בואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים)
-
נתוני התחלואה בקדחת מערב הנילוס נכון ליום 7/7- כמאתיים חולים שאושפזו, מתוכם נפטרו 12 חולים ל"ע.
-
ועוד תוצאה של התחממות מי ים- מקרה נדיר של תחלואה ומוות כתוצאה מ"אמבה אוכלת מוח"
שמה של האמבה הוא "נגלריה פאולרי" (Naegleria fowleri). ניתן למצוא את האמבה בעיקר במקורות מים מתוקים חמים כמו אגמים, נחלים, נהרות ומעיינות חמים. וכאן הקשר לעניינינו- עם התחממות המים במקומות כמו הכינרת האמבה מתרבה במים החמים במהירות, וחדירה של מים עם האמבה דרך האף עלולה לגרום לאמבה להגיע אל המוח, ואז האמבה עלולה לתקוף את תאי העצב של המוח ולאכול אותם, ומכאן הכינוי שלה "אמבה אוכלת מוח". סיכויי ההישרדות של מי שמוחו הותקף ע"י האמבה שואפים לאפס ר"ל.
היום התפרסם על מקרה נדיר של צעיר בגיל 26 שרחץ בחוף גיא בכינרת, ונידבק באמבה. לאחר כמה ימים של מאבק במחלה האמבה הכריעה אותו ומותו נקבע היום. זהו מקרה שני בישראל לאחר שלפני כשנתיים נפטר אדם בגיל 36 כתוצאה מהידבקות באמבה.
כאמור- כאשר טמפרטורת המים אינה גבוהה, אין לאמבה כ"כ תנאים להתרבות ולשגשג. התחממות המים בתקופה זאת בכינרת גורמת לה לשגשג, אך כאמור המסוכנות של האמבה היא רק באופן של חדירת מים הנגועים באמבה דרך האף והגעת המים עם האמבה למוח, דבר שלא מצוי בדרך כלל, ומכאן הנדירות הגדולה של המחלה בארץ וכן בעולם.
-
סיכום חודש לפוסט
חודש עבר מאז הועלה הפוסט, והגיע שלב הסיכומים לחודש הראשון לפוסט.
אז מה היה לנו החודש? התחממות מים מצטברת של כ- 3.5 מעלות צלסיוס בתוך חודש, שזה קצת יותר מקצב ההתחממות הרגיל לתקופה שעומד בדר''כ על כ- 3 מעלות, וזה למרות שהיה שבוע אחד בתוך החודש האחרון שבו הטמפרטורה ירדה בחצי מעלה, אך בשבוע האחרון היא חזרה לטפס בקצב מוגבר מהרגיל של קצת יותר ממעלה צלסיוס תוך שבוע.
לפי כל המדידות- אנחנו בין סביבות 30.5 מעלות ל- 31 מעלות פלוס, שנכון לאמצע יולי זה קרוב ל- 2 מעלות מעל לממוצע. כאמור- ההתחממות ממשיכה באופן נורמלי בכל שנה לתוך חציו הראשון של אוגוסט, כך שיש לנו עוד קרוב לחודש של התחממות. שבירת שיא טמפרטורת מי הים שנמדדה אי פעם נראית קרובה מאי פעם.
במהלך החודש קרסה נקודת המדידה של מטאוטק בנמל יפו, כאשר בשיא (לפני כשבועיים וחצי) מדדה התחנה טמפרטורה של 31.7 מעלות.
גשם עד בלי די הבאת בזמנו נתוני מדידה מתחנת חדרה אשר אינם זמינים אצלי. אשמח אם תוכל לעדכן בנתונים ולתת קישור לתחנה שם.
-
ועוד סיכום חודשי עגום- קדחת הנילוס המערבי שוברת שיאי תחלואה
כפי שהבאנו לעיל בגוף הפוסט, אחד מתופעות הלואי של התחממות הים המוקדמת השנה היתה הופעתה המוקדמת של הקדחת כבר בחודש מאי. וכעת באמצע יולי אנו מגיעים לשיא תחלואה ותמותה כפי שלא היו מעולם. נכון להיום אושפזו עד כה כ- 440 חולים, מתוכם נפטרו ל''ע 32 חולים. זהו שיא של כל הזמנים, ואנחנו רק באמצע יולי.
