בואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים)
-
ז'ק 2 צודק, בעומק 10 מטר. הקו הכחול זה טמפרטורת המים
-
התיזוז נמשך, מעניין מה פשר התופעה
לאחר שבמשך שבוע חלה ירידה מצטברת של 0.4 מעלות בטמפרטורת מי הים, ביומיים האחרונים שב הים להתחמם במהירות עם זינוק של 0.7 מעלות בתוך יומיים ! מעניין מה קרה ביומיים האחרונים שגרם לטמפרטורה לעלות בשיעור כ''כ חד, ומאידך מה גרם עד לפני יומיים לכך שטמפרטורת המים תרד במשך שבוע בכמעט חצי מעלה.
-
ז'ק 2 אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
ועוד תוצאה של התחממות מי ים- מקרה נדיר של תחלואה ומוות כתוצאה מ"אמבה אוכלת מוח"
שמה של האמבה הוא "נגלריה פאולרי" (Naegleria fowleri). ניתן למצוא את האמבה בעיקר במקורות מים מתוקים חמים כמו אגמים, נחלים, נהרות ומעיינות חמים. וכאן הקשר לעניינינו- עם התחממות המים במקומות כמו הכינרת האמבה מתרבה במים החמים במהירות, וחדירה של מים עם האמבה דרך האף עלולה לגרום לאמבה להגיע אל המוח, ואז האמבה עלולה לתקוף את תאי העצב של המוח ולאכול אותם, ומכאן הכינוי שלה "אמבה אוכלת מוח". סיכויי ההישרדות של מי שמוחו הותקף ע"י האמבה שואפים לאפס ר"ל.
היום התפרסם על מקרה נדיר של צעיר בגיל 26 שרחץ בחוף גיא בכינרת, ונידבק באמבה. לאחר כמה ימים של מאבק במחלה האמבה הכריעה אותו ומותו נקבע היום. זהו מקרה שני בישראל לאחר שלפני כשנתיים נפטר אדם בגיל 36 כתוצאה מהידבקות באמבה.
כאמור- כאשר טמפרטורת המים אינה גבוהה, אין לאמבה כ"כ תנאים להתרבות ולשגשג. התחממות המים בתקופה זאת בכינרת גורמת לה לשגשג, אך כאמור המסוכנות של האמבה היא רק באופן של חדירת מים הנגועים באמבה דרך האף והגעת המים עם האמבה למוח, דבר שלא מצוי בדרך כלל, ומכאן הנדירות הגדולה של המחלה בארץ וכן בעולם.
נדיר ביותר!
בר מינן מקרה שני בישראל בתוך שבועיים
עוד ילד בן עשר חולה באותה אמבה
חקירה אפידמיולוגית העלתה שהוא וגם הנדבק הקודם רחצו בחוף גיא בכינרת
משרד הבריאות סגר את החוף עד להודעה חדשה -
איש השלגים כל שנה אנחנו שומעים על בעיות וחולי שנובעות מהרחיצה בנהרות ובימים בימי בין הזמנים (אני כבר לא מדבר על תופעות הטביעה רח"ל) ובכל זאת ממשיכים ללכת שם, ולהידבק בכל המרעין בישין
-
זלמן הסיפור השנה קצת שונה, כי זיהום הנחלים בצפון הוא סיפור קבוע בכל שנה (עכברה וכו'), שברגע שזרימת המים נחלשת מחד, ואילו הסיבות לזיהום מתגברות (בעיקר רעיית בקר בשטחים שבהם עוברים הנחלים שמזדהמים מההפרשות של הבקר)- אז אנחנו מקבלים זיהום בנחלים והתראה של משרד הבריאות. אבל הפעם מדובר באמבה שמתפתחת במקורות מים מתוקים לא זורמים בעיקר כאשר המים מתחממים. זה סוג חדש של דבר שלא היכרנו עד כה. אם נגיע למצב שלא נוכל לרחוץ בשום מקום בגלל עכברה/ חיידקי קולי/ אמבות/ מדוזות וכו' וכו' אנחנו בהחלט במצב לא טוב.
