גל חום משמעותי בדרך ?
-
שיא החום הוקדם לששי-ראשון, דוקא בראשון יש ירידה בחום בפנים הארץ, ועלייה בחוף. המשך השבוע התמתן. צפויה לחות גבוהה במיוחד.
עם זאת, עדיין לא מדובר בגל חום חסר תקדים של 100 שנה וכדו' כמו שהתפרסם במקומות שונים. היו גלי חום כבדים יותר ביוני 2024, אוגוסט 2023, אוגוסט 2022, אוגוסט - ספטמבר 2020, ספטמבר 2015, אוגוסט 2015, יולי 2012, אוגוסט 2010. -
אפיק ים סוף אני לא בטוח שיוני שעבר היה יותר קשה, יש כאן ערכים שלא מגיעים כל שנה, אם כי זה נראה שיהיה עננות מה שיכול למתן את המעלות.
-
נראה שהגל הראשון התמתן מעט, אבל המודלים צופים גל שני מרביעי הבא, עם פוטנציאל טוב לגל חום קיצוני (המודלים צופים טמפ' של קרוב ל40, וזה טווח ארוך, כשם שזה יכול להתמתן מאוד, זה יכול להקצין, נדע על זה רק בסופ''ש) בכל אופן, הגל הראשון לא חריג עדיין. 35-37 מע' בירושלים זה לא מתקרב להגרדה של גל חום קיצוני. אמנם עם הלחות הגבוהה זה יתן עומס חום של 40 מעלות, עדיין לא ממש קיצוני, ידענו יותר גרוע בנשים האחרונות
אגב, לפי הערכתי יש סיכןי לא רע למשקעים בשיא החום, בעיקר בשבת - ראשון, אולי כמה טיפות, ואולי כמה ברקים. נחיה ונראה. -
רביעי הבא ה טוווח רחוק מידי שוב נופל בזה
-
כבר הדגשתי את זה.
-
מי אמר פעם במאה שנים ולא קיבל
-
אפל דור של כותרות וגוזמאות. בלי זה הכתבה היא לא כתבה....
-
בשורה טובה: הבוקר קצת התמתנות בצפי. אם לא תהיה מגמת הקצנה, לא נראה 40 מעלות בהרים. 36-37 אולי.
-
השמ"ט לא נותן ל''שרב'' הזה לשרוד יותר מיומיים:
העומס חום בשבת יהיה דרמטי מאוד בעיקר בהרים ובפני הארץ, באזור מישור החוף יהיה עומס חום כבד אבל לא קצוני:
שימו לב לצפת, משהו זןכר כזה דבר {32} אי פעם בצפת??? -
אפיק ים סוף אמר בגל חום משמעותי בדרך ?:
בשורה טובה: הבוקר קצת התמתנות בצפי. אם לא תהיה מגמת הקצנה, לא נראה 40 מעלות בהרים. 36-37 אולי.
תודה. תמשיך תמיד לבשר טוב.....
-
שימי הזוי שבד"כ שיא העומס חום זה בחוף ובשפלה (חוץ מהעמקים וכו)ועכשיו 3 ימים הצפי דווקא בהרים ואילו בחוף ובשפלה הרבה יותר טוב
-
אפיק ים סוף 36 בהרים? אולי בפסגת החרמון, אני עדיין רואה אופציה ראלית ל-38/9 בהרים ולא ראיתי שום התמתנות.
-
מה יהיה בפועל, נכון לעת עתה בירושלים 36-38, בצפת 37-39, בבבקעה עד 46-47
-
יש היתכנות לגל שני החל משלישי רביעי הבא. עלול הליות לא פחות קיצוני. בינתים זה רק פוטציאל, הטווח עצום.
-
אפיק ים סוף אפשר איך אתה בודק את הצפי?
-
תחזיקו חזק!
{מדובר כמובן בעומס חום} -
-
גשם עד בלי די אמר בגל חום משמעותי בדרך ?:
אפיק ים סוף אפשר איך אתה בודק את הצפי?
יש מודלים. איסי וגפס. וגם עוד כמה, ויש גם תחזיות של השמ''ט וכו'. ויש נסיון אני עוקב אחרי אירועים חריגים (גלי חום או לחילופין גלי קור, משקעים פחות מעניין אותי, חוץ משלג וארועי קיצון ממש) כבר עשור, עשור וחצי.
-
אפיק ים סוף אז איך הגעת למסקנה שהיה התמתנות הבוקר? במודלים שאני ראיתי לא היה התמתנות
-
צפי מעניין של השמט