בזכות גשמי הברכה: לקראת אירוע היסטורי בכנרת?
-
מנהל רשות המים יחזקאל ליפשיץ כינס היום (שני) ישיבת היערכות נרחבת לקראת האפשרות של פתיחת סכר דגניה במהלך החורף הקרוב.
ברשות הסבירו כי ההיערכות נדרשת לאור גובה מפלס הכינרת העומד כיום על כ- 210.45-, 1.65 מטר מהקו האדום העליון כשהמפלס גבוה יחסית לתחילת עונת החורף, בזכות כמויות המשקעים שירדו בארבע השנים האחרונות, לאור תחזית המשקעים הצפויה לעונה הקרובה שתשפיע על מפלס הכינרת וזאת למרות החורף המבושש להגיע.
סכר דגניה הנמצא בחלקה הדרומי של הכנרת, מווסת את זרימת מי הכנרת דרומה לנהר הירדן ובהמשך לים המלח. בשנה גשומה במיוחד, בה מפלס הכנרת עולה ומתקרב לקו האדום העליון, על רשות המים להחליט אם לאשר את פתיחת הסכר במטרה למנוע הצפות ביישובים השוכנים לחופי הכנרת. סכר דגניה נפתח בפעם האחרונה בשנת 1995 ומאז במשך כ־27 שנים לא היה צורך בפתיחתו.
בישיבה הוצגו הכלים והשיקולים השונים שעל פיהם יוחלט על פתיחת הסכר, בהתחשב בספיקת השחרור של המים מהכנרת ובהסתברות הנדרשת לאי חציית הקו האדום העליון של הכנרת.
בין השאר הוצג בישיבה, שככל שהסכר ייפתח, בשלב ראשון הנחת העבודה הבסיסית תהיה פתיחת סכר בספיקת שחרור של 70 מ"ק לשנייה. ספיקה זו מאפשרת לצמצם את ההזרמה מהכנרת ובכך למזער נזקים אפשריים לתשתיות במורד הירדן. נקודת הזמן לפתיחת הסכר תקבע בהתאם להסתברות של הגעת המים לקו האדום העליון של הכינרת, במטרה למנוע הצפות מסוכנות באזור.
יחזקאל ליפשיץ מנהל רשות המים הסביר: "רשות המים נערכת מבעוד מועד לכלל התרחישים האפשריים בחורף הקרוב, בין היתר לפתיחת סכר דגניה, עניין שיש לו השלכות אזוריות ובטיחותיות מורכבות. בחודשים הקרובים נמשיך לעקוב מקרוב אחרי תמונת המצב ובמידת הצורך נקבל החלטה אחראית ומקצועית בתיאום מול כלל גורמי המקצוע הרלוונטיים".
יש לציין עוד כי בישיבה שכינסה רשות המים השתתפו כלל גורמי המקצוע ונציגי יחידות החירום וההצלה הרלוונטיים, בהם: חברת מקורות, רשות ניקוז ונחלים כינרת, רשות ניקוז ירדן דרומי, משטרת ישראל, צה"ל, כבאות והצלה, המועצה המקומית עמק הירדן, יחידת חילוץ גולן, חברות הגז האזוריות, ועוד.
קרדיט: אתר כל רגע -
תיקון שתי טעויות פתיחת הסכר באופן מלא בפעם האחרונה היתה בשנת 1992 ומאז נתפחה פעמיים באופן חלקי
מה שמענין שעכשיו באמצע הבצורת זה אולי לא הזמן לדבר על פתיחלת סכר דגניה ובדיוק מאותה הסיבה שעדין לא התחילו לפזר מלח על צירי תנועה באזורי ההרים ללמדך שהכל הכל יח"צ (-תשומת לב במילה היותר מודרנית) -
חי בסרט מי שחושב שהסכר ייפתח השנה…
-
זו השנה השלישית שמדברים על פתיחת הסכר,
אגב, לפני שנתיים זה אכן היה קרוב לזה - בסוף החורף עמד המפלס על פחות מ-10 ס"מ עד למפלס העליון !!