-
ז'ק 2 מצד אחד אתה צודק שזה לא טוב שלא יהיה איפא להתרחץ, אבל מצד שני נחסוך את כל הפחדים של כל השנים בימי בין הזמנים
-
זלמן לדעתי אין באמת סיבה לפחד מדובר על אחוזים אפסיים ועל מקומות מאוד מסוימים
-
זלמן אי- אי- אי זלמן יקירי, מהיכן התמימות הזאת? משרד הבריאות יודיע על זיהום בנחלי הצפון? מצוין- עכשיו זה יותר כיף להתרחץ והופך להיות יעד מועדף, שהרי "מים גנובים (או מזוהמים) ימתקו ולחם סתרים ינעם". יש חוף שאסור וסגור לרחצה? יופי- מעכשיו זה החוף המועדף לרחצה, ואם אפשר שהכניסה אליו תתאפשר רק ע"י איזו התגנבות או טיפוס על איזה גדר גבוהה- עדיף טפי. מה לעשות? "כי יצר לב האדם רע מנעוריו", וכשאומרים "אסור" אז יש מתיקות מיוחדת לעשות להיפך. ודוקא אצל הרבה מה"ישיבע בחורים" יש משום מה את התכונה הזאת, שהרי "כל הגדול מחבירו יצרו גדול ממנו". (ונוכח המצב הביטחוני הלא פשוט בצפון, הריני להודיעך נאמנה שאתה עתיד לראות הרבה בחורים שיעשו כל השתדלות להגיע דוקא לאיזורי הסכנה, כי איזה כיף יהיה לספר אח"כ לחבר'ה שהסתובבתי ליד הגבול והסתכלתי לחבר'ה מהחיזבאללה לתוך העיניים).
ובקיצור- אם יש לך אשלייה שבלהגיד "אסור" או "מסוכן" תימנע איזה תופעה מן התופעות שתיארת, טעות בידך, ואדרבה- הדבר רק עלול להחמיר את התופעה.
הלוואי שאני טועה, שבזה הייתי שמח לגלות שאני "מוציא שם רע" ולא רק מדבר לשון הרע.
-
ז'ק 2 ניתוח ענק, שאפו
-
ז'ק 2 וואי איך רואים שאתה שייך לדור הקודם...
אתה מדבר כמו סבאלה'..
אבל אין אפס, אתה צודק! -
איש השלגים מה רע להיות סבאל'ה אם אתה משתדל להיות סבא סבבה ? (בתקוה שאני באמת כזה. צריך לשאול את הנכדים). אבל חביבי- יקירי, בהזדמנות זאת אגלה לך סוד גלוי. תשאל איך "סוד" ו"גלוי" הולכים ביחד? אז למי שלא מכיר אותי מהפורום הקודם אולי בשבילו זה סוד, אך למי שמכיר אותי מהפורום הקודם זה לא סוד. בפורום הקודם הפכתי לחביב על חברי הפורום בין השאר בגלל הסיכונים שהכנסתי את עצמי אליהם תוך כדי תיעוד של תופעות מז"א חריגות ועוצמתיות, וזה כלל בין השאר תיעודים של שטפונות שנעשו צמוד ממש למקום השיטפון, דבר שבדיעבד התברר לאחר מעשה כדבר שהיה קרוב להתאבדות. (מקום עמידתי בזמן התיעוד קרס ונסחף בשיטפון שניות לאחר שעזבתי את המקום. במקרה אחר סכר שעמדתי עליו בזמן שיטפון התחיל להתפרק תוך כדי תיעוד, ובנס הצלחתי לברוח ממנו שניות לפני שקרס לגמרי), סיקור של סערות בים כאשר חלק מהסוקרים האחרים שעומדים לצידי פשוט מועפים ע"י הגלים, סיקור של שריפת ענק בצפון כשאני בלב השריפה וזקוק לחילוץ וכו' וכו', ואם יתחשק לי לשתף כאן את חברי הפורום באותם חומרים מהעבר ששיתפתי בפורום הקודם יהיה לנו קיץ מעניין ולא משעמם. כבר בפורום הקודם מישהו הדביק לי את התואר "טרומפלדור", וזאת בהשראת אמירתו המפורסמת ש"טוב למות בעד ארצינו", ובזה העביר את המסר שיש כאן "משוגע" שמוכן למות בשביל תמונה טובה או סירטון טוב. אבל כידוע שכך הוא טיבעו של עולם, אנשים אוהבים שמישהו עושה דבר מסוכן והם עומדים מן הצד ונהנים מהתוצאות.