ומה יותר מתאים מאשר להתפלל שיקויים בנו הפסוק: ''כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רופאך''.
-
הזיג- זג ממשיך: לאחר עליה של יותר ממעלה שבאה לאחר ירידה של חצי מעלה מלפני שבועיים,- שוב ירידה בטמפרטורת המים בשלושת הימים האחרונים.
בסה''כ השלמנו היום ירידה של 0.3 מעלות בתוך שלושה ימים. אז הזיג- זג ממשיך, בהתחלה (מלפני כחמישה שבועות) עליה של יותר משלוש מעלות במשך פחות משלושה שבועות, לפני שבועיים ירידה של חצי מעלה, ואחרי זה שוב עליה של יותר ממעלה עד לפני ארבעה ימים, וכאמור בשלושת הימים האחרונים שוב ירידה של כמעט 0.3 מעלות.
אז השיא ישבר לבסוף? נמתין ונראה. מצד אחד לא נשאר עוד הרבה מאוד זמן עד שתהליך ההתחממות יפסק סופית ותתחיל התקררות הדרגתית (בדר''כ בחציו השני של אוגוסט). אבל אנחנו רחוקים פחות משתי מעלות מהשיא, ובזמן שנשאר עדיין הכל יכול להיות.
-
טמפרטורת פני הים בעומק 10 מטר בחופי חדרה (תחנה רשמית של השמ"ט)
-
גשם עד בלי די "פני הים" בעומק 10 מטרים ?
בכל מקרה יישר כח על הנתונים, כי זה מחזק את אשר כתבתי על הזיגזוג.
-
ז'ק 2 צודק, בעומק 10 מטר. הקו הכחול זה טמפרטורת המים
-
התיזוז נמשך, מעניין מה פשר התופעה
לאחר שבמשך שבוע חלה ירידה מצטברת של 0.4 מעלות בטמפרטורת מי הים, ביומיים האחרונים שב הים להתחמם במהירות עם זינוק של 0.7 מעלות בתוך יומיים ! מעניין מה קרה ביומיים האחרונים שגרם לטמפרטורה לעלות בשיעור כ''כ חד, ומאידך מה גרם עד לפני יומיים לכך שטמפרטורת המים תרד במשך שבוע בכמעט חצי מעלה.
-
ז'ק 2 אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
ועוד תוצאה של התחממות מי ים- מקרה נדיר של תחלואה ומוות כתוצאה מ"אמבה אוכלת מוח"
שמה של האמבה הוא "נגלריה פאולרי" (Naegleria fowleri). ניתן למצוא את האמבה בעיקר במקורות מים מתוקים חמים כמו אגמים, נחלים, נהרות ומעיינות חמים. וכאן הקשר לעניינינו- עם התחממות המים במקומות כמו הכינרת האמבה מתרבה במים החמים במהירות, וחדירה של מים עם האמבה דרך האף עלולה לגרום לאמבה להגיע אל המוח, ואז האמבה עלולה לתקוף את תאי העצב של המוח ולאכול אותם, ומכאן הכינוי שלה "אמבה אוכלת מוח". סיכויי ההישרדות של מי שמוחו הותקף ע"י האמבה שואפים לאפס ר"ל.
היום התפרסם על מקרה נדיר של צעיר בגיל 26 שרחץ בחוף גיא בכינרת, ונידבק באמבה. לאחר כמה ימים של מאבק במחלה האמבה הכריעה אותו ומותו נקבע היום. זהו מקרה שני בישראל לאחר שלפני כשנתיים נפטר אדם בגיל 36 כתוצאה מהידבקות באמבה.
כאמור- כאשר טמפרטורת המים אינה גבוהה, אין לאמבה כ"כ תנאים להתרבות ולשגשג. התחממות המים בתקופה זאת בכינרת גורמת לה לשגשג, אך כאמור המסוכנות של האמבה היא רק באופן של חדירת מים הנגועים באמבה דרך האף והגעת המים עם האמבה למוח, דבר שלא מצוי בדרך כלל, ומכאן הנדירות הגדולה של המחלה בארץ וכן בעולם.
