עדכוני מודלים שבוע פרשת ויצא (1/12-7/12)
-
דוד לצערי תחושות הבטן שלי לגבי אופי מזה''א השנה מקבלות יותר מידי הוכחות בשטח מבחינת הנתונים. משהו לא מתניע השנה מבחינת מזה''א. גם כשמשהו מגיע הוא יחסית אנמי ביחס למה שקורה כאן בתקופה הזאת בכל שנה. נראה לי שאת הסתיו שהוא מאוד דומיננטי מבחינת אירועי מזג האוויר (סופות רעמים, גשמים חזקים מאוד וכו') כבר פיספסנו השנה. אנחנו נכנסים לחודש דצמבר שהוא כבר חודש ששייך לחודשי החורף (מבחינה מטאורולוגית), וגם ראשית החודש לא נראית מי יודע מה. אפיקיות? אולי, אבל מה אנחנו מקבלים מזה בסופו של חשבון. גם באנגליה לדוגמא יש אפיקיות במשך רוב השנה, אבל בסיכום יורד שם גשם בכמות נמוכה יותר מאשר בארץ, כי אותה אפיקיות מייצרת את ה''גשם האנגלי'' המפורסם, מה שמייצר בסופו של חשבון כמות גשמים נמוכה יחסית. אז כן, גשם ברוב השנה יש שם, כמעט תמיד מעונן וקודר, אבל כמה גשם מתקבל מזה בסופו של חשבון ? השנה משהו כאן הוא במתכונת של שם. אז נכון, לא ממש גשם אנגלי, הגשם כשיורד הוא קצת יותר חזק, אבל השבוע כאן בבני-ברק ירד גשם בכל ששת ימות השבוע. אבל כמה התקבל בכל ששת הימים ביחד ? 18 מ''מ. כמות שבכל שנה בחודש נובמבר יורדת כאן באופן רגיל באירוע גשם בודד, ולא בהתחברות של כמה עשרות פרקי גשם שהיו במשך השבוע האחרון.
-
ז'ק דווקא ממרום גילך לא הייתי ממהר להסיק מסקנות מתחושות ומצב קיים...
החורף לא התחיל גרוע הוא אמנם לא במיטבו אבל גרוע הוא לא...
וגם אם עד עכשיו לא היה יורד טיפת גשם עדיין החורף לפנינו (אפי׳ ״ועננו״ לא היו מתחילים לומר עדיין)
פעמים רבות דצמבר היה יבש אבל החודשים שלאחריו פיצו ועוד איך...
בכל מקרה מה שרואים עכשיו במפות זה מקסימום בשליש הראשון של דצמבר, הכל עוד פתוח לגמרי בנוגע לחודש הזה ובוודאי בנוגע לכל החורף -
בינתיים אפיקיות חלפה אותנו ממזרח, תכף ממערב
בסוף זה ירד עלינו
-
עידכון ערב:
דיכאון!!!! -
אוף אין גשם
-
בקיצור כבר מאתמול ככה זה נראה, וזה ממשיך
-
חברים, לא להתייאש!!!
תהיו חיוביים, בסוף זה יגיע ובגדול!
גם בסיפור של חוני המעגל ושל נקדימון בן גוריון, לא ראו כלום! אפס! שום דבר! במודלים,
(אם היו קיימים)
לא היה שום דבר באופק, אך, תוך כמה דקות או שעות התחיל גשם רציני, גשם חלומי, שברי ענן...
לא להתייאש!!!
ויהיה לנו עוד יותר טוב ועוד יותר טוב!!!
-
יום שלישי נאה, ללא שינוי של ממש בטמפרטורות יום רביעי מעונן חלקית, משעות אחר הצהריים ייתכן גשם מקומי בצפון הארץ ולאורך מישור החוף יום חמישי מעונן חלקית, בשעות הבוקר ייתכן גשם מקומי בצפון הארץ ולאורך מישור החוף יום שישי מעונן חלקית, וחמים קצת יותר. בצפון הארץ ובהרים ינשבו רוחות מזרחיות חזקות.
ליאור סודרי. -
אחד המפות הגרועות שראיתי לפחות שב384 ש' יהיה משהו סתם בשביל ההרגשה הטובה. גם זה אין.
עצוב!! -
מי שרוצה אולי קצת אופטימיות
איסי AI בבוקר מראה מערכת יפה בעוד 10 ימים מקצה של אפיקיות מצפון
וגם אצלו אין רמה מעלינו כל הטווח
אבל הוא יחיד מול כולם וגם הוא האופטימי.... -
אדיב אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויצא (1/12-7/12):
חברים, לא להתייאש!!!
תהיו חיוביים, בסוף זה יגיע ובגדול!
גם בסיפור של חוני המעגל ושל נקדימון בן גוריון, לא ראו כלום! אפס! שום דבר! במודלים,
(אם היו קיימים)
לא היה שום דבר באופק, אך, תוך כמה דקות או שעות התחיל גשם רציני, גשם חלומי, שברי ענן...
לא להתייאש!!!
ויהיה לנו עוד יותר טוב ועוד יותר טוב!!!
חוני המעגל? נקדימון בן גוריון? בדורנו יש את חוני שמעגל פינות ואת נקדימון שתקוע בפקק ברח' בן גוריון. אם היה לנו בדורנו את חוני ואת נקדימון ההם אז באמת המצב היה אחר. אבל מה לעשות שאנחנו בדור שיש לנו את מרשמלו ודומיו שבמקסימום יכולים להבטיח לנו גשם בשליש ג' אך בלי יכולת מימוש.
אז אני אתחיל בעז''ה לשיר רק לכשיבוא סוף סוף הגשם ובגדול, ויהיה לנו עוד יותר רטוב ועוד יותר רטוב !!!
-
ז'ק נראה לי שהוא התכוין אליך ודומיו
תנסה אולי להכנס לעיגול ולפעול ישועות...
אנחנו בטוחים בכחך! -
איש השלגים אתה היחיד שהבנת את עמקות דברי...
-
ליאור סודרי חזאי מטאו-טק כותב:
בוקר טוב. במידה ועד אמצע החודש לא יהיה אירוע גשם משמעותי בירושלים. זה יהיה פתיחת עונת המשקעים היבשה ביותר. בירושלים ירדו מתחילת העונה 20 מ"מ בלבד. -
יש משהו שמתקרב,
החיפאים לכאורה יהנו מזה. -
איש השלגים אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויצא (1/12-7/12):
אנחנו בטוחים בכחך! -
אדיב אבל יהיה גשם
-
ז'ק אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויצא (1/12-7/12):
איש השלגים אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת ויצא (1/12-7/12):