אז כפי שאתה יכול להבין- אני טיפוס שאומנם מבוגר בגיל (סבאל'ה), אך עדיין עם קצת ראש ומנטליות הרפתקנית כמו של חבר'ה יותר צעירים, וכנראה שעדיין לא התבגרתי מספיק בשביל לא לעשות שטויות, כי אם שאני משתדל לעשות את הדברים בצורה אחראית וזהירה, וגם זוגתי שתחיה שומרת עלי כמו ששומרים על ילד קטן שלא יעשה דברים מסוכנים... אחד מקרובי אמר לי פעם שעלי אפשר לומר "ממנו יראו וכן לא יעשו"...
אבל עדיין אין מקום להשוואה ביני לבין אותם חבר'ה שתיארתי מקודם, כי אצלי כניסה לסכנה אינה סיבה להגברת הריגוש, ושלט "הכניסה אסורה" אינו יוצר אצלי דחף להיכנס בדוקא. איני מהטיפוסים שמעבר ברמזור כתום- אדום גורם להם להנאה וריכוז ושמחסום או גדר מהוים אצלם אתגר שיש להתגבר עליו.
-
איש השלגים אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
נדיר ביותר!
בר מינן מקרה שני בישראל בתוך שבועיים
עוד ילד בן עשר חולה באותה אמבה
חקירה אפידמיולוגית העלתה שהוא וגם הנדבק הקודם רחצו בחוף גיא בכינרת
משרד הבריאות סגר את החוף עד להודעה חדשהמחאה רבתי- למה להעניש ענישה קולקטיבית ?
מה זה הדבר הזה שמשרד הבריאות סוגר את החוף עד להודעה חדשה? הרי יש לא מעט אנשים שהאמבה אינה מסכנת אותם. רבים מהם נימצאים בכנסת, ועוד רבים מהם נימצאים בקפלן ובאיילון ובאולפני הערוצים למיניהם, אחים ל... איכות השיל... חופשי בארצ... וכו' וכו', שהצד השווה בכל הנ"ל הוא שהם חסרי מוח, כך שהאמבה שתיכנס להם לראש לא תימצא מה לאכול וכנראה תמות שם מרעב. אז למה לסגור לכולם ?
דורשים ברגע זה את פיטורי שר הבריאות!!!!! הוא הראש- הוא האשם !!! ומזה שלנו אין ראש אין להתרשם !!!
