🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
קור-על: דיווחי שיא הקור
-
ירושלים-כביש9 מינוס 1.4!!!!!!!!!!!
-
בבית וגן קרח על הרכבים
-
חזרתי עכשיו מחתונה בביתר ההמנון של החופה הייתה חריקת שינים דדדד דדדד פפפפ....
והיה שם תחרות צילום על גגות הרכבים....כיתובים של מזל טוב ועוד ועוד ממש כל הגגות היה קרח
הגעתי לבית שמש הרגשתי את ההבדל
איך היה היה אומר אורי בץ ."מחר יהיה עליה בטמפטורה לא אומר שיהיה חם...יחי ההבדל הגדול
ועוד כהנה וכהנה משפטים למשל שבת נעימה לטעמי. או גם זה מגיע לנו... בקיצער צריך לעשות אשכול "קווים לדמותו" -
הבדלה כבר עשיתם...
יש כזה סוג של הרגשה שפורים נגמר נכון...
כאילו שמחר שושן פורים -
ירושלמי בעבר 0 בבית שמש הטמפרטורה צנחה ל-2 מעלות.
קשה לי להאמין שקור כזה הוא לא כל כך קר. מנסה לחשוב איך זה בביתר באמת. -
שלג בשפע כן כן אני יודע ראיתי ברכב כל הזמן המשחק הזה של המעלות 1 2 1 2
-
3 מעלות ברחובות
-
הקור לא ממש מורגש בגלל הלחות הגבוהה וחוסר משבי רוח
-
אקלימוס מעניין, זה נראה שבתנאים בהירים כאלו הגובה לא מהווה פקטור רציני לטמפרטורה.
-
סליחה על הבורות בזה פקטור?
-
גם בטבריה למשל שהיא מתחת לפני הים 3 מעלות
-
ירושלמי בעבר 0 גורם. התכוונתי שהבדלי הגובה משפיעים הרבה פחות במצבים כאלו על הטמפרטורה.
-
עברתי מקודם בעמק האלה, יש שם 1-
-
ירושלים כביש 9
2.1- -
ראשון לציון - רחובות כבר 2.9 מ"צ
-
אקלימוס אמר בקור-על: דיווחי שיא הקור:
הקור לא ממש מורגש בגלל הלחות הגבוהה וחוסר משבי רוח
ממש נכון!
אני זוכר ערבים יותר קרים בירושלים מהערב.
לא באמת, אלא בהרגשה.
מה שכן, - שהייה של מספר דקות קטן בחוץ הערב מקפיאה את האצבעות (כפשוטו - כמו איגלואים) ואת האוזניים שמתקשים ומתאבנים. והחוטם גם קופא לו במהירות וכן שאר האברים הדקים... אפשר להרחיב עוד בתיאורים אבל הרעיון הובן.
בנוסף ליטול ידיים בלילה כזה מהברז של הקרים - זה פשוט לעשות מצוה מתוך יסורי גוף נוראיים (מזכיר לי את הסיפורים על האדמורים באירופה שהיו שוברים את הקרח בנהר כדי לטבול....)
בררררררררררררר -
כרגע 3.2 מעלות בבני-ברק צפון (קרית הרצוג). ממשיך לרדת בהתמדה.
מנסיון העבר (הנדיר למדי)- יש סיכוי למציאת שכבת קרח פה ושם בשעות הבוקר המוקדמות על רכבים או על מידשאות.
-
סליחה שאני חורג מנושא האשכול אבל מניין החשש לקרח אם כל הארץ יבשה?
ראיתי עכשיו כל הכבישים והמדרכות יבשים אפילו על הרכבים לא הייתה שכבת טל (אין עננות בכלל בשמים) -
איש השלגים אמר בקור-על: דיווחי שיא הקור:
סליחה שאני חורג מנושא האשכול אבל מניין החשש לקרח אם כל הארץ יבשה?
ראיתי עכשיו כל הכבישים והמדרכות יבשים אפילו על הרכבים לא הייתה שכבת טל (אין עננות בכלל בשמים)אתה צודק, חזרתי הרגע מהורדת זבל, קפוא בחוץ, אבל באותה מידה מאוד יבש, אין שום לחות לא על הרכבים ולא על הדשא, הכל יבש לגמרי, כך שגם אם הטמפרטורה תמשיך לרדת, שכבת קרח לא תיווצר. אבל אם יש מקומות שנשאר בהם רטיבות (כגון שלוליות) אז הם בהחלט יכולים לקפוא.
-
הבוקר עליתי למצודת ביריה כאשר החל שלג והנה חלק מהתמונות לחברי פורום אקלימוס