האם ההימור על מיפלס הכינרת יהיה נכון לבסוף (ח''ו) ?
-
בודאי שלא לכן צריך חורף פורה שיתן משקעים 3 חודשים אז באביב אם ירצה השם הכנירת תעלה
-
אוהב שלג לא ישבע בשבוע שעבר בהיותי בצפון, קפצתי לסכר דגניה לבדוק מה קורה שם מבחינת הזרמת המים לירדן הדרומי, וזאת לנוכח הפירסומים על החזרת הזרמת המים לירדן הדרומי. אז ביצעתי התגנבות לתוך הסכר, ומה שגיליתי זה שאכן קיימת הזרמת מים לירדן הדרומי, אבל ברמה שרחוקה מאוד מלהשפיע על גובה מפלס הכינרת. ברמת ההזרמה הקיימת אולי הכנרת תרד בס''מ בודד או שניים בסיכום העונה,- לא יותר.
-
ז'ק נדמה לי שיש שמה מישהו שמשחק עם השאלטר,
אחרת אין לי שום הסבר איך יש ימים שזה יורד בקרוב ל-2 ס"מ(כולל ימים רצופים) ופתאום יש ימים שזה יורד ס"מ ולפעמים גם פחות....לא יודע מה השיקולים שלו וסביר שיש צדק בזה, אבל אני עדיין לא חושד שהוא עוקב אחרי ההימורים כאן ועושה בדווקא....
-
אוהב שלג לא ישבע אם מישהו חושב שמדובר בבדיחה תפלה - שיבדוק בבקשה מה גובה המפלס כעת וכמה זה ירד ביממה האחרונה....
(ספוילר: ללא שינוי מאתמול, כנראה שחוקי הטבע בכינרת שונים מכל העולם, נקודת הקפיאה של המים זה ב-40 מעלות צלזיוס, ונקודת האידוי זה ב-0 עד 20 מעלות....)
-
אוהב שלג לא ישבע
תמיד תירצו את זה "בגלל הרוח וכדו"
אבל עכשיו יש תירוץ הרבה יותר טוב
בעיקרון זה היה אמור לעלות באיזה 5 סמ בגלל כל הרוחצים שנכנסו
ופעם אחת מדדו כשהיה יותר רוחצים ופעם אחת כשהיה פחות
זה ההסבר שלי -
גלילאו גליליי אני יותר מעדיף את ההסבר הבא,
כל הרוחצים שמגיעים לכינרת מגירים המון פלגי זיעה....אבל לפי-זה הכינרת הייתה אמורה לעלות בכ-10 ס"מ....
-
אוהב שלג לא ישבע ההסבר האמיתי כנראה הוא שבשבוע שעבר נפשתי בטבריה, וכידוע שיעקב אבינו ע''ה המים היו עולים לקראתו, וגם את פרעה הוא בירך שהמים יעלו לקראתו. אז אני בתור זרע זרעו של יעקב, וגם שמי הוא יעקב, אז אמנם המים לא ממש עלו לקראתי, כי הזכות שלי לא כ''כ גדולה כאבות אבותי הקדושים, אבל לפעול שהמים לא ירדו כ''כ מהר למרות החום הכבד כנראה שכן הצלחתי.
-
ולמי שבאמת חושב שמדובר בבדיחה,
שיסביר לי בבקשה -
איך לפני כחודש עם חום של כ-30 עד 35 מעלות בכינרת - הכינרת איבדה 4 ס"מ ב-3 ימים (ולא באופן ח"פ),
ובמהלך שלושת הימים האחרונים עם חום של 40-45 מעלות הכינרת איבדה רק 1.5 ס"מ!!!! חצי ס"מ ליום!!! -
אוהב שלג לא ישבע ההסבר היחיד הוא כמו שאמרו המים פשוט זזים ולפעמים המדידות לא נכונות וגם אנשים נכנסים למים ומעלים את המפלס באיזה חצי מטר
בקיצער אם אתה רוצה לדעת את הגובה האמיתי חכה ל1 באוגוסט -
גלילאו גליליי אמר בהאם ההימור על מיפלס הכינרת יהיה נכון לבסוף (ח''ו) ?:
בעיקרון זה היה אמור לעלות באיזה 5 סמ בגלל כל הרוחצים שנכנסו
ופעם אחת מדדו כשהיה יותר רוחצים ופעם אחת כשהיה פחות
זה ההסבר שליאחד סיפר לחבר שלו שאשתו כ''כ שמינה, עד כדי כך שכשהיא נכנסת להתרחץ בכינרת יש שיטפון. ''איפה יש שיטפון, בטבריה'' ? שאל החבר. ''לא- בדמשק'', ענה הבעל.