-
ז'ק 2 אמר בבואו נהמר: האם השנה ישבר השיא של טמפרטורת המים בים התיכון ? (וגם: ההשפעות הנובעות מהתחממות מי הים):
איש השלגים מה רע להיות סבאל'ה אם אתה משתדל להיות סבא סבבה ? (בתקוה שאני באמת כזה. צריך לשאול את הנכדים). אבל חביבי- יקירי, בהזדמנות זאת אגלה לך סוד גלוי. תשאל איך "סוד" ו"גלוי" הולכים ביחד? אז למי שלא מכיר אותי מהפורום הקודם אולי בשבילו זה סוד, אך למי שמכיר אותי מהפורום הקודם זה לא סוד. בפורום הקודם הפכתי לחביב על חברי הפורום בין השאר בגלל הסיכונים שהכנסתי את עצמי אליהם תוך כדי תיעוד של תופעות מז"א חריגות ועוצמתיות, וזה כלל בין השאר תיעודים של שטפונות שנעשו צמוד ממש למקום השיטפון, דבר שבדיעבד התברר לאחר מעשה כדבר שהיה קרוב להתאבדות. (מקום עמידתי בזמן התיעוד קרס ונסחף בשיטפון שניות לאחר שעזבתי את המקום. במקרה אחר סכר שעמדתי עליו בזמן שיטפון התחיל להתפרק תוך כדי תיעוד, ובנס הצלחתי לברוח ממנו שניות לפני שקרס לגמרי), סיקור של סערות בים כאשר חלק מהסוקרים האחרים שעומדים לצידי פשוט מועפים ע"י הגלים, סיקור של שריפת ענק בצפון כשאני בלב השריפה וזקוק לחילוץ וכו' וכו', ואם יתחשק לי לשתף כאן את חברי הפורום באותם חומרים מהעבר ששיתפתי בפורום הקודם יהיה לנו קיץ מעניין ולא משעמם. כבר בפורום הקודם מישהו הדביק לי את התואר "טרומפלדור", וזאת בהשראת אמירתו המפורסמת ש"טוב למות בעד ארצינו", ובזה העביר את המסר שיש כאן "משוגע" שמוכן למות בשביל תמונה טובה או סירטון טוב. אבל כידוע שכך הוא טיבעו של עולם, אנשים אוהבים שמישהו עושה דבר מסוכן והם עומדים מן הצד ונהנים מהתוצאות.
אז כפי שאתה יכול להבין- אני טיפוס שאומנם מבוגר בגיל (סבאל'ה), אך עדיין עם קצת ראש ומנטליות הרפתקנית כמו של חבר'ה יותר צעירים, וכנראה שעדיין לא התבגרתי מספיק בשביל לא לעשות שטויות, כי אם שאני משתדל לעשות את הדברים בצורה אחראית וזהירה, וגם זוגתי שתחיה שומרת עלי כמו ששומרים על ילד קטן שלא יעשה דברים מסוכנים... אחד מקרובי אמר לי פעם שעלי אפשר לומר "ממנו יראו וכן לא יעשו"...
אבל עדיין אין מקום להשוואה ביני לבין אותם חבר'ה שתיארתי מקודם, כי אצלי כניסה לסכנה אינה סיבה להגברת הריגוש, ושלט "הכניסה אסורה" אינו יוצר אצלי דחף להיכנס בדוקא. איני מהטיפוסים שמעבר ברמזור כתום- אדום גורם להם להנאה וריכוז ושמחסום או גדר מהוים אצלם אתגר שיש להתגבר עליו.
וואי הצלחת לגרות אותי
נו, אנחנו רוצים לראות תמונות... -
ז'ק 2 אני כל פעם משתומם מחדש מהחוש הומור שלך, בנוסף לכתיבה מחודדת ומעוררת השראה, אני מצטרף לבקשות על התמונות
-
השפעת התחממות מי הים על היווצרותם של תנאי מזג אויר קיצוני
התחממות מי הים מביאה לשתי תופעות שפועלות במקביל. כאשר הים חם יותר, הפועל היוצא הוא שגם האטמוספרה חמה יותר, דבר שגורם לכך שהאטמוספרה יכולה להכיל כמות גדולה יותר של אדי מים. ובמקביל- ככל שהים חם יותר, כך גם קצב אידוי המים גובר, כך שלאטמוספרה נפלטת כמות אדי מים גדולה יותר. נמצא שיש כאן שני דברים שפועלים במקביל- הים החם גורם לכך שגם האטמוספרה תהיה חמה יותר, וממילא תהיה בעלת כושר קיבול גדול יותר של אדי מים. ובמקביל- הים החם פולט כמות גדולה יותר של אדי מים, כך שאנו מקבלים בפועל אטמוספרה עם קיבולת מים גדולה יותר.