נדיר ביותר!
בר מינן מקרה שני בישראל בתוך שבועיים
עוד ילד בן עשר חולה באותה אמבה
חקירה אפידמיולוגית העלתה שהוא וגם הנדבק הקודם רחצו בחוף גיא בכינרת
משרד הבריאות סגר את החוף עד להודעה חדשה -
איש השלגים כל שנה אנחנו שומעים על בעיות וחולי שנובעות מהרחיצה בנהרות ובימים בימי בין הזמנים (אני כבר לא מדבר על תופעות הטביעה רח"ל) ובכל זאת ממשיכים ללכת שם, ולהידבק בכל המרעין בישין
-
זלמן הסיפור השנה קצת שונה, כי זיהום הנחלים בצפון הוא סיפור קבוע בכל שנה (עכברה וכו'), שברגע שזרימת המים נחלשת מחד, ואילו הסיבות לזיהום מתגברות (בעיקר רעיית בקר בשטחים שבהם עוברים הנחלים שמזדהמים מההפרשות של הבקר)- אז אנחנו מקבלים זיהום בנחלים והתראה של משרד הבריאות. אבל הפעם מדובר באמבה שמתפתחת במקורות מים מתוקים לא זורמים בעיקר כאשר המים מתחממים. זה סוג חדש של דבר שלא היכרנו עד כה. אם נגיע למצב שלא נוכל לרחוץ בשום מקום בגלל עכברה/ חיידקי קולי/ אמבות/ מדוזות וכו' וכו' אנחנו בהחלט במצב לא טוב.
-
ז'ק 2 מצד אחד אתה צודק שזה לא טוב שלא יהיה איפא להתרחץ, אבל מצד שני נחסוך את כל הפחדים של כל השנים בימי בין הזמנים
-
זלמן לדעתי אין באמת סיבה לפחד מדובר על אחוזים אפסיים ועל מקומות מאוד מסוימים
-
זלמן אי- אי- אי זלמן יקירי, מהיכן התמימות הזאת? משרד הבריאות יודיע על זיהום בנחלי הצפון? מצוין- עכשיו זה יותר כיף להתרחץ והופך להיות יעד מועדף, שהרי "מים גנובים (או מזוהמים) ימתקו ולחם סתרים ינעם". יש חוף שאסור וסגור לרחצה? יופי- מעכשיו זה החוף המועדף לרחצה, ואם אפשר שהכניסה אליו תתאפשר רק ע"י איזו התגנבות או טיפוס על איזה גדר גבוהה- עדיף טפי. מה לעשות? "כי יצר לב האדם רע מנעוריו", וכשאומרים "אסור" אז יש מתיקות מיוחדת לעשות להיפך. ודוקא אצל הרבה מה"ישיבע בחורים" יש משום מה את התכונה הזאת, שהרי "כל הגדול מחבירו יצרו גדול ממנו". (ונוכח המצב הביטחוני הלא פשוט בצפון, הריני להודיעך נאמנה שאתה עתיד לראות הרבה בחורים שיעשו כל השתדלות להגיע דוקא לאיזורי הסכנה, כי איזה כיף יהיה לספר אח"כ לחבר'ה שהסתובבתי ליד הגבול והסתכלתי לחבר'ה מהחיזבאללה לתוך העיניים).
ובקיצור- אם יש לך אשלייה שבלהגיד "אסור" או "מסוכן" תימנע איזה תופעה מן התופעות שתיארת, טעות בידך, ואדרבה- הדבר רק עלול להחמיר את התופעה.
הלוואי שאני טועה, שבזה הייתי שמח לגלות שאני "מוציא שם רע" ולא רק מדבר לשון הרע.
-
ז'ק 2 ניתוח ענק, שאפו
-
ז'ק 2 וואי איך רואים שאתה שייך לדור הקודם...
