סיכום חדשות החג וגם (כנראה) סיכום חודש אוקטובר
-
בסיכומו של חג זכינו ב"ה שהנחיות ''פיקוד החורף'' שפורסמו כאן לפני החג לא באו לידי מימוש. חוץ מאיזה טיפטופון קל וקצר בליל שישי הקודם (ליל א' דחוה''מ) מאיזה ענן שטייל באיזור צפון בני- ברק לא היה ב"ה שום דבר שהפריע לישיבה בסוכה. גם אותו טיפטופון שהיה לא הורגש ע''י 99.9 אחוז מיושבי הסוכות בגלל אופיו הכל כך לא משמעותי. (מעניין שהדיווח על אותו טיפטופון שהופיע כאן בפורום גרם לאיזה ריגוש ואף לפירצי קינאה אצל אלו מהחברים והחברות בפורום כאן. אז אתם/ן יכולים/ות להירגע, כי באמת לא היה כלום חוץ מכמה טיפות לזמן קצר, לא משהו שמישהו טורח לדווח עליו בשאר השנה).
מערכת ב- 20 לחודש כמובן לא היתה. היה מי שכתב ודיווח על ''מערכת'' בא' דחוה''מ, ורצה לקשור בין ה''מערכת'' לבין תחזית מרשמלו לחודש אוקטובר. ובכן- לקרוא למה שהיה ''מערכת'' זה פשוט מערכון. חוץ משתי תחנות מדידה הנימצאות אי שם בסמוך לגבול הצפוני שמדדו כמה מילימטרים בעיקבות שבר ענן שהיה שם, בשאר כל עשרות תחנות המדידה ברחבי הארץ נמדדה הכמות המרשימה של 0 מ''מ גשם. אז אם שבר ענן מקומי באיזור קטן באיזור גבול הצפון נחשב ל''מערכת'' אז אנחנו באמת במצב לא טוב.
אבל מה לנו ללין. נכון שלאכזבתם של אלו חברים וחברות בפורום, תחזית מרשמלו לחודש אוקטובר לא התממשה, אבל מאידך ב''ה זכינו שהרב (הקב"ה) לא רק שלא שפך לנו עבדיו קיתון בפנינו כמו שהיה בשנים קודמות שבהם ירד גשם בסוכות, אלא אדרבה- הרב האיר לנו פנים בסוכות הזה באופן מיוחד, כך שזכינו למזג אויר שרק אפשר לחלום עליו בשביל לקיים את מצות הישיבה בסוכה. מצד אחד ללא גשם, ומצד שני מזג אויר נוח בצורה בלתי רגילה מבחינת הטמפרטורה והלחות. לילות קרים גם באיזור מישור החוף עם טמפרטורה סביב ה- 15/16 מעלות בלילה ועם 25/26 מעלות במקסימום ביום, וזה כאמור עם לחות נמוכה ורוחות צפוניות די חזקות שייתרו לגמרי את הצורך להשתמש במזגנים ואפילו במאווררים בישיבה בסוכה- אירוע נדיר ביותר בסוכות באיזור בני- ברק.
ובכל זאת היו מי שקצת נפגעו ממזג האוויר, ואלו הם אותם שלא דאגו לחזק את הסכך שלא יעוף ברוח. כאמור- בשעות הצהריים ועד הלילה נשבו באיזור מישור החוף רוחות די חזקות בכמה מימי חוה''מ, רוח שהגיעה לפעמים למשבים של 50 קמ''ש באיזורים מסוימים, וכך היו מי שמצאו את עצמם עם סוכה ללא סכך. בשכונת מגורי (קרית הרצוג) אף ניתקלתי בסוכה שקרסה לגמרי בגלל הרוחות. אבל אלו היו מיקרים בודדים ממש, ובגדול כולם מציינים במוצאי החג את מזג האוויר הקלאסי שהיה השנה בסוכות. (אומנם הלילות היו קרים יחסית, אבל שמיכה מתאימה פתרה את הבעיה). עוד הארת פנים מלמעלה בנוסף לכל הארות הפנים שאנחנו זוכים להם בתקופה האחרונה ובמשך כל השנה בתוך כל מה שעובר על עמנו בשנה האחרונה.
