אוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !
-
שימי חיפה...נו.נו.!
-
התמתנות נוספת ב"ה כל המודלים תל אביב:
-
אין אמונה בגויים
וגם לא במודלים שלהם. לפני יומיים GFS צפה ליום רביעי הבא (א' דחוה''מ פסח) 26 מעלות בת''א, והיום הוא כבר התהפך וצופה 34 מעלות.
ואילו EC? התהפך לכיוון הפוך. אתמול צפי ל- 38 מעלות, ואילו היום צפי ל''רק'' 32 מעלות. לך תאמין להם!
-
עלה בחזרה והתרחב ל4 ימים![לת"א]
-
מישהו יכול להביא תמונה של העומס חום ברביעי הבא בשמ"ט?
פשוט לי הרשימה לא עולה
תודה! -
מפה אין לי, אבל מחשבון יש. לפי המחשבון- הטמפרטורה המורגשת לב''ב ביום רביעי הבא- 33 מעלות.
ומהו עומס החום? כאן אני נבוך במשך רבות בשנים, כי מה שלא ברור לי בכל מדדי עומס החום הוא חוסר האחידות. לפי המחשבון לעיל, הטמפרטורה המורגשת ב- 35 מעלות עם 18 אחוזי לחות היא 33 מעלות, וזה מוגדר כ''עומס חום כבד מאוד''.
ועכשיו שימו לב לנתון הקייצי הדי שיגרתי הבא: 30 מעלות עם 70 אחוזי לחות. תושבי מישור החוף- מוכר לכם ? נתון די שגרתי ולא חריג בקיץ. ומה נותן לנו המחשבון? טמפרטורה מורגשת של 35 מעלות המוגדרת כעומס חום קיצוני לפי המחשבון !
אך לפי טבלה אחרת אנו מקבלים את הנתונים הבאים: טמפרטורת מדד אי הנוחות- 27.9 מעלות שזה מוגדר כעומס חום בינוני.
אז 30 מעלות עם 70 אחוזי לחות עומס חום בינוני או קיצוני?
במטאוטק לדוגמא בנתונים הנ''ל יהיה כתוב מחד- טמפרטורה מורגשת- 35 מעלות (דהיינו כפי המחשבון של עומס החום), ומאידך יוגדר החום כ''עומס חום בינוני'' (כפי הטבלה הנ''ל).. אז מי יכול לעשות לי סדר בנידון ? -
ז'ק 2 יש את המדד של השמט שזה מה שיש בטבלה
כול שאר המדדים לא יודע על פי מה הם מתבססים -
עלה לי המפה עומס חום לרביעי הבא!
חום טירוף! -
אילו:
אילו בני ברק ה יתה בגובה 3,000 מטר...
הלוואי! -
הצבעים במפה של הארץ עוצמת עומס החום
-
עלתה לו המפה ולי עלה החום (בתרתי משמע...).
-
ואופס עוד זינוק:
-
כנראה רוצים להמחיש לנו את דברי התרגום יונתן
ידוע ומפורסם מה שכתב בתרגום יונתן על הפסוק (שמות י''ב, ל''ט) "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים" וגו', וכתב שם התרגום יונתן: ''וַהֲווֹ קַטְעִין מִן לִישָׁא דְאַפִּיקוּ מִמִּצְרַיִם וְסַדְרִין עַל רֵישֵׁיהוֹן וּמִתְאַפֵּי לְהוֹן מְחוּמְתָּא דְשִׁימְשָׁא'', פירוש– והיו חותכים מהבצק [העיסה] שהוציאו מִמִצרים ומסדרים על ראשיהם ונאפה להם מחום של השמש עוגות מצות כי לא חמץ. וכ"ה גם ביוצרות לשבת הגדול "שמש שזפתה ואכלוה מצה''.
אז כנראה שבחוה''מ הקרוב נוכל לקבל המחשה של שמש שמבשלת ואופה. אני בכל מקרה הייתי מוותר בשמחה על ההמחשה. -
ז'ק 2 הקטע שהחום מגיע כבר אחרי החובה של המצות
-
ז'ק 2 אמר באוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !:
כנראה רוצים להמחיש לנו את דברי התרגום יונתן
ידוע ומפורסם מה שכתב בתרגום יונתן על הפסוק (שמות י''ב, ל''ט) "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים" וגו', וכתב שם התרגום יונתן: ''וַהֲווֹ קַטְעִין מִן לִישָׁא דְאַפִּיקוּ מִמִּצְרַיִם וְסַדְרִין עַל רֵישֵׁיהוֹן וּמִתְאַפֵּי לְהוֹן מְחוּמְתָּא דְשִׁימְשָׁא'', פירוש– והיו חותכים מהבצק [העיסה] שהוציאו מִמִצרים ומסדרים על ראשיהם ונאפה להם מחום של השמש עוגות מצות כי לא חמץ. וכ"ה גם ביוצרות לשבת הגדול "שמש שזפתה ואכלוה מצה''.
אז כנראה שבחוה''מ הקרוב נוכל לקבל המחשה של שמש שמבשלת ואופה. אני בכל מקרה הייתי מוותר בשמחה על ההמחשה.וגם אז זה היה באביב, ממש באותם תאריכים, אין כל חדש תחת השמש...
(ציפור הלילה התעוררה.) -
שימי אמר באוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !:
אילו:
אילו בני ברק ה יתה בגובה 3,000 מטר...
הלוואי!כמדומני שהבני ברקים היו שמחים יותר להיות בגובה הנ''ל בחורף כשיורד שלג בירושלים, לא כך?
-
איש השלגים בחורף כשיורד שלג בירושלים???
מתי??[פעם אחת בשנתיים!]
וכמה???[4 סנט']
כיום בירושלים לא יורד שלג בשיגרה!
רק בשנה שיש סופה כלשהיא! -
החמרה במצב!
השמ"ט ל''40''מעלות ועומס חום קיצוני לגוש דן![בעיקר בחמישי]
הנה:
-
כל הארץ חמישי:
-