פוסט הימורים על מפלס הכינרת
-
הנה עוד הם מדברים
כבר 210.48
והמכ"ם מפוצץ עננים שם -
עוד שני ס"מ
210.46-
60 ס"מ מיום שלישי
לפני שבועיים -
הגשמים הוסיפו למפלס הכנרת עוד 13 סנטימטרים בסוף השבוע. רק 1.66 מטרים חסרים מהקו האדום העליון
-
עוד 3 ס"מ 210.43-
-
yes itsme זה טוב שהכנרת תגיע לקו האדום העליון?
-
שלג בשפע ברור. תמיד אפשר לפתוח את סכר דגניה...
אגב ים המלח משווע למים. -
ואגב, כן צריך בזה שימת לב כי הכינרת יכולה לקבל בשיא 400 מ''ק בשניה
ואילו מסכר דגניה המקסימום שיכול לצאת זה 150 עד 170 בשניה,
לכן ברגע שזה קרוב להתמלא מחשש להצפות בערים השוכנות על הכנרת, מאוד זהירים ועושים את החישובים שלהם מתי לפתוח. -
בוקר טוב
המפלס עכשיו -210.40
עליה של עוד 3 ס״מ מאתמול
יש ספיקות גבוהות מאד בנחלים המובילים אל הכנרת כך שבע״ה בימים הקרובים נראה עוד עליה משמעותית של כ5 ס״מ או יותר ליום
סה״כ הכנרת עלתה מתחילת המערכת ב66 ס״מ -
אני רוצה להרוס קצת את השמחה המוקדמת על פתיחת סכר דגניה.....
נא לשים לב - שאנחנו עדיין מאוד רחוקים משם....
הכינרת עד-עכשיו עלתה בפחות מ-1.20 מ' - וכבר עברנו מעל חצי חורף (ומבחינתם משקעים - הרבה יותר) -
ועדיין נשאר עוד 1.6 מ' כדי להגיע לקו האדום העליון -
כך שזה לא נראה כ''כ מציאותי בדרך-הטבע שנגיע לזה,אני כמובן מסייג - שאם יבוא שוב רצף של שבועיים גשומים ועם עדיפות לאיזור הצפון (מזרחי) - כן אפשר להגיע לשם,
(היו שנים שהמפלס עלה ב-3 מס' פלוס),אני רק רוצה להזכיר את האכזבה בשנת תש''פ - שהמפלס עלה אכן בכ-3 מ' והוא הגיע עד ל-6 ס''מ מתחת לקו האדום העליון (וכמובן שהסכר לא נפתח)
-
על פתיחת סכר דגניה אין אפשרות לדעת אם זה יקרה אם כי הטענה שעברנו את רוב החורף פחות נוגעת לענין הזה כי עיקר עלית המפלס ואפילו בשנים הגשומות כמו 2019 מגיעה רק בסוף החורף, אחרי שהקרקע רטובה כמו שצריך,
לפי הזרימות עכשיו יש לנו כ20-30 ס"מ די במיידי, כך שאנו מתקרבים יפה למפלס העליו,
וכאן השאלה אם החורף ימשיך בצפון ממוצע בחודשים הקרובים אנו יכולים להתקרב מאוד לקו האדום העליון. -
עוד דבר בשנים ממש גשומות כמו 2019
הכנרת עלתה עד החודש השישי
אבל עדיין זה באמת נשמע קצת רחוק
לפתיחת הסכר. -
זה מטורףף
מכינרת עלתה עוד 3 ס"מ 210.37-
מהבוקר .
והירדן עם ספיקות של 60 -
אז עליה של כ70 מתחילת המערכת.
עברו שבועיים מאז שמרשמלו ״הימר״ על ה-80 ס״מ נכון?
בקיצור, במחשבה לאחור היה קצת אופטימי אבל לא כל כך רחוק. -
אוהב שלג לא ישבע אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
אני רוצה להרוס קצת את השמחה המוקדמת על פתיחת סכר דגניה.....
נא לשים לב - שאנחנו עדיין מאוד רחוקים משם....
