תחזיות מחזאים שונים פרשת כי-תשא 9-3-25
-
שמעתי משמו של סודרי (הודעה מסודרת שהוציא) שבשישי בוקר אפשרות לשלג בצפון הגולן
-
מאור גליל העליון ע"ז נאמר יש סיכוי... שיתכן... שאולי...יהיה שלג [קל...]
ובמילים אחרות החורף הישראלי-אפריקאי... במיטבו!!!
אם על מקומות בגובה של צפון הגולן [מעל 1000 מטר מפני הים]
יש לנו כל החורף נידונים רבים על הסיכויים המסוימים הקיימים...
אי שם באי אילו מערכונות גשם מסכנות שנוגעות בנו מעט אחת לכמה שבועות במקרה הטוב...
זה מסביר בדיוק את התמונה העגומה כולה על כלל מרכיביה לגבי עונת הגשמים כאן בארץ
לצערי הדבר רק מחמיר עם השנים ,
ואם כל שנה יש לי איזה תקווה שאולי השנה הסכר הנוראי והכואב הזה יתפרץ,
ואולי השנה נקבל עונה שופעת רטובה עם ימים רבים של גשם ועם לא מעט ימים קרים
כולל על גבול השלג וכמובן גם מעט ימי שלג ,כן זה המיני' שהייתי מזמין לחורף פורה משובח עסיסי ומבורך.
בקיצור כמו שצריך לטעמי...
ואני מקווה בתחילת החורף[חשון כסלו] שהשנה לא תהיה כמו שאר השנים, שמשהו יהיה בה שונה
בתבנית שלה, במפרטים שלה, שלעונת החורף הבעל"ט יהיה הרבה מה להציע לעם ,ובפרט לציבור שוחריה
הלא מבוטלים בכלל[שהוא אדיר מאוד לא רק בפורומי מזג"א ]
למה לא ,ברור תמיד אני מאמין ומקווה וכמו שאומרים כדאי להיות אופטימי וזה נכן מאוד...
אבל בסוף בסוף בהמלך כל חורף העונה מאכזבת שבוע אחרי שבוע חודש אחרי חודש שנה אחר שנה
ואני יכול לומר לביותר מ90% מהשנים[החורפים] הביאוס הזה קורה ובענק לצערי הרב ולדאבוני...
נכון אני מודה מזג האויר זה לא הכל וגם לא הרוב ואפי' לא כמעט, נכון אני מסכים עם כל מי שיאמר-
נו סה"כ מזג אויר, נו בסדר אז אין פה חורף בארץ אין פה את היופי של השלגים של ארה"ב ואירופה
אז בגלל זה להתאבס? ואמנם זה נכון ,וטענתם הוגנת וישרה שזה נושא די שולי יחסית לכל העניינים של החיים
אבל בשורה התחתונה זה לא יענה בכי הוא זה לכל מייחלי ומבקשי ומשתוקקי הדבר החשוב הבסיסי הזה שכ"כ
תורם ומרומם ומחייה אצל שוחרי החורף הסוער הרטוב הקר והמושלג...
לצערי האכזבה הזו לא קשורה לגיל או לרמה אישית וחוסן נפשי , זה דבר שמי ששייך לזה ומי שמזדהה איתי יבין טוב מאוד
על מה האכזבה כאן ,וכמו [כמעט] כל שנה , לא משתנה דבר ביחס לעניין הנ"ל ואנו מקבלים חורף אחרי חורף די מאכזב
וחסר עניין, וביותר כשמסתכלים על הסינופטיקה היבשה וגם המפוספסת בהרבה פעמים... במודלים וכו' זה אפי' עוד יותר מכאיב ומדכדך...
כמו שבדר"כ קורה ,והנה זה ממשיך אותו סיפור כנ"ל תקשיבו טוב: בסופ"ש הבא יש סיכוי, שאולי ,יתכן ,איזה שלג בצפון הגולן,
כן כן לא טעינו כל זה בצפון הגולן, לא באילת גם לא בהרצליה לא בבית שמש ואפי' לא בצפת זה המשפט שמסכם אולי יותר מכל את החורף הרותח[יחסית כמובן] והיבש הישראלי ,ברוכים הבאים לאפריקה...ולסיום בתפילה ובברכה שנזכה כמובן לגאולה שלימה במהרה ב"א וגם שנזכה שעונות החורף כאן יהיו חזקים וטובים לפחות כמו שהקיצים אצלנו חזקים וקשוחים...
