מרשמלו
-
שבוע טוב.
ינוארמסתיים גרוע!
2 המערכות המדוברות לא התעמקו כפי הצפוי.תחזית פברואר במוצש הבא.לפחות ממוצע!אפיק עמוק 10.2.מאחר ואני עדיין מחזיק בדעה של מגה מערכת בתאריך שנקבתי(ואפרט בתחזית פברואר), אך גם זה לא בריא למשק המים,וגם אם תגיעה באמת אותה מערכת חריגה עליה אני מדבר,המצב יהיה כזה.
כנרת שכמעט לא עלתה.
מצב קשה מאוד מתל אביב דרומה ולפנים הארץ,אך סביר משם צפונה עקב פברואר סביר עד סביר פלוס.מבחינתי כעת אני על ארןע אחד בלבד שבאמת מעניין ומאתגר אותי באופן אישי והוא הניתוח של המערכת (שככל הנראה) תפקוד אותנו לקראת 10.2.שם אני נמצא ושם אהיה עד להודעה חדשה. -
העיקר זק קבר תחורף
-
העיקר זק קבר תחורף
אם מגה פיגוע (סליחה מערכת) חד פעמי (במידה ויקרה בכלל) זה נקרא ''חורף'', אז שיהיה לך לבריאות. אבל לדעתי הענייה- גם אם יהיה אירוע של שלג בגובה מטר בירושלים, עדיין שנת 25 תיזכר כשנה כמעט ללא חורף, כי אירוע חד פעמי לא משנה מגמה ותמונה כללית. ומי שרוצה להיות אופטימי- אשריו ואשרי חלקו. רק שצריך להיות גם טיפ- טיפה ריאלי ומחובר למציאות.
-
גשם עד בלי די אמר במרשמלו:
2 המערכות המדוברות לא התעמקו כפי הצפוי.
תודה רבה למרשמלו על התחזיות והמסירות!
רוצה רק להעיר ולהאיר (בעדינות המתבקשת..) שגם המערכות שאולי היו אמורות להיות כפי שראינו במודלים בימים האחרונים לא היו ״המערכות המדוברות״, אלא שקעי רום סוררים שמלכתחילה לא היו נראים עמוקים מידי ואם היינו מצליחים להוציא מהם משהו זה רק בנס...
אם היינו מסתכלים על המודלים באופן ריאלי ובלתי משוחד אז המצב הוא שבינואר לא היתה אפילו מערכת אחת! וזה עצוב... -
דוד אמר במרשמלו
אלא שקעי רום סוררים שמלכתחילה לא היו נראים עמוקים מידי ואם היינו מצליחים להוציא מהם משהו זה רק בנס...תרשה לי לתקן מעט בשורה זו ובדומה לה שאין לנו יכולת לשלוט על תנועות וכיווני מזג האויר שזה בכלל לא בידינו כלל
להוציא משהו ממערכת וכו'
אנחנו נשאר תמיד נתונים לחסדיו של בעל הבירה...בורא עולם!!! -
דוד אמר במרשמלו
אלא שקעי רום סוררים שמלכתחילה לא היו נראים עמוקים מידי ואם היינו מצליחים להוציא מהם משהו זה רק בנס...תרשה לי לתקן מעט בשורה זו ובדומה לה שאין לנו יכולת לשלוט על תנועות וכיווני מזג האויר שזה בכלל לא בידינו כלל
להוציא משהו ממערכת וכו'
אנחנו נשאר תמיד נתונים לחסדיו של בעל הבירה...בורא עולם!!!בוודאי ובוודאי
פשיטא ופשיטא
כך אנחנו מתנסחים אך ברור שהכל בידיו של בורא עולם
עדיין אני לא סבור שמגיע לי בגלל זה דיס לייק.. -
דוד אמר במרשמלו
להוציא משהו ממערכת וכו'
אנחנו נשאר תמיד נתונים לחסדיו של בעל הבירה...בורא עולם!!!אני לא סבור שמגיע לי בגלל זה דיס לייק..
זה קורה גם להכי טובים, כולל מנהלים... (רק שמי שעושה כן למנהלים צריך לקחת בחשבון שבשונה מהאחרים, מסתמא המנהל יכול לראות מי בדיוק נתן לו ).
-
נתנאל דוד ודרך אגב...
גם אם חלילה הייתי ״כויפר״ המשפט ״היינו מצליחים להוציא מהם״ וכו׳ אינו יכול להתפרש כפשוטו...
שהרי גם האדם שה״י אינו מאמין בוודאי אינו סבור שהוא זה שיכול להוציא מאפיקים מערכות כאלה ואחרות.. הוא מבין שהדברים לא תלויים בו, אלא הוא סבור שזה תלוי בכל מיני גורמים ואינו מאמין ה״י בכוח עליון שמוביל ומנהל את הכל, אבל בוודאי אינו מאמין שבכוחו להוציא מערכות וכו׳
ואשר על כן בע״כ משפט זה אינו מתפרש כפשוטו אלא כמדרשו ולכן הייתי ממליץ לך מפני כבודך ומפני שאני מעריך את כושר הניתוח שלך והלמדנות פשוט למחוק את הפוסט שלך...