סוכת עיריית בני- ברק בפארק הזית לאחר הטיפול שקיבלה מהרוח
-
ומשהו אחר שירד עלינו מהשמים כאן בשכונת מגורי קרית הרצוג
חוץ מטפטוף קל בלילה שבין חמישי לשישי בשבוע שעבר שהיה כאן בקרית הרצוג, ''זכינו'' לטפטוף נוסף מהשמים בבוקרו של יום שלישי השבוע, והפעם משהו הרבה יותר משמעותי. בשעה 7:43 בבוקר יללו הצופרים עקב ירי טילים מלבנון. אני שהייתי בדרכי לבית הכנסת עוד הספקתי לראות את יירוט הטילים שהיה ממש מעל השכונה. בחזרה מהתפילה התברר גודל הנס שהיה בעיקבות היירוטים. ברחוב מגורי (יגאל אלון) נפל חלק טיל בסמוך לילד שצעד על המדרכה (מול יגאל אלון 10) ובצמוד לרכבים חונים. חוץ מענפים ועלים שנשרו עליהם מהעץ כתוצאה מהפגיעה של חלק הטיל בעץ לא היתה שום פגיעה ב''ה,- לא בגוף ולא ברכוש.
פגיעה קלה יחסית ברכוש אכן היתה בסוכתו של הרה''ג רבי אברהם הכהן רוט שליט''א ברחוב הצבי, שם נחת חלק גדול של טיל היישר לתוך סוכתו שבקומה הרביעית. אך כאן היה מדובר בנס, כי כפי שהבנתי, הרב רוט היה בדרכו חזרה לסוכה, ואז קודם כניסתו לסוכה נחת אותו חלק גדול של טיל לתוך הסוכה. רק לחשוב מה היה קורה אם הרב היה חוזר לסוכה קודם לכן! (הנפילות היו כמה דקות אחרי היירוטים כאשר האנשים התחילו כבר לצאת ולחזור לדרכם ולביתם. לפי הערכת המשטרה מדובר בחלק טיל במשקל של כ- 15 ק''ג של מתכת רותחת !).
-
ונחזור לחג הסוכות- או יותר נכון לשמיני עצרת- מודל ''שמיני עצרת'' לצערנו אינו מבשר טובות
זוכרים את הפוסט לפני כמה שבועות על ה''מודלים התלמודיים''? אחד מהם הוא מודל ''שמיני עצרת''.
ונזכיר במה מדובר. בגמרא במסכת בבא בתרא (דף קמ"ז ע"א) וכן במסכת יומא (דף כ"א ע"ב) מובא: מוצאי יום טוב האחרון של חג (שמיני עצרת) הכל צופין לעשן המערכה. נטה כלפי צפון- עניים שמחים ובעלי בתים עצבין מפני שגשמי שנה מרובין ופירות מרקיבין. (דהיינו- שאם היו רואים בשמיני עצרת שהעשן של המערכה נוטה לצד צפון, הרי זה מראה שכיוון הרוח הוא מצד דרום דהיינו רוח דרומית, ורוח דרומית בשמיני עצרת מורה על כך שבאותה השנה יהיו רוחות דרומיות הגורמות לריבוי גשמים, דבר המביא לכך שהפירות של העשירים הנמצאים במחסנים מרקיבים, ואז הם נאלצים להוציא ולמכור אותם בזול, ולכן העניים שמחים ובעלי הבתים דהיינו העשירים עצבים).
נטה כלפי דרום- (דהיינו שהרוח היא רוח צפונית) עניים עצבים ובעלי בתים שמחין מפני שגשמי שנה מועטין ופירות משתמרין.
נטה כלפי מזרח (דהיינו שהרוח היא רוח מערבית)- הכל שמחין (כי רוחות מערביות מביאות גשמים במידה הראויה,- לא יותר מידי ולא פחות מידי)
נטה כלפי מערב (דהיינו שהרוח היא רוח מזרחית)- הכל עצבין (כי רוח מזרחית מונעת מטר ומביאה בצורת).
