🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
תחזיות מהחזאים השונים לקראת המערכת הבעל״ט
-
ירושלמי בעבר 0 אני גם מקשיב לו אבל אני לא יודע מאיפה הוא לוקח את הבטיחות שלו אתמול הוא אמר בוודאות שלג
-
יהודי אמר בתחזיות מהחזאים השונים לקראת המערכת הבעל״ט:
איש השלגים אני מבין שאתה חי באשליות וחולם חלומות אבל רוב הציבור לא אוהב להתבאס כל שנה מחדש ומעדיף לקבל את המציאות ולא את החלומות שפיזרתם בשבוע האחרון שלא היה להם שום קשר למציאות
כל העדכונים האחרונים הראו על מקסימום 10 ס''מ בצפון ו 5 ס''מ בירושלים אז למה אתם מחרטטים כל שנה את הציבור ומבאסים את כולם ???
ואגב העדכון האחרון גם ס''מ אחד לא יהיה אבל זה בסדר שתמשיך לחלוםאני לא מהמעדכנים תחזיות וגם לא מהמבינים במודלים
אני רק ציטטתי את מה שהביאו כאן אלו שמבינים
דווקא מה שאני ראיתי לאורך כל העדכונים האחרונים הוא שמדברים על בין 10 ל 20 ס''מ ואפי' יותר
וזה די קונצנזוס בין כלל המודלים והחזאים
עם הסתייגות בצידה שמוקדם עדיין לחזות כמות משקעים וגובה היערמות.
אתה צודק שזה לא נחמד להתאכזב בסוף. אבל לא פחות מזה לא נחמד לשמוע כל הזמן תחזית קודרת שמייאשת.
לכן חושבני שהכי חכם יהיה להיצמד לעובדות. לא לחלום חלומות יתר, וגם לא לייאש סתם.
פשוט להציג את תמונת התחזית כמו שהיא ולא לסלף לטוב ולמוטב.
וכבר אמר ידידנו דוד שהכי קל להיות פסימי, בסוף מה שלא יהיה אתה מנצח כי אם תצדק תגיד אמרתי לכם. ואם לא תצדק אתה עצמך תשמח שלא צדקת.
וזה מזכיר את מה שאמרו חכמינו כח דהתירא עדיף.... (זה לא חכמה רב שאוסר כל דבר - זה רק מלמד על חוסר ידע) -
גשם עד בלי די האם היה היום עדכון ממרשמלו?
-
מיכל אגמון אם עד שבת בשעה 12 לא יורד שלג בבירה אנחנו פותחים את הגהינום על שלמה מזג האוויר
-
איש השלגים אמר בתחזיות מהחזאים השונים לקראת המערכת הבעל״ט:
וזה מזכיר את מה שאמרו חכמינו כח דהתירא עדיף.... (זה לא חכמה רב שאוסר כל דבר - זה רק מלמד על חוסר ידע)
אינו דומה, כח דהיתירא עדיף הוא בגלל שרב שאוסר מוציא עצמו מן הספק כיון שהשואל ברור לא יכשל, וכח המתיר גדול כי זה מראה שהוא יכול לקחת אחריות שאין כאן חשש לאיסור, אבל בענייננו אין הדברים כך, אם תאמר שיהיה ולא יהיה או אם תאמר שלא יהיה ובסוף כן יהיה התוצאה בשניהם שנכשלת.
-
יפה שאתה לומד בבין הסדרים...
-
מדוע עדכון GFS צהריים (12Z) נחשב לפחות מדויק?
כפי שידוע, מודל GFS מתעדכן ארבע פעמים ביום (00Z, 06Z, 12Z, 18Z), אך עדכון 12Z נחשב לעיתים פחות מדויק בהשוואה לעדכוני הבוקר (00Z) והערב (18Z). הסיבה לכך נעוצה בכמה גורמים מרכזיים:
1️⃣ כמות נתוני הקלט – עדכון 00Z ו-12Z הם המרכזיים מבחינת הכנסת נתונים מתחנות קרקע, בלוני חיזוי (ראדיו-סונדות) ומערכות נוספות. אולם, כמות הבלונים המשוגרים בשעה 12Z ברחבי העולם נמוכה משמעותית בהשוואה ל-00Z, מה שעלול לגרום לחסר בנתוני גובה קריטיים.
2️⃣ השפעת התחממות היום – עדכון 12Z מתבצע בשעות הצהריים (שעון UTC), כאשר השפעת הקרקע המחוממת על האטמוספירה נמצאת בשיאה, במיוחד באזורים יבשתיים. זה עשוי לגרום להטיות בתנאי הסביבה ולפגוע בדיוק התחזית, בעיקר בנוגע לשדות הלחץ והטמפרטורות.
3️⃣ עדיפות חישובית – מרכזי החיזוי הגדולים מתעדפים את עדכון 00Z בתור העדכון הראשי, ולכן הוא מקבל לעיתים עדיפות בחישובי עומק והכנסת נתונים. העדכון של 12Z, למרות שהוא משמעותי, עלול להיות מושפע מנתונים חלקיים יותר.
4️⃣ יציבות אלגוריתמית – סטטיסטית, נמצא כי עדכוני 12Z ו-06Z נוטים להיות תנודתיים יותר ולהראות שינויים קיצוניים יחסית לעדכון 00Z, שנחשב לרוב לאמין ולמבוסס יותר על נתוני מדידה בזמן אמת.
לכן, כשבוחנים את העדכון של GFS בצהריים, מומלץ להצליב אותו עם מודלים נוספים כמו ECMWF ולחכות לעדכונים המאוחרים יותר כדי לראות אם המגמה נשמרת.
-
גם החזאי ג'וק כתב בטויטר שישנה אפשרות לשלג כבד בירושלים בלילה שבין ראשון לשני.
-
תשמעו משהו מעניין הייתי בבית כנסת יותר נכון שטיבלאך חסידי ביותר
ואני רואה קיפקע ומשיהו מוסר שם "חבורה" למה לא היה עדכון של אורי בץ היה שם דיון שלם לכאן ולכאן .ממש ללקק את האצבעות -
ירושלמי בעבר 0 מה יצא למעישה מהחבורה
ומה הרמב''ם פסק -
-
הלבן הלבן הזה...
תודה על ההסבר המפורט
החכמתני! -
שרון וכסלר החזאית של כאן 11 בתחזית קודרת
בשבת בירושלים לא ירד שלג וגם בהמשך לא בטוח שירד
הלואי והיא טועה בענק -
ירושלמי בעבר 0 אמר בתחזיות מהחזאים השונים לקראת המערכת הבעל״ט:
תשמעו משהו מעניין הייתי בבית כנסת יותר נכון שטיבלאך חסידי ביותר
ואני רואה קיפקע ומשיהו מוסר שם "חבורה" למה לא היה עדכון של אורי בץ היה שם דיון שלם לכאן ולכאן .ממש ללקק את האצבעותכאילו כאן בפורום זה לא קרה....
-
פרימיום סתם מדומין ומדבר מהבטן
-
בועז דיין אומר שבצפת ירד שלג רק בראשון שני ובשבת גמב''ש
בקיצור אין הבדל משמעותי בין צפת לירושלים
''כמו תמיד'' -
חולה על שלג 0 למה קודרת זה הנתונים כעת
-
יהודי שמעתי שבסוף הוסיפו לה שם 'רפאלה קורל' לרפו"ש בתושח"י
-
אל תדאגו, הקורל הזה עוד יהיה בסוף קור על.
-
אולי קור לא?