עדכון מודלים שישי ויחי
-
דוד אם הוא מתגשם מדובר במערכת לא קצרה, כך נראה.
-
זה לא יפה אולי לכתוב את ההודעה הזו באשכול של עדכון מודלים - והמנהלים רשאים למחוק את ההודעה - אבל לדעתי יש תועלת בתזכורת זו:
כשאתמול מרשמלו כתב שהמודלים נמצאים במאניה דיפרסיה - לא הבנתי עד-כדי-כך מה כוונתו - ובפרט עם העדכונים הטובים (תיזכרו בעדכון צהריים של ג'פס אתמול) שתאמו בערך עם ''נבואתו'',
אני יודע שזה אשכול של מודלים ולא של נבואות מרשמלו -
אבל צריך גם לזכור מה המודלים הראו אתמול - ומה ג'פס אוהב שבת יראה בשבת וביום ראשון -
לבסוף ניפגש במודל החלון,עריכה: לא באתי כאן לפתוח את הנושא של נבואות מרשמלו - כי הרבה פעמים הוא גם טועה ואפילו בגדול - אני מתמקד רק על הזגזוגים אווירת הנכאים של הצום...
עד כאן ההפרעה לשם תזכורת - נא לא להגיב - אלא לחזור לזגזוגי המודלים....
-
גפס צהריים בכיוון לא טוב.
איפה גפס אוהב שבת. -
לא לקחת ברצינות מודלים לפני יום שלישי אולי אז יעלו על תרחיש שיהיה
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
עד כאן ההפרעה לשם תזכורת - נא לא להגיב - אלא לחזור לזגזוגי המודלים....
אל תיקרי ''מודלים' אלא ''מה דלים''.
''הקשיבה אל רינתי כי דלותי מאוד''.
-
שאלת בור ועם הארץ: המודל הקנדי שכ''כ מרבים להזכיר אותו כאן, האם הוא אמין יותר מהמודל הסודני או הפקיסטני בכל מה שנוגע למזרח הים התיכון ? האם האמינות שלו היא ברמה דומה לגפס שכידוע שהוא לא משהו בכל הנוגע לאיזורנו.
-
ז'ק אולי יותר ''מוד'' ''א-ל'' )mode) מצב אלוקי -
על פי - משנה עיתים ומחליף את הזמנים...או יותר נכון - רבות מחשבות בלב איש - ועצת ה' היא תקום...
-
אז מה אתם אומרים על שלג השנה?
-
אלחנן כהן נתחיל בגשם…
-
ב"ה אצלינו בירושלים היה הרבה גשם השבת
גם בלילה וגם בצהריים -
אלחנן כהן אכן הרבה גשם, 9 מ''מ בלי עין הרע (שזה כמעט פי 3 ממה שירד בבני- ברק). בשנה כמו השנה א''א לזלזל בזה, כי לפי התחזית לעשרת הימים הקרובים הכמות הצפויה בסה''כ לכל הימים הבאים אינה מגיעה לכמות הזאת.
-
ז'ק חבל
-
ז'ק אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
שאלת בור ועם הארץ: המודל הקנדי שכ''כ מרבים להזכיר אותו כאן, האם הוא אמין יותר מהמודל הסודני או הפקיסטני בכל מה שנוגע למזרח הים התיכון ? האם האמינות שלו היא ברמה דומה לגפס שכידוע שהוא לא משהו בכל הנוגע לאיזורנו.
רמת אמינות בינונית.
-
אדיב אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
רמת אמינות בינונית.
הסיבה שהשנה מייחסים חשיבות יתירה למודל הקנדי מכייון שכבר פעמיים- שלוש הוא היה המודל שחזה יותר במדויק מה שיקרה
-
שלום רב
בשבת בבית שמש ירד גשם לפרקים והיה יחסית קר גם ביום שבת -
yakov123 אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
אדיב אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
רמת אמינות בינונית.