וכתב המאירי (יומא) שכך היה מקובל הסימן בידם, שכיוון הרוח ביום זה מורה על כל השנה. ומלשון הר"ח (יומא) משמע שכיוון הרוח בשמיני עצרת מורה על מגמת כיוון הרוחות במשך השנה, וממילא גם על הגשם שבא בעקבות אותן רוחות.
אז מה היה לנו השנה בשמיני עצרת? רוח מזרחית עד מזרחית צפונית בכל חלקי הארץ. לפי ''מודל שמיני עצרת'' זה סימן מאוד לא טוב לשנה עם מיעוט גשמים עד שנת בצורת. נקווה שתפילותינו היום על הגשם ישנו את המצב.
-
וסיכום (כנראה סופי) של חודש אוקטובר
נכון שאנחנו שבוע לפני סיום החודש, אך לפי כמעט כל המודלים אפשר כבר להתחיל לעשות סיכומים של החודש- לכל הפחות בכל מה שנוגע לכמות המישקעים.
אז מה היה לנו החודש מבחינת משקעים? בגדול ממש כלום. חוץ מתחנות ממש בודדות שמדדו כמות כלשהיא של גשם, כמעט בכל שאר תחנות המדידה בארץ נרשמה הכמות המרשימה של 0 מ''מ גשם. בקיצור- אוקטובר שחון לגמרי. ולפי כמעט כל המודלים- המגמה של היובש והלחות הנמוכה תימשך כנראה לתוך נובמבר, ואף צפויה התחממות על סף השרב לקראת סוף השבוע הבא.
אז כאן באיזור החוף אנחנו מתחילים את החורף (שעדיין לא נראה באופק) עם גרעון של 30- 40 מ''מ ביחס למה שיורד בממוצע עד סוף אוקטובר באיזור החוף. מה לעשות? מרשמלו הבטיח? כנראה משמים רצו אחרת.
זוכרים את הפוסטים מלאי התיסכול שפירסמו כאן חברים/ חברות מסויימים בעקבות התחזית העונתית לעונת הסתיו של השמ"ט? סתיו יבש מהרגיל? איזה חוצפה, איך אתם כותבים כזה דבר? אז היום מתברר בדיעבד שהיינו מוכנים לחתום על התחזית של השמ"ט שלפחות נתנה משהו באוקטובר. אז מסתבר שלפעמים דוקא הפסימי מתגלה כאופטימי ביחס למציאות.
-
זוכרים את הים החם שסבלנו ממנו רבות בקיץ האחרון (לפחות כאן במישור החוף)? אז כנראה שלבסוף לא יצא מזה שום דבר חיובי
היבט נוסף לאופיו של אוקטובר השנה נוגע גם לחום מי הים, ובעקבות זה גם לגשמים שיבואו בעז''ה בהמשך. זוכרים את ההבטחה ל''סתיו פעיל'' עם אירועי גשם קיצוניים? אפילו השמ"ט כתב ע"ז לפני כמה ימים. ובכן- ככל שחולף הזמן ודפוס מזג האוויר הוא כפי שהוא עכשיו אז הכל מתרחק ומתפוגג במהירות.
בקיץ האחרון העלתי כאן פוסט ארוך על נושא חום מי הים והשפעותיו. במסגרת הפוסט הימרנו על שבירת השיא של טמפרטורת מי הים הצפויה בקיץ וכן עקבנו אחר תהליך ההתחממות. ההימור על כך שהשנה ישבר השיא של חום מי הים כמובן התממש, כאשר בשיא הגענו למדידה של 32.54 מעלות בתחנת חדרה. השיא נמדד לקראת סוף אוגוסט.
אז נכנסנו לסתיו עם ים ממש חם ועם פוטנציאל גבוה מאוד לסתיו אקטיבי עם אירועי קיצון של גשם ושאר תופעות האופייניות לעונת המעבר. אך כאמור המערכות שהיו אמורות לגרום למצב הזה פשוט שכחו להגיע (הם כנראה לא ראו את התחזית של מרשמלו כאן ולכן לא ידעו שהן אמורות להגיע...). הבטיחו לנו שעקב זה שהוורטקס הפולארי השנה חלש אז תהיה יותר גלישה של אויר קר לאיזורינו, אך מה שקרה בפועל זה שהכל נשאר תקוע אי שם בצפון אירופה. ומה שקרה בנתיים בזמן שחלף זה שהים התחיל להתקרר.
