בוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...
-
ז'ק אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
שלג ברמות אתם בשכונה מאוד בעייתית. כמדומני השכונה שיש בה את הפרשי הגובה הגדולים ביותר בין חלקיה השונים. אז אני לא יודע איפה כל אחד מכם מתגורר בשכונה, אבל באופן תאורטי יכול להיות שאחד מכם יעשה סקי, ואילו השני יראה בקושי שלג ע''ג הקרקע. אני טועה ?
מה שידוע לי שדרך כלל בשלגים בירושלים גם השכונות הנמוכות ביותר זכו למנה.
הפער בגובה רק שינה את גובה הס''מ (אתה אמור להכיר זאת משכונת בנך - נוה יעקב)
כך שאפשר לעמוד בגולדה למעלה עם מגלשת שלג או נעלי סקי, ולדרדר עד צומת רמות בשלג.
להפך, זה המעלה של רמות... -
שלג ברמות אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
ז'ק למיטב הבנתי איש השלגים גר ברמות ג', ממש מולי המשתכן ברמות ד', ומי יודע? אולי אנו בניין מול בניין?
אם אתה בבתים ברמות ד' שצופים לג' (בוקשפן)
אולי אתה רואה את גבי, כי אני בצד השני של ג' שצופה לכיוון כביש 1 גבעת שאול הר המנוחות וכו'
אגב, הנוף אצלי מטורף... אתה מוזמן לבא לראות. -
ז'ק מיליון מ''ק או מיליון קוב ?
(לפי מה שזכור לי הר''ת של מ''ק זה מיליון קוב - אאל''ט) -
אוהב שלג לא ישבע אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
ז'ק מיליון מ''ק או מיליון קוב ?
(לפי מה שזכור לי הר''ת של מ''ק זה מיליון קוב - אאל''ט) -
איש השלגים אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
ז'ק אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
שלג ברמות אתם בשכונה מאוד בעייתית. כמדומני השכונה שיש בה את הפרשי הגובה הגדולים ביותר בין חלקיה השונים. אז אני לא יודע איפה כל אחד מכם מתגורר בשכונה, אבל באופן תאורטי יכול להיות שאחד מכם יעשה סקי, ואילו השני יראה בקושי שלג ע''ג הקרקע. אני טועה ?
מה שידוע לי שדרך כלל בשלגים בירושלים גם השכונות הנמוכות ביותר זכו למנה.
הפער בגובה רק שינה את גובה הס''מ (אתה אמור להכיר זאת משכונת בנך - נוה יעקב)אז זהו- נגעת בדיוק בנקודה. בכל השנים שבני מתגורר בנווה יעקב, רק פעם אחת הם זכו לראות קצת שלג ע''ג הקרקע, בו בזמן שבשכונות האחרות היה שלג די גבוה ומשמעותי (10- 15 ס''מ). בשאר השנים השכונות היותר גבוהות זכו לראות מידי פעם שלג נערם, ואילו אצלם- כלום. רק שלג באויר ולא משהו שנערם. (אגב- בשנים הראשונות לאחר נישואיו הוא התגורר בשכונתכם ברח' ה''קטנטן'' הנקרא סולם יעקב. אבל גם אז הוא בקושי ראה שלג, כי לצערינו השלג הפך להיות בשנים האחרונות מוצר נדיר יחסית).
-
אני מקפיץ את האשכול בצירוף בקשה אם אפשר להשתדל לשמור על הנושא - מצורף רשימת המהמרים והמשרוולים עד עתה - בתקווה שיצטרפו עוד מגידי עתידות לאשכול זה....
איש השלגים 211.075-
שלג בשפע 211.1-
אוהב שלג לא ישבע 211.15-
ז'ק 211.275- -
לפי ההימור שלי 212
-
געצל אני מקווה שמדובר בטעות,
בשביל שזה יקרה צריך לפתוח את סכר דגניה לכמה ימים,
התאיידות של מעל 70 ס''מ לא קורה גם בקיץ ב-18 ימים... -
ז'ק טעות .
ברגע שיש מערכת מסודרת של שלג בירושלים אז לא אמור להיות הבדל מהותי בין הגבהים לגבי שיהיה שלג יפה
ההבדל היחיד שיכול להיות הוא מס' הס"מ על הקרקע שלמשל בגובה 850יהיה 20ואילו בגובה 750יהיה 15 ס"מ
זה בערך ההבדל ,עיין ערך שלגים בבירה שתועדו גם במקומות רבים נמוכים יותר כמו אפי' באזור שער הגיא שנמוך ב450 עד 500 מטר מירושלים
היו מקרים בהם היה שלג בשכונות הגבוהות בירושלים ואילו בנמוכות היה גמב"ש[ואולי קצת פחות מכך]אבל זה בדר"כ קורה רק במצבים של מערכות לא מסודרות שיכולה להיות התפתחות מקומית וכדו' ולא קר מספיק כדי שיהיה האירוע היפה... -
ז'ק נווה יעקב בשונה משאר השכונות נמצאת במיקום מאוד בעיתי ,מהבחינה הזו שהיא מזרחית מדי וגם נמוכה מוד [כגון קמניץ והקרוב]
מה שאומר שהשילוב הזה של החסרונות באמת מונע ממנה לקבל שלגים יותר משאר העיר...
