גשם בראי הדף היומי - בעצם ממש בדף היומי.
-
גמרא בבא מציעא דף פ"ה עמוד א'
כולהו שני יסורי דרבי לא איצטריך עלמא למיטרא דאמר רבה בר רב שילא קשי יומא דמיטרא כיומא דדינא ואמר אמימר אי לאו צריך לעלמא בעו רבנן רחמי עליה ומבטלי ליה אפי' הכי כי הוו עקרי פוגלא ממשרא הוה קיימא בירא מליא מיא.
-
אוהב לדעת הכל אמר בגשם בראי הדף היומי - בעצם ממש בדף היומי.:
כולהו שני יסורי דרבי לא איצטריך עלמא למיטרא דאמר רבה בר רב שילא קשי יומא דמיטרא כיומא דדינא ואמר אמימר אי לאו צריך לעלמא בעו רבנן רחמי עליה ומבטלי ליה אפי' הכי כי הוו עקרי פוגלא ממשרא הוה קיימא בירא מליא מיא.
מתוך הספר חברותא.
-
מתוך הספר חברותא.
בקצרה
רבי סבל ייסורים קשיםבהגמרא אומרת שבדרך כלל, גשם לא טוב לאנשים. זה משבש להם את סדר היום.
ואמימר אומר, שאם לא היינו צריכים את הגשם, אז רבן היו מתפללים דלא יהיו גשמים!
רק בגלל שאנחנו צריכים את הגשם, אז לא מתפללים.ובזמן של הייסורים של רבי לא ירד ולא היה צריך גשם!
והיה מים באדמה ממי התהום שעלו והשקו את הצומח. וכשהיו מוצאים צנון מהערוגה, היה מים באדמה.
-
בבא מציעא דף פ"ו. בעניין הרוח
רבי שמעון בן חלפתא בעל בשר הוה יומא חד הוה חמימא ליה הוה סליק ויתיב אשינא דטורא אמר לה לברתיה בתי הניפי עלי במניפא ואני אתן ליך ככרין דנרד אדהכי נשבא זיקא אמר כמה ככרין דנרד למרי דיכי:
-
אוהב לדעת הכל היום זה ממש התקיים. הרוח נושבת בחוזקה ומייתרת את הצורך במזגן.
-
ז'ק 2 אמר בגשם בראי הדף היומי - בעצם ממש בדף היומי.:
אוהב לדעת הכל היום זה ממש התקיים. הרוח נושבת בחוזקה ומייתרת את הצורך המזגן.
רק פעם היה לי דיון עם כמה אנשים האם חייבים מזגן או שאפשר מאוורר?
והם טענו שהם לא סובלים מאוורר, ואני אמרתי שמספיק לי מאוורר.
והנה יש לי ראיה מהגמרא כאן, שרוח מספיקה.
מצד שני ייתכן וזה תלוי במקומות של יובש ולחות.בתור ילד היה לנו בעיקר מאוורר והסדרנו
רק יש שאומרים שבגלל ההתחממות הגלובלית, כהיום יותר חם מפעם. -
אוהב לדעת הכל שאלה באיזה איזור אתה מתגורר. במישור החוף/ גוש דן לא שייך בקיץ בלי מזגן. איך אמר מישהו כאן ? ''מאוורר זה בשביל לא למות, מזגן זה בשביל לחיות''. לעומת זאת הבנים שלי שמתגוררים בבית שמש ובירושלים בדירות עם שלושה כיווני אוויר ובאיזורים עם משטר רוחות לא משתמשים הרבה במזגן. אצלם יש ''מזגן חלון'', פשוט פותחים את החלונות ורוח פרצים מנשבת בבית.
זה שהיום חם ולח בהרבה ממה שהיה בעבר זאת עובדה שלא ניתנת לוויכוח.
-
ז'ק 2 בכל מקום בקיץ חיבים מזגן!
כמובן שבלילה יש מקומות שלא אבל ביום חייבים