בשבוע האחרון עקב הזרימות המזרחיות/ צפוניות תהליך ההתקררות צבר תאוצה גדולה מאוד. הזרימות המזרחיות בשעות הלילה גורמות לצניחת הטמפרטורה בלילה באיזור החוף לרמה של 15- 16 מעלות, ובמשך היום יש מעל הים זרימות צפון מזרחיות חזקות ויבשות, שכל אלו מביאים לתהליך מהיר מאוד של שחרור החום הכמוס בים ולהתקררות מהירה יחסית של המים. (הסבר התופעה- בתנאים של יובש, חום כמוס משתחרר ביתר קלות, וכאשר מדובר ביובש שמלווה גם ברוחות חזקות אז התהליך של השתחררות החום הכמוס צובר תאוצה. תצרפו לזה גם את אורך היום שהתקצר מאוד וממשיך להתקצר לעומת הלילה שהתארך מאוד וממשיך להתארך- והרי לכם מתכון בדוק לתהליך התקררות מואץ).
אז מה שקרה החודש זה שטמפרטורת המים פשוט צונחת בשיעור גבוה בהרבה מהרגיל. ולסבר את האוזן- לפי הנתונים הממוצעים, טמפרטורת השיא של הים יורדת עד לסוף אוקטובר בשלוש מעלות פחות או יותר ביחס למה שהיא היתה בנקודת השיא. ואילו השנה אנחנו נמצאים כבר בירידה של יותר מ-5 מעלות ביחס לנקודת השיא בחודש אוגוסט, כאשר כאמור בשבוע האחרון עקב נתוני הזרימה של הרוח והטמפרטורה יש צניחה של ממש בטמפרטורה של מי הים. (בתחנת חדרה לדוגמא הטמפרטורה היום היא פחות מ-25 מעלות, כאשר בשיא בסוף אוגוסט היתה הטמפרטורה 32.54 מעלות- ירידה של יותר מ- 7.5 מעלות בתוך חודשיים! רק בארבעת הימים האחרונים ירדה הטמפרטורה ביותר מ- 3 מעלות!). בשבוע שעד לסוף אוקטובר הצפי הוא לירידה נוספת של יותר ממעלה (ולנוכח נתוני תחנת חדרה יתכן אף יותר), כך שנגיע לסוף אוקטובר עם משהו בסביבות ה-25 מעלות ואפילו פחות, שזה אומר שהים לא יהיה חם מהרגיל ואפילו קצת קר מהרגיל.
אז המערכות שיגיעו בעז''ה (לכשגיעו) יפגשו אומנם ים שעדיין נחשב ''חם'' יחסית, אבל לא משהו שהוא יותר ממה שיש בשנים רגילות בחודש נובמבר, כך שבכל הקשור לים לא צפוי משהו חריג ועוצמתי יותר ממה שיש בשנים רגילות בחודש נובמבר, לפחות בכל הקשור לים בתור ''מתדלק'' של מערכות הגשם.
אז נכון שזה די מתסכל לגלות שסבלנו מהים החם מאוד במשך הקיץ (לפחות כאן במישור החוף) מבלי שיצא מזה לבסוף שום דבר מועיל בצורת גשם, אבל מה לעשות- זה מה שנגזר משמים, וכמובן שביחס לצרות האמיתיות שעמנו עובר בשנה האחרונה זה כבר משהו זוטר לגמרי.
בתפילה ובתקוה שיבואו ימים טובים יותר מכל הבחינות.
