אוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !
-
הצבעים במפה של הארץ עוצמת עומס החום
-
עלתה לו המפה ולי עלה החום (בתרתי משמע...).
-
ואופס עוד זינוק:
-
כנראה רוצים להמחיש לנו את דברי התרגום יונתן
ידוע ומפורסם מה שכתב בתרגום יונתן על הפסוק (שמות י''ב, ל''ט) "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים" וגו', וכתב שם התרגום יונתן: ''וַהֲווֹ קַטְעִין מִן לִישָׁא דְאַפִּיקוּ מִמִּצְרַיִם וְסַדְרִין עַל רֵישֵׁיהוֹן וּמִתְאַפֵּי לְהוֹן מְחוּמְתָּא דְשִׁימְשָׁא'', פירוש– והיו חותכים מהבצק [העיסה] שהוציאו מִמִצרים ומסדרים על ראשיהם ונאפה להם מחום של השמש עוגות מצות כי לא חמץ. וכ"ה גם ביוצרות לשבת הגדול "שמש שזפתה ואכלוה מצה''.
אז כנראה שבחוה''מ הקרוב נוכל לקבל המחשה של שמש שמבשלת ואופה. אני בכל מקרה הייתי מוותר בשמחה על ההמחשה. -
ז'ק 2 הקטע שהחום מגיע כבר אחרי החובה של המצות
-
ז'ק 2 אמר באוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !:
כנראה רוצים להמחיש לנו את דברי התרגום יונתן
ידוע ומפורסם מה שכתב בתרגום יונתן על הפסוק (שמות י''ב, ל''ט) "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים" וגו', וכתב שם התרגום יונתן: ''וַהֲווֹ קַטְעִין מִן לִישָׁא דְאַפִּיקוּ מִמִּצְרַיִם וְסַדְרִין עַל רֵישֵׁיהוֹן וּמִתְאַפֵּי לְהוֹן מְחוּמְתָּא דְשִׁימְשָׁא'', פירוש– והיו חותכים מהבצק [העיסה] שהוציאו מִמִצרים ומסדרים על ראשיהם ונאפה להם מחום של השמש עוגות מצות כי לא חמץ. וכ"ה גם ביוצרות לשבת הגדול "שמש שזפתה ואכלוה מצה''.
אז כנראה שבחוה''מ הקרוב נוכל לקבל המחשה של שמש שמבשלת ואופה. אני בכל מקרה הייתי מוותר בשמחה על ההמחשה.וגם אז זה היה באביב, ממש באותם תאריכים, אין כל חדש תחת השמש...
(ציפור הלילה התעוררה.) -
שימי אמר באוי וי !! חום המועד פסח מתקרב !:
אילו:
אילו בני ברק ה יתה בגובה 3,000 מטר...
הלוואי!כמדומני שהבני ברקים היו שמחים יותר להיות בגובה הנ''ל בחורף כשיורד שלג בירושלים, לא כך?
-
איש השלגים בחורף כשיורד שלג בירושלים???
מתי??[פעם אחת בשנתיים!]
וכמה???[4 סנט']
כיום בירושלים לא יורד שלג בשיגרה!
רק בשנה שיש סופה כלשהיא! -
החמרה במצב!
השמ"ט ל''40''מעלות ועומס חום קיצוני לגוש דן![בעיקר בחמישי]
הנה:
-
כל הארץ חמישי:
-