ואני בטוח שאין כאן חידוש לאף אדם אבל חייבים הדברים להאמר כאן אחת ולתמיד בצורה הכי ברורה שאינה משתמעת לשני פנים!!!!אשמח לתגובות על הנושא
-
נתנאל דוד
כל דבריך צדקו.
שתי מסקנות
א. זו בדיוק הסיבה שאנחנו עורגים וכמהים לחורף ולימי גשמים ועוד. ברור מאליו שאם היינו חיים באירופה במדינות משופעים במופעי חורף תמידין כסדרן זה לא היה מעניין אותנו כהוא זה (אגב הביטוי שאומרים זה מעניין כמו השלג דאשתקד... נראה לי הומצא במדינות אלו כי בישראל גם השלג דאשתקד מאוד מעניין... נקודה למחשבה)
ב. ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה וכו' וזה ברור לכל יהודי מאמין שהחורף מושפע ישירות מהמצב הרוחני ומהתפילות של עם ישראל כפי שמופיע מפורש בתורה, ואנו קוראים בקר''ש שלוש פעמים ביום. -
איש השלגים
מסכים איתך כמעט בהכל חוץ
ממה שאמרת שאם היינו באירופה לא היה מעניין אותנו בכלל
לדעתי יכול להיות שהיינו פחות מתלהבים מכך...
אבל ודאי שזה לא כמו מה שכל מיני אנשים טוענים:
באירופה יש כל החורף גשם קור ושלג וכו'
זה טענה טפשית ושגויה שמגיעה מבורות וממחשבה
של קיצוניות כאילו אם יש שוני בין הארץ לאירופה אז
זה 180 מעלות ,וזה טעות ממשית
לא נכון אמנם ודאי שהחורפים שם חזקים יותר וקרים ומושלגים יותר
לא בהבדלי ענק כאלה ,
תאמין לי: אני אשמח שיהיה לנו איזה שנה אחת כמו ברומא[כן רק רומא לא יותר צפונית משם]
מה רע כל שנה תקבל לפחות שתי מנות שגל בממוצע וכנראה שגם הרבה יותר גשם מכאן
אני בכיף שזה ככה וזה ימשיך לעניין אותי מאוד למרות שנקבל משמעותית יותר מהשפע המשובח והמבורך הזה...
חותם על כך בקלות בלי פקפוק!!! -
נתנאל דוד שים לב, לא אמרתי כל אירופה אלא אירופה במדינות המשופעות במזג אויר חורפי יש כמה כאלו...
-
איש השלגים
זה בסדר גמור
הדיוקים כאן זה לא חשוב.
תפוס ת'רעיון -
אגב סתם לשם המחשה:
היום נמדדו בירושלים 28 מעלות חום מחר צפוי אפי' 29[לפי ירושמיים]
שתבינו התאריך הוא 17/3 שלהי החורף לא שלהי האביב וגם לא אמצע הקיץ
בשביל לסבר את האוזן הטמ' הממוצעת המקסי' בירושלים בקיץ היא בערך 30/31 מעלות
זה אומר שהיום ומחר אנחנו מאוד קרובים לזה ,ובמקביל זה כמו שבאזור אמצע אלול ובחציו השני של אלול
יהיה כאן טמ' מיני' של 7/8 מעלות שזה קצת מעל הטמ' מיני' הממוצעת של שיא החורף 6 מעלות[בלילות]
ביחס ל28 /29 של עכשיו...
וזה בחיים לא קורה ואפי' לא מתקרב לזה בכלל ,היינו חולמים על 10 מעלות פעם אחת באלול
זה בקצרה דוגמא טובה להבדלים הגדולים והמשמעותיים בין הקיץ לחורץ פה בארץ
ודו"ק -
נתנאל דוד איש השלגים תשובת המשקל. אחרי כל העיסוקים הצדדיים שלי כאן בימים האחרונים וגם ה''שטויות'' למיניהם ברוח פורים, סוף סוף דיון על רמה המתאים לפורום כאן.
-
נתנאל דוד אבל הלחות הרבה יותר נמוכה מהקיץ זה משנה את הכלל בניגוד לקיץ
-
אם הכהן הגדול אחד הדברים שעליהם הוא התפלל ביום הכיפורים בקודש הקודשים זה הגשם... זה אומר שזה דבר מאוד מעניין.
-
היום יהיה חם מהרגיל לעונה עד שרבי.
יום שני: חם מהרגיל לעונה עד שרבי, עננות גבוהה ובינונית תכסה חלקית את השמיים.