כמובן הכל בהומור... -
כמה הערות קטנות ולכן לא אצטט:
- ז'ק אין לי מושג מה אכן יקרה בחודש פברואר ובפרט ב-10 לחודש -
אבל כפי שמרשמלו כותב - זה יהיה מערכת גשומה שגם תביא המון גשם בעיקר בצפון הארץ - וכפי שהוא מסכם - לפחות ממוצע -
אם זה עוד יגיע גם עם מערכת שלג כלשהי (שאני אישית אינני נותן יותר מ-10 % כמו שהסברתי פעם) - זה גם ישנה את הגישה לשנה הנוכחית לפחות לירושלמים...
דוד אם אני זוכר נכון - גם המערכת של סוף דצמבר (הנס חנוכה של מרשמלו) היה משקע רום מנותק - ועם זאת הוא לקח על-זה קרדיט.... - והיות שאני לא חושד אותו בתור שקרן - אני כן בונה ע"ז שהוא בונה גם על מערכות רום מנותקות,
ואגב - וללא שום קשר - במערכת האחרונה כתב מרשמלו שהשיאניות יגיעו לכ-40 מ"מ - נדמה לי שהוא צדק בזה.
- ז'ק אין לי מושג מה אכן יקרה בחודש פברואר ובפרט ב-10 לחודש -
-
אוהב שלג לא ישבע אני פחות אוהב אותך רציני...
-
ז'ק הפסימיות מתחילה להשפיע על הסביבה
-
דוד רוח נעימה ויפה בתוכנו...
אין כאן אפי' לא בית מיחוש קטן בנדון...הדיס לייק היה נוטה על צורת ההתבטאות כאילו אנחנו מצליחים להנפיק משהו או לא ,ומבלי קשר לאמונה והשקפה,
סתם עצם הניסוח ההוא איננו לרוחי[ אולי מיסוד ועל בסיס חינוכי הכשר בס"ד...]אבל בכל זאת שלא יצאו דברים מהקשרן, חלילה לך לחשוב לרגע שיש בזה מן הזלזול בך או בכתיבתך...ההיפך לגמרי אם יורשה לי[בשקט בינינו:)]אתה תמיד משדר עניין והכל באופן מכבד ומכובד ביותר, בהזדמנות זו שנפלה לי אומר לך יישר כוח גדול על כל פועלך הנרחב ,הן כללית טכנית כמנהל....והן בפן המקצועי הכ"כ משמעותי בשבילנו!!! -
אגב הערה בנוגע לציטוטים
כדי לצטט פוסט או חלק ממנו לא צריך להעתיק את הפוסט
יש למטה ״ציטוט״ ניתן לבחור חלק מהפוסט או את כולו ולצטט
כך מובא הציטוט בקטן ועליו תבוא ההודעה בגודל הרגיל -
אוהב שלג לא ישבע אמר במרשמלו:
דוד אם אני זוכר נכון - גם המערכת של סוף דצמבר (הנס חנוכה של מרשמלו) היה משקע רום מנותק - ועם זאת הוא לקח על-זה קרדיט.... - והיות שאני לא חושד אותו בתור שקרן - אני כן בונה ע"ז שהוא בונה גם על מערכות רום מנותקות,
דוד אני חוזר בי מהערה זו -
לאחר שבדקתי שוב את התחזית לינואר שבו נכתב שיהיו 2 מערכות של ירידת אפיק קר היישר לכיווננו....עריכה: כואב לי באמת לכתוב את זה - אבל זה נכתב גם על המערכת של חודש דצמבר.... אני צריך כעת קצת להתחזק באמונת צדיקים....
-
לפי הצפי מהשירות מטראולוגי פבואר יהיה ללא שינוי כמעט המשמעות
בצורת הכינקשה בשנים אחרונות -
שמעתי כעת בחדשות שע''פ השמ''ט מדובר בינואר הכי יבש שנמדד מאז תחילת המדידות...
-
איש השלגים נכון, אבל רק בצפון
-
איש השלגים נכון, אבל רק בצפון
זה באמת מנחם שזה ינואר היבש ביותר לא בכל הארץ, אלא רק בצפון שזה האיזור שבו יורדת כמות הגשם המשמעותית ביותר והאיזור החשוב ביותר מבחינה הידרולוגית. העיקר שבבריכות הדגים של מעגן מיכאל ירדו 150% ביחס לתקופה.
-
ז'ק לפחות עם השיעמום השנה יש גם שבירת שיאים
-
ז'ק לפחות עם השיעמום השנה יש גם שבירת שיאים
זה החורף הראשון שלי כאן, ואני לא יודע מה קרה כאן בחורפים הקודמים, אך יש לי תחושה שהחורף הזה בטח שובר גם את כל השיאים מבחינת השיח שלא קשור למזג האוויר, כי כשאין חדשות בתחום מזה''א אז הפורום הופך למועדון חברים (דוקא להנאתי המרובה, אך הייתי מעדיף יותר לעסוק במה שהפורום נועד אליו במקור).