האטמוספירה כיום מכילה כמות של 4% יותר אדים מאשר לפני 40 שנה, וכל זה כתוצאה מההתחממות. העליה בכמות האדים באטמוספרה מגדילה את הסיכון לאירועי גשם קיצוניים, כי כשהאדים מתעבים בתוך עננים והופכים לגשם, גם כמות המשקעים גדלה בהתאם. התוצאה היא שבפרקי זמן קצרים צפויות לרדת כמויות גשם גדולות יותר.
כולם מכירים את התופעות האופייניות של עונת המעבר (סתיו) ותחילת החורף, אז טמפרטורת מי הים עדיין גבוהה יחסית, דבר שגורם שבתנאים סינופטיים מתאימים אנחנו מקבלים פעמים רבות אירועי מזג אויר עוצמתיים עם הרבה אנרגיה, כגון מופעי ברקים מרשימים (או כפי שנהוג לכנות זאת "הרבה חשמל באויר"), גשמים קצרים וחזקים מאוד (שברי ענן), וכל זה לאו דוקא כתוצאה משקע חריג או אויר קר במיוחד. ודוגמא לדבר היא הסופה "דניאל" בשנה שעברה שאת קצה זנבה קיבלנו במקומות מסויימים בארץ, שם ירדו בפרק זמן של כשעתיים עשרות מילימטרים של גשם, וכל זה כשבחוץ שוררת טמפרטורה של כ- 30 מעלות ! (כך זה היה בבני ברק שקיבלה בפחות משעתיים כמות גשם של 37 מ"מ ב- 13 לספטמבר). גם בתאריך ז' במרחשוון תשפ"ב (יום הבחירות) ירדו כאן בבני ברק 30 מ"מ גשם בפרק זמן של 40 דקות. וכל זה נובע כאמור מהעובדה שהים בזמנים הללו עדיין היה חם, מה שהביא לגשם בעוצמה גבוהה מאוד ברגע שנוצרו תנאים לירידת גשם. (בפורום הקודם סיקרתי כמה פעמים אירועי גשם עוצמתיים וכן שטפונות שבאו בעיקבותיהם. המשותף לכמעט כל המיקרים- מדובר באירועי תחילת העונה בחודשים נובמבר- תחילת דצמבר). אז מובן מאליו שככל שהים יהיה חם יותר בזמן שמבחינה סינופטית יווצרו תנאים לירידת גשם או להיווצרות סופות רעמים, כך עוצמת הגשם או סופות הרעמים תיגבר בהתאם.
ולגבי ההשפעה של התחממות מי הים על השכיחות של אירועי הגשם, המומחים טוענים שההתחממות תוביל דוקא להתמעטות של מספר אירועי הגשם ומספר ימי הגשם במשך השנה, אך מאידך להתגברות של עוצמת האירועים. אז יתכן שבסיכומה של עונה כמות הגשם שירדה בפועל תהיה מתאימה לממוצע, אך כאמור הכמות הזאת תרד בפרק זמן קטן יותר ובעוצמה חזקה יותר, דבר שאולי מהווה בשורה טובה לחברי הפורומים של מזג האויר שאוהבים אירועי קיצון, אך בשורה פחות טובה לחקלאים שעלולים לחוות הפסקות ממושכות יותר בין פרק גשם לפרק גשם, ומאידך לחוות גשמים חזקים בזמן קצר שגורמים נזקים רבים לחקלאות. גם מבחינה הידרואולוגית (משק המים) פרקי גשם מעטים יותר ועוצמתיים יותר אינם בשורה טובה, כי בתנאי גשם חזק וקצר האדמה אינה מספיקה לספוג את המים, מה שמביא לשטפונות והתנקזות המים לנחלים או לחילופין למערכות הביוב והניקוז ומשם לים, כך שהאקוויפרים מקבלים בסופו של תהליך כמות מים פחותה. ועל נזקים לתשתיות ועל נזקי ההצפות וכו' אין צריך להאריך בדיבור.