אתה מדבר כמו סבאלה'..
אבל אין אפס, אתה צודק! -
איש השלגים מה רע להיות סבאל'ה אם אתה משתדל להיות סבא סבבה ? (בתקוה שאני באמת כזה. צריך לשאול את הנכדים). אבל חביבי- יקירי, בהזדמנות זאת אגלה לך סוד גלוי. תשאל איך "סוד" ו"גלוי" הולכים ביחד? אז למי שלא מכיר אותי מהפורום הקודם אולי בשבילו זה סוד, אך למי שמכיר אותי מהפורום הקודם זה לא סוד. בפורום הקודם הפכתי לחביב על חברי הפורום בין השאר בגלל הסיכונים שהכנסתי את עצמי אליהם תוך כדי תיעוד של תופעות מז"א חריגות ועוצמתיות, וזה כלל בין השאר תיעודים של שטפונות שנעשו צמוד ממש למקום השיטפון, דבר שבדיעבד התברר לאחר מעשה כדבר שהיה קרוב להתאבדות. (מקום עמידתי בזמן התיעוד קרס ונסחף בשיטפון שניות לאחר שעזבתי את המקום. במקרה אחר סכר שעמדתי עליו בזמן שיטפון התחיל להתפרק תוך כדי תיעוד, ובנס הצלחתי לברוח ממנו שניות לפני שקרס לגמרי), סיקור של סערות בים כאשר חלק מהסוקרים האחרים שעומדים לצידי פשוט מועפים ע"י הגלים, סיקור של שריפת ענק בצפון כשאני בלב השריפה וזקוק לחילוץ וכו' וכו', ואם יתחשק לי לשתף כאן את חברי הפורום באותם חומרים מהעבר ששיתפתי בפורום הקודם יהיה לנו קיץ מעניין ולא משעמם. כבר בפורום הקודם מישהו הדביק לי את התואר "טרומפלדור", וזאת בהשראת אמירתו המפורסמת ש"טוב למות בעד ארצינו", ובזה העביר את המסר שיש כאן "משוגע" שמוכן למות בשביל תמונה טובה או סירטון טוב. אבל כידוע שכך הוא טיבעו של עולם, אנשים אוהבים שמישהו עושה דבר מסוכן והם עומדים מן הצד ונהנים מהתוצאות.
אז כפי שאתה יכול להבין- אני טיפוס שאומנם מבוגר בגיל (סבאל'ה), אך עדיין עם קצת ראש ומנטליות הרפתקנית כמו של חבר'ה יותר צעירים, וכנראה שעדיין לא התבגרתי מספיק בשביל לא לעשות שטויות, כי אם שאני משתדל לעשות את הדברים בצורה אחראית וזהירה, וגם זוגתי שתחיה שומרת עלי כמו ששומרים על ילד קטן שלא יעשה דברים מסוכנים... אחד מקרובי אמר לי פעם שעלי אפשר לומר "ממנו יראו וכן לא יעשו"...
אבל עדיין אין מקום להשוואה ביני לבין אותם חבר'ה שתיארתי מקודם, כי אצלי כניסה לסכנה אינה סיבה להגברת הריגוש, ושלט "הכניסה אסורה" אינו יוצר אצלי דחף להיכנס בדוקא. איני מהטיפוסים שמעבר ברמזור כתום- אדום גורם להם להנאה וריכוז ושמחסום או גדר מהוים אצלם אתגר שיש להתגבר עליו.
-
איש השלגים אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
נדיר ביותר!
בר מינן מקרה שני בישראל בתוך שבועיים
עוד ילד בן עשר חולה באותה אמבה
חקירה אפידמיולוגית העלתה שהוא וגם הנדבק הקודם רחצו בחוף גיא בכינרת
משרד הבריאות סגר את החוף עד להודעה חדשהמחאה רבתי- למה להעניש ענישה קולקטיבית ?