הכינרת עד-עכשיו עלתה בפחות מ-1.20 מ' - וכבר עברנו מעל חצי חורף (ומבחינתם משקעים - הרבה יותר) -
ועדיין נשאר עוד 1.6 מ' כדי להגיע לקו האדום העליון -
כך שזה לא נראה כ''כ מציאותי בדרך-הטבע שנגיע לזה,אני כמובן מסייג - שאם יבוא שוב רצף של שבועיים גשומים ועם עדיפות לאיזור הצפון (מזרחי) - כן אפשר להגיע לשם,
(היו שנים שהמפלס עלה ב-3 מס' פלוס),אני רק רוצה להזכיר את האכזבה בשנת תש''פ - שהמפלס עלה אכן בכ-3 מ' והוא הגיע עד ל-6 ס''מ מתחת לקו האדום העליון (וכמובן שהסכר לא נפתח)
אני חושב שיש כן אפשרות שיפתח הסכר פשוט בתחילת החורף הנחלים יבשים ועד שמים מתחילים לזרום לוקח זמן וכשכבר זורם אז בעז"ה זה יגיע לקו האדום העליון
-
רבותיי יש להניח שמה שלא קרה בלמעלה מ30 השנים האחרונות - לא יקרה גם השנה... מלבד העובדה שאנחנו לא ממש קרובים לזה, כמדומני בכללי דואגים כיום שזה לא יקרה (משחררים מים לפני כן).
בכללי היחס כיום לכנרת הוא סימבולי בלבד, שכן חלק גדול מהמים שאנחנו שותים מגיע ממים מותפלים כך שאנחנו לא ממש חיים על מי הכנרת ומי הגשמים, ומצד שני כידוע כבר נבנה מנגנון שיאפשר את מילוי הכנרת במים מותפלים למקרה שהיא (חלילה) תרד מאוד... -
ישיר אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
רבותיי יש להניח שמה שלא קרה בלמעלה מ30 השנים האחרונות - לא יקרה גם השנה... מלבד העובדה שאנחנו לא ממש קרובים לזה, כמדומני בכללי דואגים כיום שזה לא יקרה (משחררים מים לפני כן).
בכללי היחס כיום לכנרת הוא סימבולי בלבד, שכן חלק גדול מהמים שאנחנו שותים מגיע ממים מותפלים כך שאנחנו לא ממש חיים על מי הכנרת ומי הגשמים, ומצד שני כידוע כבר נבנה מנגנון שיאפשר את מילוי הכנרת במים מותפלים למקרה שהיא (חלילה) תרד מאוד...אכן היחס הכנרת כיום הוא סימבולי בלבד
אולם בל נשכח שהכנרת היתה ועודנה מדד מצב הרוח הלאומינ.ב גם לי לא נראה שזה לא הכיוון להגיע החורף הזה לקו העליון
-
צבי דוידוביץ אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
ישיר אמר בפוסט הימורים על מפלס הכינרת:
בכללי היחס כיום לכנרת הוא סימבולי בלבד, שכן חלק גדול מהמים שאנחנו שותים מגיע ממים מותפלים כך שאנחנו לא ממש חיים על מי הכנרת ומי הגשמים, ומצד שני כידוע כבר נבנה מנגנון שיאפשר את מילוי הכנרת במים מותפלים למקרה שהיא (חלילה) תרד מאוד...אכן היחס הכנרת כיום הוא סימבולי בלבד
אולם בל נשכח שהכנרת היתה ועודנה מדד מצב הרוח הלאומימה יהיה אם ים המלח?
-
לכל מי שממהר להצהיר שהחורף לא נגיע לקו העליון אני חושב שכדאי קצת צניעות בעניין
תכלס' אף אחד לא יודע מה ה' מכין לנו הכל אפשרי והכל פתוח וממש לא מופקע שנהיה קרובים לקו מאוד. -
ישיר לפי דבריך אנחנו כבר לא צריכים גשם...
אז בשביל מה צריך חורף?
בשבילנו שיהיה לנו כיף בפורום.
או כמובן בשביל השלג המיוחל! -
איש השלגים כמובן אין טענה ש"לא צריך גשם". לגשם יש תועלות ומטרות רבות נוספות מלבד מי שתייה בעבורנו (והכיף בפורום היא אחת האחרונות שבהן ... ).
דיברתי רק על הכינרת (וגם לה בעצמה כמובן יש משמעויות נוספות מלבד מי שתייה).