וכאן המקום לציין, כי הים המאוד חם אינו מבטיח בשום אופן סתיו עם כמות גשם גבוהה מהרגיל ! בשביל לקבל סתיו גשום צריך לקבל את התנאים הסינופטיים לירידת גשם. כבר חוינו בעבר כמה עונות מעבר (סתיו) עם מיעוט מישקעים, כאשר גופי חיזוי מסויימים הבטיחו לפניהם סתיו גשום במיוחד, וכל זה לנוכח טמפרטורת הים הגבוהה מהרגיל. ובפועל? בקושי ירד גשם, כי מה לעשות שאיזה רכס החליט להתנחל באיזור לזמן ממושך ולגרום לסתיו יבש במיוחד. אבל מאידך מה שהוא כן מבטיח זה שאם כבר יגיע משהו אז הוא יהיה באמת בעוצמה גדולה יותר. אחת מהעונות הללו היתה בשנת תשע"ד שבה הסתיו היה חם מהרגיל וחלש מאוד מבחינת מישקעים. אבל אז הגיע חודש דצמבר עם סופת השלגים הגדולה והמפורסמת בירושלים, תוצאה של מיפגש נדיר של אויר קר מאוד עם ים שהיה עדיין חם יחסית, דבר שהביא לכמות המישקעים החריגה של בין 50- 80 ס"מ שלג שרובם המכריע ירד בפרק זמן של כ- 12 שעות ! בצפת ירדה כמות של כמטר שלג בפרק זמן דומה.
-
ומה בנוגע להיווצרות סופות טרופיות/ מדיקן, האם ההתחממות של מי הים התיכון תשפיע ?
בהתחלה נקדים שתנאי ההכרחי להיווצרותם של סערות טרופיות הוא גוף מים גדול, כמו האוקיינוס, בעל טמפרטורה חמה של ºC 26 לפחות. מהאוקיינוס החם עולים אדי מים רבים. אדי המים מתקררים עם עלייתם ומתעבים לענני סערה מסוג קומולונימבוס. בתהליך התקררותם נפלטת אנרגיית חום כמוסה שמחממת את האוויר שבסביבה. אוויר חם נוסף נשאב אל תוך אזור הלחץ האוויר הנמוך שנוצר מעליית האוויר הקודם וגם הוא עולה מעלה ומתעבה. כך חוזר על עצמו התהליך עד שנוצר מרכז לחץ אוויר נמוך ומעליו עננות מפותחת ביותר. תנועת האוויר אל תוך מרכז הסופה הנו בתנועה מעגלית עקב סיבוב כדור הארץ סביב צירו. לסערה טרופית מספר שמות בהתאם לאזורים שבהם היא נוצרת. באוקיינוס האטלנטי היא נקראת הוריקן, באוקיינוס השקט היא נקראת טייפון ובאוקיינוס ההודי היא נקראת ציקלון.
הסערה הטרופית מאופיינת ברוחות עזות, גלי ים גבוהים, משקעים רבים, סופות רעמים וברד. מרכז הסופה, הנקרא גם עין הסופה מאופיין במזג-אוויר שקט.
וכאן נגיע לאיזורינו- איזור הים התיכון, שגם בו קיימת תופעה של כעין סופה טרופית שכולם מכירים בכינוי שלה "מדיקן", תופעה לא שכיחה כ"כ, אבל קיימת. וקצת על התופעה (מתוך ויקיפדיה). סופה טרופית ים תיכונית (לפעמים נקראת "מדיקן", באנגלית Medicane: שילוב בין Mediterranean - הים התיכון, ל-Hurricane - הוריקן) היא תופעה מטאורולוגית לא-שכיחה המתרחשת בים התיכון. עקב האוויר היבש בים בתיכון, הופעת סופה טרופית היא תופעה לא-מצויה, עם רק 99 סופות דמוי טרופיות מתועדות בין השנים 1948–2011, מרביתן מתפתחות באזור שמדרום-מזרח לאיטליה.