הסיבה שהשנה מייחסים חשיבות יתירה למודל הקנדי מכייון שכבר פעמיים- שלוש הוא היה המודל שחזה יותר במדויק מה שיקרה
ויש לי קצת תחושה מתוך סגנון הדברים פה בעידכוני המודלים שעיקר הסיבה היא בגלל שהוא מכר מידי פעם אשליות, שזה היה מאוד נוח להתמכר אליהם לנוכח המצב השנה שהוא בהחלט ''מצב בטטה''. ואיך כתב מישהו בפורום אחר: ''באין ציפור שיר- גם הקנדי הפך לזמיר''. תיבדקו ותיראו שעיקר האיזכור שלו הוא כאמור בהיבט של תחזיות ורודות ופחות בהיבט של תחזיות פסימיות. (כך לפחות נדמה לי).
-
ז'ק קנדי זה לא סוכריה ?
כך זכור לי משיעורי הליבה שלא למדתי...עריכה:
פתחתי אשכול הימורים על מפלס הכינרת - אשמח מאוד להשתתפות שם - ההימורים תתנו בבקשה לפי רמת הפסימיות והאופטימיות שלכם,
(אך בבקשה - אל תקפיצו לי את המפלס ב-4 מטר לכאן או לכאן....) -
אוהב שלג לא ישבע סוכריה אתה
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בעדכון מודלים שישי ויחי:
פתחתי אשכול הימורים על מפלס הכינרת - אשמח מאוד להשתתפות שם
איזה טלפתיה !!! רציתי בימים האחרונים לפתוח פוסט בדיוק בנושא הזה, אבל פוסט שהיה אמור להימשך במשך שנה, גם בימי הקיץ הקרובים, ועיקר ההימור בו היה אמור להיות עד כמה נהיה קרובים לקראת החורף הבא לקו האדום התחתון. (כן- לא תאמינו, לפני יותר מחצי שנה נושא ההימור היה האם נגיע לקו האדום העליון או עד כמה נהיה קרובים אליו. והנה פתאום הכל מתהפך, אנחנו נמצאים כרגע רק 1.72 מ' מהקו האדום התחתון, כאשר בקיץ שבא לאחר חורף שחון עלולה הכינרת לאבד עד 2.5 מ' מהמפלס ! כך שגם אם הכינרת תעלה ב- 80 ס''מ בחודשים הקרובים, עדיין יש חשש שנמצא את עצמינו בסוף הקיץ הבא קרובים לקו האדום התחתון ! השם ירחם !). אבל לא פתחתי את הפוסט, כי גם לפסימיות צריך לשים גבולות, ואפילו שהיא נובעת ממבט ריאלי של המצב, אך בכל זאת לעסוק בלהמר עד כמה רע יהיה זה דבר מוגזם גם בעיני ליטאי- דיכאוני כמוני.
-
ז'ק תגובה על כמה הודעות שלכם:
- הסוכריה האדימה וכמעט נמסה מרוב חום,
- מישהו הימר בשמכם הימור שהייתי מגדיר כלא הגיוני (כי גם אם לא יירד טיפת גשם נוספת ח''ו בכל החודש - קשה לי להאמין שהמפלס יירד ביותר מחצי ס''מ ליום) -
וכדי שלא יאמרו מדשתקי רבנן ש''מ דניחא להו - מוטל עליך לצרוח ולצווח ככרוכיא ולמימר פלניא גזלנא הוא דקאמר מילתא בשמאי לשיקרא ולמחר תבענא ליה בדינא דדווח על פוסט זה...
נ.ב. לכל מי שהתעייף מהנוכחות המוגברת שלי בפורום -
אני מתנצל באמת מעומק הלב -
וככה''נ במהלך הימים הקרובים זה ייפסק,
(בימים כתקנם אני כעת שוקד על כוסות קפה בכולל - אבל כעת אני מחלים מניתוח כלשהו שעברתי (לא ניתוח מפות מודלים...) ובעז''ה אני מקווה בימים הקרובים לשוב לאיתני - ולשגע את החברותא שלי בשטויותיי - ולא אתכם).