-
ז'ק היקר ידיעותיך ומאמריך נפלאים ומלאים בתוכן,
רק לחזק עניין אחד באתי,
מפתח גשמים כידוע לנו רק בידי ה' וכל הפלפולים על טמפרטורות ותחזיות עונתיות וכד' הם אולי נחמדים לקריאה ולהעלאות ספקולציות שונות,
אני באופן אישי מרגיש שלפעמים דברים אלו מחלישים מהאמונה הפשוטה והתמימה שמאמים בחי העולמים וזורע [אם אני שומע שממילא מגיע מבול רציני - מה צריך להתפלל ואם תחזית שחונה חלילה - מה יעזור להתפלל] הנה עכשיו התחלנו להעתיר על עניין הגשם ובעזרת ה' תחל שנה וברכותיה ונזכה לשפע ממרומים!
עדכוני חורף מלאים ומשמחים בעזרת ה' ובשורות טובות בכל החזיתות, [אגב ללוחמים בוודאי היעדר הגשמים מיקל את התנאים וזה גם שיקול חשוב כמובן]
בברכה -
elkana07706 יישר כח על הדברים הנפלאים, ואין לי אלא להצטרף לדבריך, וכמו שכבר הארכתי בזה בפוסטים קודמים- הכל מאיתו ורק מאיתו יתברך.
אני בדברי לא באתי לתת תחזיות, כי זה ממש לא התחום שלי, ובודאי שלא לקבוע במסמרות שכך וכך צפוי, ובמיוחד שכפי שכתבת אנחנו אנשים מאמינים ויודעים שהכל מאיתו יתברך, כך שהכל יכול להשתנות ע''י תפילות/ זכויות וכו', וגם בלאו הכי אנחנו רואים כיצד המודלים והתחזיות לא מדייקים בפעמים רבות, אז בודאי שאני הקטן לא מתיימר לנסות ולהתנבאות על מה שיהיה. אבל בכ''ז יש ענין של מגמה, וכפי שכתבתי שבזמן חז''ל היו להם סימנים ("מודלים") שעל פיהם יכלו לצפות את המגמה הצפויה. האם בעקבות ''מודל'' מבשר רעות רק נכנסו לדיכאון ולא עשו כלום? פשוט לי שלא, אלא אדרבה- בודאי הרבו בתפילה לבטל את רוע הגזירה. ואני בדברי לא באתי אלא לעמוד על המגמה, וגם להעמיד עובדות על דיוקם. כולם מדברים על הים החם ועל ההשפעות שבדרך הטבע יש לדבר על עוצמת הגשמים הצפויה. אז באתי להעמיד את העובדות על דיוקם שהים כבר אינו חם כ''כ כמו שמדברים, כך שמי שבונה על כך שהים חם צריך לדעת את המציאות. האם בגלל זה לא יכול להיות שיהיה חורף גשום? בודאי שאין קשר בין הדברים, וגם אם יהיה סתיו שחון עדיין יכול להיות חורף גשום, ובעוד שבועיים נתחיל גם לבקש על זה בברכת השנים.
אז נאחל ונתפלל שתהיה לנו שנה טובה, שנת שלום ושלווה, שנה ברוכה בגשמים בעיתם- לברכה ולא לקללה.
-
זק לא נכון בכלל קיים גם חודש נובמבר טמפ הים עדין חמה הפונטציאל לא התפספס אוקטובר זה רק חודש מסתיו יהיה גשם אתה מטעה
-
לא יאומן- קצב ההתקררות של הים שובר שיאים- כמעט 9 מעלות בתוך חודשיים !
רק בשבועיים האחרונים התקררות של יותר מ- 5 מעלות ! למרבה התדהמה וכנגד כל הציפיות המוקדמות, אנחנו הולכים להיכנס לנובמבר עם ים קר מהרגיל עם כל המשמעות שיש לדבר ביחס לאופיין של המערכות הצפויות.
בתחנת חדרה נמדדו אמש 22 מעלות, שזה אומר ירידה של יותר מעשר מעלות מאז השיא באוגוסט (32.54 מעלות) ! גם בשאר החופים צנחה הטמפרטורה ל- 23/24 מעלות, וזאת לאחר טמפרטורה של 32+ באוגוסט. וכפי הנראה לנוכח הנתונים הסינופטים- מגמת ההתקררות תימשך השבוע בקצב מהיר מהרגיל.
