38 מעלות בירושלים בחודש מאי, נדיר ?
-
לפי הצפי מחר יש היתכנות למדידת טמ' של קרוב ל38 מעלות בירושלים, ואולי אף יותר מכך.
שיא החום בירושלים לחודש מאי, נמדד בשנת 1941 (תש''א, לפני 84 שנים) עומד על 39.7 מעלות
ככל הנראה מחר לא ישבר השיא, אבל נהיה קרובים אליו ב1-2 מעלות, ואולי פחות
טמפ' של מעל 38.0 מע' בירושלים בחודש מאי הם אירוע נדיר
אירע רק פעמים בודדות מתחילת המדידות
במאי 1941 כאמור
ושוב במאי 1970
ושוב (פעמים, 2 גלי חום שונים בהפרש של שבועיים) במאי 2019
ושוב (פעם אחת, לאחר שנה בלבד) במאי 2020
כלומר 5 פעמים בלבד מתחילת המדידות, ו-3 מתוכם תוך הפרש של שנה בלבד ! -
אפיק ים סוף עד שזה לא קורה אז זה לא קורה.
לדוגמא- התחזית היום לירושלים לשעת צהריים זאת היתה 30- 31 מעלות. ובפועל? כעת 24- 25'מעלות בלבד. בכל מקרה- קשה מאוד להאמין שהטמפרטורה תגיע היום ל- 30 מעלות. אז בקשר ל- 38 מעלות החזויים למחר כדאי להמתין ולראות כמה ימדד בפועל לבסוף.
-
לדעתי מחר ימדד כ35 מעלות במערב העיר, ואולי 36-37 במזרח העיר
אבל אמרתי כן בהסתתך על התחזית בלבד
חוץ מזה, נכון שכעת 26 מעלות בירושלים, אבל היום רק נכנס השרב ושיא החום צפוי באזור השעה 17.00
הבוקר עדיין נמדדו כ12 מעלות בירושלים -
ז'ק הגיעו ל30 בירושלים
-
גשם עד בלי די אמר ב38 מעלות בירושלים בחודש מאי, נדיר ?:
ז'ק הגיעו ל30 בירושלים
מה לעשות- לירושלים כללים משלה. בבני- ברק אנחנו אחרי השיא להיום כאשר החל מהשעה 14:10 החלה הירידה. (ירידה מ- 26.6 בשיא ל- 24.8 כעת ב- 16:15).
-
ז'ק ההבדל שאתם כמעט הראשונים שמושפעים מהבריזה וירושלים לא
-
נדיר? אני היתי בחודש היה אירוזיון 2919 בחוץ חיכנו בחוץ היה גהנום היה43 מעלות לא יום אחד
-
מדהים- הצפי ל- 38 מעלות בירושלים ובבני- ברק התקיים בצורה מדוייקת. דרך אגב- בכל הקשור לשרבים וטמפרטורת מקסימום חזויה, הדיוק של התחזיות די מדהים השנה. גם בפעמים הקודמות התחזית קלעה בול למה שהיה מבחינת הטמפרטורה (לפחות כאן בבני-ברק).
-
עזבו אתכם מהדברים האלו אני באתי להכין פיצה בתאבון שלי בחצר כיוונתי אותו ל450 מעלות והוא כתב לי אני לא מקרר
-
ומה קורה כשבחוץ יש 38 מעלות ובבית בגלל קצר המזגן לא עובד ? לא קורה כלום. איך זה יכול להיות? פשוט- 10 אחוזי לחות. אם אתה נמצא במקום סגור ומוצל אתה כמעט ולא מרגיש את החום. זה מה שקרה אצלי היום בשבת, קצר במזגן, אבל בבית הסגור לא הרגישו כ''כ את החום בחוץ. גם בזמן שלמדתי בבית המדרש בשעות בהן המזגן לא עבד שם החום לא הורגש כ''כ. (ואני דוקא טיפוס שחם לו). עד כדי כך שכשראיתי כעת במוצש''ק שהיו היום 38 מעלות התקשיתי ברגע הראשון להאמין, עד שראיתי את אחוזי הלחות ואז הבנתי הכל.
-
ז'ק 38 בבני ברק זה ממש בדיחת השנה…
בבני ברק נמדד לפחות 40.5 ובירושלים נמדד 37 ו 38. -
גשם עד בלי די ???? אפשר תרגום ?
-
ז'ק אם לדייק בדבריו הוא פשוט מתכווין שמה שכתבת לא נכון
-
גלילאו גליליי אמר ב38 מעלות בירושלים בחודש מאי, נדיר ?:
ז'ק אם לדייק בדבריו הוא פשוט מתכווין שמה שכתבת לא נכון
הבנתי שאולי זאת כוונתו, אבל כשאני מצרף נתוני מדידה רשמיים התגובה לא ברורה לי.
-
ז'ק התחנות של מטואוטק ידועות כתחנות לרשמיות בלבד ואין קשר ביניהן לבין המציאות.
פשוט תבדוק באתר השמט מה האמת
-
ז'ק כמובן זה אכן מוזר שככה המטאו טק טוען כי זה נשמע לי מוזר שכל הגל חום הקיצוני הסתכם בפחות מ40
-
גשם עד בלי די אמר ב38 מעלות בירושלים בחודש מאי, נדיר ?:
ז'ק התחנות של מטואוטק ידועות כתחנות לרשמיות בלבד ואין קשר ביניהן לבין המציאות.
פשוט תבדוק באתר השמט מה האמת
אין תחנות שמ''ט בבני- ברק. בשונה מנתוני הגשם, נתוני הטמפרטורה של מטאוטק דוקא נחשבים אמינים.
-
ז'ק אבל אפשר לראות שהכפר הירוק שיותר קרובים לים הטמפרטורה שם הייתה 40.2 ובית דגן שטיפה יותר מזרחיים הטמפרטורה הייתה 41.5 אז בני ברק שבאמצע הטמפרטורה שם לא יכולה להיות יותר נמוכה
-
אלא באזור 40.7
-
גשם עד בלי די ת''א חוף מדדה 31.8 מעלות. תחנת פ''ת מדדה 40.8. מטאוטק נמצאת אי שם בנקודת אמצע בין שתי התחנות. א''א להסיק מסקנות בהשוואה בין תחנות אחרות, גם אם הן נראות בעלות נתונים גאוגרפיים דומים לתחנה מסויימת. לדוגמא- התחנות לאורך קו החוף של ישראל מדדו טמפרטורות הרחוקות מאוד זו מזו. יש תחנות שמדדו טמפרטורה סביב ה- 30 מעלות פלוס, ואחרות מדדו טמפרטורה של 37- 40 מעלות, ומדובר בתחנות הנמצאות פחות או יותר באותו מרחק מהחוף. כך שכל תחנה לגופה.