ואגב, לפני שנתיים ושלוש שנים עלה המפלס במעל 2 מטר בשנה - כך שאם ינואר ופברואר יפתיעו - זה אכן יכול לקרות.
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בבזכות גשמי הברכה: לקראת אירוע היסטורי בכנרת?:
זו השנה השלישית שמדברים על פתיחת הסכר,
אגב, לפני שנתיים זה אכן היה קרוב לזה - בסוף החורף עמד המפלס על פחות מ-10 ס"מ עד למפלס העליון !!
ואגב, לפני שנתיים ושלוש שנים עלה המפלס במעל 2 מטר בשנה - כך שאם ינואר ופברואר יפתיעו - זה אכן יכול לקרות.
בדקתי את הנתונים שכתבתי - וטעיתי קצת...
בחורף של שנים תשע"ט ותש"פ עלה המפלס במעל 3 מטר כל שנה !!!!!!!!
(השיא היה ב-8 בינואר 2020 - 23 ס"מ ביום אחד - בחודש ינואר זה לבד עלה ב-1.30 מ'),
בשנתיים האחרונות זה בקושי כיסה את הירידה של הקיץ,
(אם כי - יש הטוענים שהגבירו את קצב השאיבה מהכינרת).נחיה ונראה בע"ה.
-
זה לא מדויק לכתוב "יש הטוענים" אלא על אף שאין כאן המקום להיכנס לפוליטיקה היה זה בנט ששדד לאור היום את מימי הכנרת ובמחווה של כניעה העביר מים רבים לירדנים (אני לא אכתוב את הכמות המדויקת מכיוון שבמידה ואני טועה באיזה מ"ל או שנים הוא אח"כ יתבע אותי על סכומי כסף מאד גבוהים שגם את הסכום שלהם לא אומר מאותה הסיבה)
-
ביתר ירושמיים חחחח
אתה רק צריך לפרסם את השם האמיתי שלך... -
אתה יכול לחפש בספר הטלפונים של ביתר (ב"ביתר פון" של חברת הפרסום גל ביתר)
-
אגב לפי המקומונים בביתר תוכל למצוא שם גם את מרשמלו בעצמו
-
יצטרכו לפתוח את הסכר כי מזרימים מיים מותפלים מחדרה הם פשוט מצחיקים
-
מים מועברים לירדן כבר הרבה שנים. אבל מציע שבואו נעזוב פוליטיקה ונשאיר את הפורום נקי...
-
בכל אופן אני מניח שיעשו הכול כדי להימנע מפתיחת הסכר. זה לא משהו שהרשויות מעוניינות בו, למרות הסימבוליקה...
-
חברה' מה התעוררנו עם הנושא הזה שוב אפשר תמיד לפתוח נושא חדש
-
כפי שהוזכר, נחנך הפרויקט שאמור להזרים מים מותפלים לכיוון הכינרת.
מי שמתעניין, כתבה על כך:
אגב, בסוף הכתבה אומרים שם שכיום לא אמור להיות כמעט צורך בפתיחת סכר דגניה בגלל שישנה כיום יכולת שליטה על מפלס הכינרת.
בכל אופן יש להניח שזה יכול לקרות במקרה של רצף משקעים או סערות גדולות במיוחד - שישברו בכל זאת את המאזן ויהיה הכרח לפתוח את הסכר. כרגע אנחנו לא קרובים לשם ולכן זה לא נראה באופק... -
ישיר רק לי הסרטון חסום?
-
אני הכנסתי את הקישור. הסרטון מופיע לי ועובד.
-
ישיר
אשמח אם תוכל לצרף את הקישור בצורה של יוטמע. אפשר להוסיף לקישור כוכבית -
פוסט זה נמחק! -
youtube*com/watch?v=hzzULWSO5Ls
תחליפו את הכוכבית בנקודה... -
ישיר תודה רבה. כנראה הבעיה היא רק זמנית אצלי. אנסה מאוחר יותר.