נתוני תחנת חדרה
-
efrat32 צר לי שאני נאלץ להגרר למקום שאני מאוד לא רוצה להיות בו, אך למרות הרצון להבליג ולא לענות כנגד כל טענה מופרכת שיש מי שמעלה כאן בפורום כנגד מה שאני כותב, אבל פעם אחת צריך לענות ולהעמיד את הדברים על מקומם, וסליחה אם שלא כדרכי הנימה הפעם תהיה נשמעת קצת נרגזת- כי היא באמת כזאת.
אני משתדל ככל האפשר לכתוב את דברי כאן בפורום באופן ברור (הן מבחינת ניסוח הדברים והן מבחינת כללי הדקדוק והכתיב), כך שלא צריך להיות דקדקן גדול ולעשות מאמצים מיוחדים בכדי לפענח את הנכתב ולעמוד על כוונת דברי. בדרך כלל אני משתדל לכתוב את דברי באופן שלא יהיה מקום לטעות בכוונתי, ואם אני חושש שמא דברי לא יובנו כראוי, אני משתדל להאריך בכתיבה ולפרט יותר, כך שלא יהיה מקום לטעות בכוונתי.
ולכן זה ממש מקומם אותי שלאחר שכתבתי דברים די ברורים, לוקחים את דברי ומסלפים אותם, ולפעמים נותנים לי תחושה כאילו הכרזתי על עצמי כאופוזיציה לאוהבי הגשם למיניהם ולחוזי הגשם למיניהם, דוגמת מרשמלו ואחרים. כפי שכתבתי לא פעם ולא פעמיים ולא שלוש אלא אין ספור פעמים- אני לא מתיימר לעסוק בחיזוי של מזג האויר, כי יש גדולים וטובים ממני בתחום הזה ואני משאיר להם את התפקיד המאוד מסובך ומורכב וכפוי הטובה הזה, כך שאין לי שום ויכוח עם מי שיודעים או מתיימרים לחזות את מזג האויר- כבודם במקומם מונח. כל מה שאני עושה זה להציג את העובדות בשטח, ואם בעיני מישהו זה לא מוצא חן, אז נאמר לו שב"לשבור את המראה" לא משנים את המציאות. האמיני לי שאני אוהב את החורף לא פחות ממך וחולם על הגשם (כפשוטו ממש), ולא רק מסתפק בלכתוב על זה שהגשם בא יבוא, אלא גם עושה את כל ההשתדלויות שיהודי עושה לצורך הדבר, קרי להתפלל ולבקש על הדבר. אם אני מעלה חשש שאולי הגשם השנה לא יענה תמיד על ציפיותינו לנוכח הנתונים, או שמציג את העובדה שאנחנו בתקופה יבישה, איני "מטעה" ואיני הופך בכך לאויב העם ! אלו הם העובדות לצערינו!
ולגופם של דברים- בשום מקום לא כתבתי שבנובמבר הים לא חם ושכבר אין פוטנציאל, אדרבה- ציינתי את זה במפורש בסוף הדברים שעם כל ההתקררות המהירה של הים למרות הכל עדיין הים יהיה בנובמבר חם יחסית. (ולנוכח הנתונים מהבוקר גם דבר זה כבר נתון בספק). רק הדגשתי שכל הדיבורים על סתיו עם מערכות גשם קיצוניות מהרגיל עקב ים חם מהרגיל כבר אינו רלוונטי לנוכח ההתקררות המאוד מהירה של הים, כך שבמקרה הטוב המערכות שתגענה בנובמבר תפגושנה ים שאינו יותר חם ממה שהיה בעבר, ולפי המגמה כעת הן כנראה תיפגושנה ים קר מהרגיל, כך שהים כ"מתדלק" של המערכות כבר יהיה בהרבה הרבה פחות אפקטיבי ממה שחזו שיהיה. (מצורף צילום מסך של הדברים שנכתבו לעיל).
אז אני מציע למי שכותב בצורה כל כך נחרצת "זה לא נכון בכלל" / "אתה מטעה" לחשוב פעמיים לפני שהוא מגיב ולקרוא היטב את תוכן הדברים שעליהם הוא מגיב.
