🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
שרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת
-
-
מה עם מרשמלו??
(צריך להתקשר לחזק אותו?) -
אגב אשמח לשמוע את דעתכם ישיר גשם עד בלי די דוד
המודלים הראו שהיום יהיה ממש ממש מועט משקעים וכך גם אמרו החזאים בינתיים בירושלים המון גשם!!
כמדומני כך זה היה גם אתמול האם זה אומר שבאמת המודלים לא יודעים לפענח את המערכת הזאת? -
חולה על שלג 1 אני לא יודע אם זה נכון מבחינת כמויות. צריך להוכיח בוודאות שבסה"כ יורדים יותר משקעים מהצפוי. נכון שההרגשה היא שגשום אבל מספרית - ב24 שעות האחרונות ירדו כ5 מ"מ בירושלים או קצת יותר, וזה לא חורג ממה שהמודלים האיזוריים מראים.
בכל אופן קשה לתלות בזה תקוות... -
ירדו מהבוקר פחות מ5 מ''מ?
בטוח? -
פוסט זה נמחק! -
בשרות המטראלוגי כתוב שירד אתמול 14 וחצי מ''מ
ישיר -
חולה על שלג 1 כתבתי ב24 שעות האחרונות. זה מאתמול אחרי 11 עד עכשיו בערך. ובינתיים זה קצת עלה בזכות הגשם שירד בדקות האחרונות.
ככה זה בשמ"ט ל24 שעות האחרונות כרגע. 7 מ"מ.
-
אתמול ירדו 10 מ"מ בירושלים -
ישיר
מאיזה אתר אתה לוקח את זה? -
חולה על שלג 1 שמ"ט (השירות המטאורולוגי). https://ims.gov.il/he/SurfaceObservations
ושוב, "אתמול" זה לא 24 שעות האחרונות. 24 שעות האחרונות זה אומר מאתמול בשעה הנוכחית עד עכשיו בשעה הנוכחית, ולפי הנ"ל ירדו כ7 מ"מ.
ואני גם לא בא להתווכח אלא אומר ש"הרגשה" שיורד גשם זה לא אומר שהמודלים טועים. וזה גם לא עוזר הרבה אין כרגע כמעט במה להיתלות מבחינת שלג ממשי... סביר שנראה שלג באוויר ואולי קצת צובע את הזגוגיות. מעבר לזה - כרגע נראה לא ממש בכיוון לצערי, אם לא יהיה איזשהו שינוי מופלא ביומיים הקרובים... -
ישיר זה נקרא "מדי פעם" צפוי גשם "מקומי" "ברובו קל" -לי נראה שלא!!!!!
-
שלג כבד בביתר מה הוויכוח? בדוק תכלס כמה ירד ומה היה הצפי של המודלים.
ובכל אופן אני לא יודע מה הדיון כאן ומה מנסים להרוויח ממנו. שהמודלים לפעמים טועים? בהחלט קורה. לא צריך את הראיה הזו בשביל זה. ואם זה עוזר למישהו להאמין שפתאום יירד שלג כבד ביום שני - שיבושם לו. אני מעדיף לא לפתח ציפיות על סמך משאלות לב. התאכזבנו כבר מספיק. -
יש סכוי להתפתחות עננים מהים
-
ישיר לא בדיוק עלום שם זה ה- ai של גפס
-
עדין יש דיבור על שלג בהרי המרכז במוצש?
-
יאלה! מה עם מודלים?
מישהו מוכן להתחיל לנתח ולדווח -
חולה על שלג 1 אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
ירדו מהבוקר פחות מ5 מ''מ?
בטוח?כאן בנווה יעקב ירד גשם ברציפות במשך כמה שעות, אך גשם שהוא יותר ''רסס'' מאשר גשם. במושגים של בני- ברק זה חשוב כטיפטופון קליל. מנסיוני כאחד שעוסק במדידות- יותר מכמה עשרות מ''מ של גשם לא יצא מזה. במכה של 15:00 בצהריים יכול להיות שירדו 1 מ''מ או קצת יותר. כאמור כ''ז נכון לנוה יעקב. מה קרה במקומות אחרים בירושלים ה''קטנטונת'' אני לא יודע.
-
איש השלגים אמר בשרשור שאלות ונושאים בהקשר למערכת:
יאלה! מה עם מודלים?
מישהו מוכן להתחיל לנתח ולדווחאולי ס"מ אחד יום שני בבוקר והיום בלילה בקיצור אין כלום כי לא היה כלום
-
שבוע טוב,
מערכת חורפית "קורל" - עדכון תחזית ומשמעויות
תאריך: 22/2/25, שעה: 18:00
שבוע טוב,
משמעויות לרציפות תפקודית : החל מיום ראשון לילה עד שלישי בבוקר צפויה סכנת החלקה כתוצאה מקפיאת כבישים במרחב ירושלים והרי המרכזצפי לימים הקרובים:
שבת (22.2):
- שלג בהרי הצפון מעל 700-800 מטר
- קפיאה אפשרית בצירי הגליל ורמת הגולן מהערב
ראשון (23.2):
- כמעט ללא משקעים
- ירושלים - ללא צפי לשיבושים בצירים (פעילות שגרה).
ראשון לילה - שני בוקר (23-24.2):
- שלג בירושלים והרי המרכז (מעל 600 מטר) הצטברות שכבה דקה בלבד.
- קפיאת כבישים צפויה בהרים
- בירושלים והרי השומרון סכנת החלקה
שני לילה -שלישי בוקר (24-25.2):
- קרה וקפיאת כבישים באזורי ההר בדגש על ירושלים
- סכנת החלקה
יש להיות קשובים לשינויים בתחזית.
היערכותכם.