זה דבר ידוע ,לכן המחירים בהתאם... -
אל תשכחו שבנוה יעקב עצמה יש פערים עצומים בגובה, ואמנם איזור קמניץ נע סביב ה-600 מטר, אבל החלק העליון של שדרות נוה יעקב והאיזור נע בין 700 ל750 מטרים, שבוא נגיד רוב רמות היא באיזורים האלו.
-
דברו על זה לכשיהיה שם שלג,
אפשר לשנות פה כבר את הנושא ל"סוגיית נווה יעקב והגלילות" -
אדיב אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
דברו על זה לכשיהיה שם שלג,
אפשר לשנות פה כבר את הנושא ל"סוגיית נווה יעקב והגלילות"מבחינת פותח האשכול אני מרשה שיגיבו כמה שירצו על גובה הרחובות בתוך נווה יעקב ורמות וכו' וכן יישובים נוספים -
אבל - אני מבקש שכל מי שמגיב בנושא אחר - שישלוף בבקשה הימור משרוולו הארוך מה יהיה גובה מפלס הכינרת בראשון בפברואר למניינם,
כמובן - שליפה שלפי דעתו עומדת בסעיף הסבירות שזה אכן יתקיים,בתודה מראש
-
אוהב שלג לא ישבע עד מתי אפשר למסור הימורים והאם ניתן לשנות הימור קיים ?
אגב- ההימור שלי אינו הימור אמיתי, אלא סוג של פשרה שעשיתי בין איש השלגים שהימר על 20+ לבין ההימור שהוא הימר בשמי (שלא ברשותי) על 20-, ולכן עשיתי פשרה על משהו באמצע- 0... (דרך אגב- יש פה איזה ועדת אתיקה, יש דרך להעמיד אותו לדין מישמעתי?). לדאבוני ולחרדתי- כפי שזה נראה כרגע הפשרה עלולה להתגלות כמציאות האמיתית והכואבת אם לא גרוע יותר, והלוואי ונתבדה.
-
עד יום ראשון הבא,
במידה ולא תהיה היענות של לפחות 10 מהמרים -
אצטרך להשתמש באמצעים פחות נעימים - למרות שאני ממש לא מעוניין בזה - העיקר שנגיע ליעד - אנא ! חיסכו ממכם וממני להשתמש בסנקציה ייעודית זו והמרו כבר כעת,רק שתדעו שלא מדובר באיום גרידא -
במידה ולא יצטברו 10 הימורים שונים שניתנו ע''י ניקים שונים -
אממש בכאב עצום את הסנקציה העומדת לרשותי - ואוסיף זמן להמר.... -
ז'ק
אותי? לדין משמעתי?
פסה הבושה מהעולם?
ככה מדברים לצעירים?
סבאל'ה תתעורר על עצמך... -
איש השלגים אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
ז'ק
אותי? לדין משמעתי?
פסה הבושה מהעולם?
ככה מדברים לצעירים?
סבאל'ה תתעורר על עצמך... -
איש השלגים אני אכן צופה לרמות ג', ותיזהר שלא אממש את ההזמנה...
ואגב, יתכן שאנו נפגשים מדי יום באוטובוסים וכדו'. -
שלג ברמות אמר בבוא נשלוף הימורים מהשרוול ומהמצב רוח.... - מה יהיה גובה המפלס ב-1 בפברואר 25...:
איש השלגים אני אכן צופה לרמות ג', ותיזהר שלא אממש את ההזמנה...
ואגב, יתכן שאנו נפגשים מדי יום באוטובוסים וכדו'.אכן, יתכן שאנחנו גם חברותא בכולל....
מה שבטוח שבתקופה האחרונה, מאז קניתי רכב אנו לא נפגשים באוטובוסים...
(כמובן רכב פשוט זול וישן כיאה לאברכים... , שלא תחשבו חלילה שאני גביר...) -
איש השלגים חלילה, לא חשבנו שאתה גביר, אבל מדי פעם גונבה איזושהיא מחשבה שאם לא גביר אז אתה לפחות בן גביר...