד מההתהפכויות היותר מפוארות שהיו. בעדכון הקודם- צפי ל-35 מ''מ ביום ראשון, 6.6 מ''מ ביום שני. ובנוכחי- 0 מ''מ ביום ראשון ומ''מ בודד ביום שני. כפי שכתבתי בסוף דברי- ''לא אתפלא אם לבסוף לא יהיה כמעט כלום''. אז באמת לפי העדכון האחרון בימים ראשון- שני לא יהיה כמעט כלום. (הנתונים הם לאזור ת''א).
אז באמת המודלים צריכים ניתוח דחוף כי מבחינת חוסר היציבות הם במצב סופני...
-
רוב המודלים נותנים לנו מערכת רדודה בין ראשון לשני ,אצל גפס היא ממש מעלינו, וגם אצל איסי אנחנו עדין במערכת רדודה אלא שהמערכת לא ממש מעלינו אלא בים התיכון מעל קפריסין,ולגבי המשקעים במערכת כזו אי אפשר לדעת אף פעם מה יהיה, ובפרט לא בטווח הבינוני, מה שכן שמערכות מסוג זה יכול להיות הרבה הפתעות לשני הצדדים, נקווה שזה יהיה לצד הטוב.
-
מסימני חילופי השלטון בארה''ב ?....
GFS האמריקאי התחיל לפרגן לנו, כאשר הצפי בעדכון האחרון לאיזור ת''א הוא 23.3 מ''מ. EC בעדכון האחרון עומד על 16.3 מ''מ.
-
ז'ק אמר בעידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב:
מסימני חילופי השלטון בארה''ב ?....
GFS האמריקאי התחיל לפרגן לנו, כאשר הצפי בעדכון האחרון לאיזור ת''א הוא 23.3 מ''מ. EC בעדכון האחרון עומד על 16.3 מ''מ.
זה לא מסימני חילופי השלטון
אם כן היה מפרגן לירושלים כמו השגרירות וכו' -
איש השלגים ובכל זאת עדיין האמריקאי מפרגן לכם (5.2) יותר מהאירופאי שנותן לכם רק 3.6. תמיד ידעתי שהאירופאים אנטישמים...
-
קיצר, נישט אגרויסע מציאה...
-
עידכון ערב:
גפ"ס עם שינוי די דרמטי בעידכון ערבגפ"ס צהריים:
גפ"ס ערב:
-
והמשך הטווח.......
-
בקיצור, שיפור בכל המודלים למערכת הקרובה
מי בקצת ומי בהרבה
מדובר על כמה ימי גשם לא רצופים שביחד יכולים להביא במקומות מסוימים בעיקר במישור החוץ הצפוני יותר 60-70 מ"מ -
גם הקנדי מתחיל ללכת לכיוון גפ"ס עם מערכת חזקה ונוספת בעוד 11-12 ימים
-
המודלים לטווח הארוך ממש טובים, אם זה מתממש אז אנחנו מתחילים את דצמבר ברגל ימין
-
גשם עד בלי די כשמדברים על להתחיל את דצמבר ברגל ימין משמע שאת נובמבר אנחנו עתידים לסיים ברגל שמאל.
בכל מקרה- בכל הנוגע לאיזור גוש דן/ בני- ברק, על פי רוב המודלים אנחנו עומדים לקבל מספר מילימטרים בשבוע הבא ולא הרבה יותר, ולהגיע לקראת סוף נובמבר לסך משקעים של כ- 15% מהכמות ביחס לתקופה, שזה אומר שיתכן שנסיים את נובמבר עם גירעון של כ- 90 מ''מ ביחס לממוצע לתקופה לאיזור זה (הממוצע לתקופה עד סוף נובמבר בבני- ברק עומד על 117 מ''מ במצטבר. כרגע אנחנו עם 7.1 מ''מ במצטבר מתחילת העונה).
נצטרך נס שחודשי החורף הבאים יצליחו לכסות על גירעון מצטבר כזה, כי פירוש הדבר עוד עשרות מ''מ של גשם מעל הממוצע בשלושת חודשי החורף העיקריים.
האם אני פסימי? ככל שהזמן חולף ולא קורה משהו משמעותי הפסימיות אכן מתחילה לחלחל. צריך הרבה תפילות שהמגמה תתחיל להשתנות.
-
בכל אופן לאלה שחלמו לטווח הרחוק של גפס אז בעדכון לילה כבר לא
-
חיים 2 התכונת כבר כן זה טווח רחוק הטוח הזה לא שווה מהומה בעונת מעבר חח
-
ז'ק אם אתה מקבל שבוע הבא פחות מ 30 ממ זה סימן שהגשם שונה אותך (אני בכלל לא יתפלא אם תקבל 50 ומעלה)
-
חיים 2 לכן קןראים לזה טוח רחוק אין טעם להתיחס
-
גשם עד בלי די אמר בעידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב:
ז'ק אם אתה מקבל שבוע הבא פחות מ 30 ממ זה סימן שהגשם שונה אותך (אני בכלל לא יתפלא אם תקבל 50 ומעלה)
מהפה שלך לאלוקים- אינשאללה !
-
ז'ק
אל דאגה! נובמבר שובמבר
עם כל הכבוד למר (ויש כבוד) זה מוקדם מידי להתחיל להתאבל על חורף שחון ויבש
אתה תראה עוד שלוש חודשים מהיום איזה חורף מבורך....
סה"כ עבר שבוע מאז שהתחלנו לשאול גשמים.
(גם החורף שעבר שהיה מאוד מבורך עבורכם, התחיל מאוחר, וכולם אמרו שה' מתחשב בחיילים על הגדר של עזה, אז הנה אולי הוא מחכה עכשיו שיצאו מלבנון ולא יקפאו לנו שם...)
בקיצור לא לדכא אותנו. אנחנו אופטימיים.
ואגב, תמיד צריך הרבה תפילות, וכל גשם הוא נס, -
קוסמו גוש דן:
-
אגב אני חושב שגפס מתחיל לחזור בו ממערכת בעוד 12 יום