-
כל מילה פנינה
-
ז'ק 2 בהמשך לדברי חברינו היקר הרה”ג ז'ק
מנהלי הפורום הנכבד אולי הגיע הזמן לעשות פה קצת סדר?
אם רוצים לשמור על פורום מכובד וענייני שיהווה קונטרה לפורום המקביל(שלא מתאים לנו)
צריך למצוא דרך להוריד את המספימים ואת האלו שכותבים בצורה לא כ"כ מכבדת ועניינית,או לפחות לרענן או לחדש כללים בפורום
מקווה שבאמת יועיל לכולנו ושיהיה לנו חורף טוב ובריא -
מנהל/ים יקר/ים
ראיתי שפעלתם בנושא וד”ל
תודה וחורף בריא ומבורך
(רק אוסיף שברעיון יכול כל אחד לפתוח כמה ניקים שהוא רוצה ואולי צריך לחשוב מה עושים עם זה) -
פינקי בעיקרון כל אחד יכול לפתוח רק לפי חשבון מייל
אם יש לו כמה חשבונות אז בהחלט הוא יכול לפתוח כמה ניקים
אבל אנחנו משתדלים לשים לב לפי הסגנון וכו׳ ולראות שזה אותו אחד
היה פה פעם אחד לא נזכיר את שמו שהיה פותח כל יום (!) כ5 ניקים כדי להספים והיינו חוסמים אותו מידי יום... אז כל תחילת חורף חוזרים הטרולים ובע״ה מקווים מאד שנצליח יחד עם כולם לשמור על הרמה של הפורום ובעיקר על כתיבה עניינית נטו ולא אישית ח״ו. -
דוד תודה רבה!
-
גם אני בא לחזק את כל הנאמר והנעשה פה בהעדרי.
באמת ראוי לשמור לטובת כולם על מקום עם שיח נקי ענייני ומכבד!
תודה לפועלים בנידון. -
ז'ק 2 אמר בסיכום חדשות החג וגם (כנראה) סיכום חודש אוקטובר:
וסיכום (כנראה סופי) של חודש אוקטובר
נכון שאנחנו שבוע שבוע לפני סיום החודש, אך לפי כמעט כל המודלים אפשר כבר להתחיל לעשות סיכומים של החודש- לכל הפחות בכל מה שנוגע לכמות המישקעים.
אז מה היה לנו החודש מבחינת משקעים? בגדול ממש כלום. חוץ מתחנות ממש בודדות שמדדו כמות כלשהיא של גשם, כמעט בכל שאר תחנות המדידה בארץ נרשמה הכמות המרשימה של 0 מ''מ גשם. בקיצור- אוקטובר שחון לגמרי. ולפי כמעט כל המודלים- המגמה של היובש והלחות הנמוכה תימשך כנראה לתוך נובמבר, ואף צפויה התחממות על סף השרב לקראת סוף השבוע הבא.
אז כאן באיזור החוף אנחנו מתחילים את החורף (שעדיין לא נראה באופק) עם גרעון של 30- 40 מ''מ ביחס למה שיורד בממוצע עד סוף אוקטובר באיזור החוף.
אז באמת מתברר שהסיכום של חודש אוקטובר יותר משבוע לפני סיומו לא היה מוקדם מידי, ובאמת שום דבר לא נוסף במשך השבוע האחרון של אוקטובר מבחינת משקעים, כך שבכמעט כל התחנות סיימנו את החודש עם 0 משקעים, שזה אומר אחד מחודשי אוקטובר השחונים ביותר שהיו מאז ומעולם. נקווה למקצה שיפורים בנובמבר, למרות שבכל הקשור לאיזור החוף המודלים כרגע לא משהו. (להזכיר- איזור החוף מקבל 20% מסך המשקעים בחודשי אוקטובר- נובמבר. כרגע אנחנו בין 0- 0.4 אחוז מהמשקעים, מצב לא טוב).
-
אז בעצם חודש ספטמבר היה גשום יותר מאוקטובר נכון?
זה קרה בעבר?