יום שלישי: מעונן חלקית עד בהיר, עם ירידה ניכרת בטמפרטורות, אך עדיין יהיה חם מעט מהרגיל לעונה.
יום רביעי: מעונן חלקית, עם ירידה נוספת בטמפרטורות והן תהיינה רגילות לעונה, בערב יחל גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה.
יום חמישי: מעונן חלקית עד מעונן, עם ירידה נוספת בטמפרטורות ויהיה קריר מהרגיל לעונה, ירד גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה, וינשבו רוחות ערות.
ליאור סודרי
-
השירות המטאורולוגי: גל החום שובר שיאי טמפרטורות למחצית הראשונה של חודש מרץ. באילת נשבר שיא של 21 שנה ובעמק החולה נמדדה הטמפרטורה הגבוהה ביותר ב-12 השנים האחרונות.
-
נתנאל דוד
רק לתשומת הלב
השנים תשע"ט-תשפ"ב ברובם היו חורפים ברוכים מעל הממוצע
גם שנה שעברה היתה בסדר יחסית
השנה המצב קשה וחריג מבחינת גשמים
וזה בהחלט מבאס
לגבי אירופה
השנה גם שם ברוב המקומות היה חם מהממוצע ודל משקעים
לא יודע ספציפית לגבי רומא
אבל באופן כללי אירופה של היום
זה לא אירופה של לפני 20 שנה
מבחינת קור בעיקר -
הרי הצפון שנה שעברה הייתה מצוינת, לפני שנתיים היה חורף בינוני ומטה.
אגב בהרבה אזורים באירופה יורד אותה כמות גשם בממוצע כמו במרכז בארץ. -
אוהב לדעת הכל אמר בתחזיות מחזאים שונים פרשת כי-תשא 9-3-25:
אם הכהן הגדול אחד הדברים שעליהם הוא התפלל ביום הכיפורים בקודש הקודשים זה הגשם... זה אומר שזה דבר מאוד מעניין.
לא רק אז....
גם היום אנחנו מתפללים שלוש פעמים ביום ותן טל ומטר לברכה....
ולא רק מעניין, אלא גם צורך קיומנו בעולם הזה... -
אגב בגמרא כבר מובא שבזמן שבית המקדש היה קיים היה יורד גשם בארץ ישראל והשאריות בחו"ל ומשחרב בית המקדש יורד גשם בחו"ל והשאריות בארץ ישראל
-
שים לב עדיין מה שהיה שנה שעברה ולפני כמה שנים שנים יותר גשומות מהממוצע
זה עדיין לא דומה ולא כמעט למה שאני הייתי מייחל לחורף למהדרין עם עם מס' ימי שלג וכדו'
וגם הממוצע השנתי של המשקעים כאן לא כזה גבוה...בכל מקרה זה לא דומה למתואר לעילשהלוואי השנה נקבל עונה שופעת רטובה עם ימים רבים של גשם ועם לא מעט ימים קרים
כולל על גבול השלג וכמובן גם מעט ימי שלג ,כן זה המיני' שהייתי מזמין לחורף פורה משובח עסיסי ומבורך.
בקיצור כמו שצריך לטעמי... -
היום תורגש ירידה בטמפרטורות אך עדיין חם מהרגיל לעונה: 23 מעלות בחיפה, 24 מעלות בירושלים ו-27 מעלות בתל אביב. (מתן יעקב)
-
היום תחול ירידה בטמפרטורות, אך עדיין יהיה חם מהרגיל לעונה.
יום רביעי: מעונן חלקית, עם ירידה ניכרת בטמפרטורות והן תהיינה ממוצעות לתקופה. הרוחות יתחזקו, ובשעות אחר הצהריים יחל לרדת גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה, בלילה ירד שלג בחרמון.
יום חמישי: מעונן חלקית עד מעונן, וקר מהרגיל. ירד גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה,ינשבו רוחות חזקות, בחרמון ירד שלג, ומשעות הערב ייתכן שלג קל גם בצפון רמת הגולן.
יום שישי: מעונן חלקית עד מעונן, וקר מהרגיל. ירד גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה, בחרמון ירד שלג, ובשעות הבוקר ייתכן שלג קל בצפון רמת הגולן.
שבת קודש: מעונן חלקית, עם עליה קלה בטמפרטרות, אך עדיין יהיה קריר מהרגיל לעונה בעיקר בהרים.
ליאור סודרי.
-
מדהים
ועוד