בשונה מהוריקן, סופה טרופית בים התיכון יכולה להתפתח גם כשטמפרטורת המים מתחת ל-26°C. התפתחות סופה טרופית מתרחשת בשני אזורים נפרדים של הים. האזור הראשון, האזור של מערב הים התיכון, בעל יותר סיכויים להיווצרות של סופה לעומת האזור השני, מהים היוני עד מזרח הים התיכון. הטפאוגרפיה ההררית של האזור מעלה קשיים נוספים למרות היותו נוח להתפתחות של מזג אוויר סוער, ורק עם סיבות מטאורולוגיות לא רגילות יכול להתפתח מדיקן.
מחקרים רבים על השפעת ההתחממות הגלובלית על סופות טרופיות ים תיכוניות הגיעו למסקנה שיופיעו סופות יותר אינטנסיביות.
אז טמפרטורה של 26 מעלות יש לנו (למרות שכאמור בשביל מדיקן לא צריך 26 מעלות דוקא). אך גוף המים של הים התיכון הוא קטן יחסית, כך שכמות הלחות שמעליו אינה גבוהה כ"כ, ומכאן הנדירות היחסית של אירועי המדיקן בהשוואה לאירועי ההוריקן והציקלונים והטייפונים ששכיחים באיזורים אחרים בעולם פי כמה וכמה. יש עוד כמה גורמים לכך שהתנאים להיווצרות מדיקן אינם טובים כ"כ, וזאת למרות שמצד טמפרטורת מי הים יש את התנאים המתאימים, אך כאמור הטמפרטורה היא רק חלק אחד מהתנאים להיווצרות מדיקן. ובכל זאת, כאשר נוצרים התנאים להיווצרות מדיקן, בודאי שהעובדה שהים התיכון חם יותר תיגרום לתידלוק הסופה בגלל העובדה שכמות הלחות שמעל הים גדולה יותר, והיא למעשה הדלק של הסופה, כך שאומנם יתכן שהשכיחות של הסופות לא תעלה, אך במידה ויווצרו התנאים להתפתחות סופה היא תהיה באופן ודאי בעוצמה חזקה יותר ובהיקף שטח גדול יותר, ומכאן שיש סיכוי גובר שגם האיזור שלנו יקבל איזה משהו כפי שהיה בשנה שעברה עם הסופה דניאל שקיבלנו את זנב הסופה באיזורים שונים בארץ.
-
חודש יולי מסתיים היום כשובר שיאים מבחינת עומסי החום במישור החוף (שילוב של הטמפרטורה והלחות היחסית).
ניתוח שבוצע באגף אקלים בשירות המטאורולוגי מצביע על מגמת עלייה בעומסי החום בעשורים האחרונים בישראל.
גם טמפרטורת הים התיכון שוברת בימים האחרונים שיאים והגיעה אתמול ל-31.5 מעלות (ורגעית אף ל-32 מעלות במצוף של המכון לחקר ימים ואגמים בחדרה).
טמפרטורות הים הגבוהות תורמות לעומס החום לאורך החוף ולטמפרטורות הגבוהות בלילות.
אף חודש אוגוסט צפוי להיפתח עם טמפרטורות ועומסי חום גבוהים מהרגיל כאשר הטמפרטורות בהרים יגיעו 33-34 מעלות. התחזיות ארוכות הטווח מצביעות על כך שגם אוגוסט יהיה חם מהרגיל וישלים קיץ לוהט (יוני - אוגוסט).מתוך פרסומי השמט
-
אני לא גרה במישור החוף יולי חם לא משהו שלא ראינו
-
גשם עד בלי די לא יותר חם מיולי המשך רגיל טמפ נמוכות ב2 מעלות מיולי עצמו הזה לא תהיה טמפ של 37 הפעם לא יהיה
-
אגב טמפ ים חמה מעולה למערכות בסתיו מעולה שכחתם את זהההה כמה שיותר אידוימעולה לצורך פעילות חשמלית באוקטובר