מה זה הדבר הזה שמשרד הבריאות סוגר את החוף עד להודעה חדשה? הרי יש לא מעט אנשים שהאמבה אינה מסכנת אותם. רבים מהם נימצאים בכנסת, ועוד רבים מהם נימצאים בקפלן ובאיילון ובאולפני הערוצים למיניהם, אחים ל... איכות השיל... חופשי בארצ... וכו' וכו', שהצד השווה בכל הנ"ל הוא שהם חסרי מוח, כך שהאמבה שתיכנס להם לראש לא תימצא מה לאכול וכנראה תמות שם מרעב. אז למה לסגור לכולם ?
דורשים ברגע זה את פיטורי שר הבריאות!!!!! הוא הראש- הוא האשם !!! ומזה שלנו אין ראש אין להתרשם !!!
-
ז'ק 2 אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
איש השלגים מה רע להיות סבאל'ה אם אתה משתדל להיות סבא סבבה ? (בתקוה שאני באמת כזה. צריך לשאול את הנכדים). אבל חביבי- יקירי, בהזדמנות זאת אגלה לך סוד גלוי. תשאל איך "סוד" ו"גלוי" הולכים ביחד? אז למי שלא מכיר אותי מהפורום הקודם אולי בשבילו זה סוד, אך למי שמכיר אותי מהפורום הקודם זה לא סוד. בפורום הקודם הפכתי לחביב על חברי הפורום בין השאר בגלל הסיכונים שהכנסתי את עצמי אליהם תוך כדי תיעוד של תופעות מז"א חריגות ועוצמתיות, וזה כלל בין השאר תיעודים של שטפונות שנעשו צמוד ממש למקום השיטפון, דבר שבדיעבד התברר לאחר מעשה כדבר שהיה קרוב להתאבדות. (מקום עמידתי בזמן התיעוד קרס ונסחף בשיטפון שניות לאחר שעזבתי את המקום. במקרה אחר סכר שעמדתי עליו בזמן שיטפון התחיל להתפרק תוך כדי תיעוד, ובנס הצלחתי לברוח ממנו שניות לפני שקרס לגמרי), סיקור של סערות בים כאשר חלק מהסוקרים האחרים שעומדים לצידי פשוט מועפים ע"י הגלים, סיקור של שריפת ענק בצפון כשאני בלב השריפה וזקוק לחילוץ וכו' וכו', ואם יתחשק לי לשתף כאן את חברי הפורום באותם חומרים מהעבר ששיתפתי בפורום הקודם יהיה לנו קיץ מעניין ולא משעמם. כבר בפורום הקודם מישהו הדביק לי את התואר "טרומפלדור", וזאת בהשראת אמירתו המפורסמת ש"טוב למות בעד ארצינו", ובזה העביר את המסר שיש כאן "משוגע" שמוכן למות בשביל תמונה טובה או סירטון טוב. אבל כידוע שכך הוא טיבעו של עולם, אנשים אוהבים שמישהו עושה דבר מסוכן והם עומדים מן הצד ונהנים מהתוצאות.
אז כפי שאתה יכול להבין- אני טיפוס שאומנם מבוגר בגיל (סבאל'ה), אך עדיין עם קצת ראש ומנטליות הרפתקנית כמו של חבר'ה יותר צעירים, וכנראה שעדיין לא התבגרתי מספיק בשביל לא לעשות שטויות, כי אם שאני משתדל לעשות את הדברים בצורה אחראית וזהירה, וגם זוגתי שתחיה שומרת עלי כמו ששומרים על ילד קטן שלא יעשה דברים מסוכנים... אחד מקרובי אמר לי פעם שעלי אפשר לומר "ממנו יראו וכן לא יעשו"...
אבל עדיין אין מקום להשוואה ביני לבין אותם חבר'ה שתיארתי מקודם, כי אצלי כניסה לסכנה אינה סיבה להגברת הריגוש, ושלט "הכניסה אסורה" אינו יוצר אצלי דחף להיכנס בדוקא. איני מהטיפוסים שמעבר ברמזור כתום- אדום גורם להם להנאה וריכוז ושמחסום או גדר מהוים אצלם אתגר שיש להתגבר עליו.
וואי הצלחת לגרות אותי
נו, אנחנו רוצים לראות תמונות...