מודלים שבוע פרשת וישב #1
-
גשם עד בלי די אני חושב שיותר חכם זה כמו שנה שעברה שיהיה אשכול רק של שאלות וזה ישאר רק מודלים
-
גרמני לילה השתפר ביחס לעצמו, ולמעשה שוב מראה את עיקר המערכת דווקא בשישי...
-
ישיר הוא גם לקראת גל נוסף
-
מאור גליל העליון אמר במודלים שבוע פרשת וישב #1:
"חדשות מתפרצות מודל GFS, המודל האמריקאי, צופה ברביעי בשעות הערב כניסה של סופת מדיקן לישראל", כך טוען החזאי צחי פלג בסרטון שפרסם וכבר גרם בקרב רבים לבהלה וחשש.
"מה זה מדיקן בקצרה?", מסביר פלג, "סופת הוריקן ים תיכונית. ממדים הרבה יותר קטנים, אבל די מסוכנת ודי משמעותית. מה זה אומר? זה אומר שתוך פחות מיממה יכולים לרדת כמויות תלת ספרתיות גם בצפון, גם במרכז, משאבי רוח חזקים, סכנת נפשות של הצפות חמורות ביותר לאורך מישור החוף. אני רק אומר וחוזר שוב, זה כרגע רק המודל האמריקאי".
עדו כתב: "ואני חייב לציין שזה לא העדכון הראשון שהוא מראה את הסופה הזו, אלא זה כבר עדכון שני שהוא מראה את הסופה הזו ביומיים האחרונים, כשהוא מכניס את הסופה ממש ממש לחופי ישראל, עם השפעה כמעט מושלמת על צפון הארץ ומרכז הארץ. חבר'ה, להמשיך לעקוב זה לא צחוק, אני אמשיך לעדכן", הבטיח.
ראיתי את הכתבה בכמה אתרי חדשות, ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות,
הוא מדגיש שזה רק גפס ומדובר בעדכון שני שהוא מראה ביומיים האחרונים,
למיטב ידיעתי גפס מתעדכן 4 פעמים ביום, זאת אומרת שגם מבחינת גפס זה רק 25 %....אני לא שולל שיש אפשרות לסופת מדיקן, אבל הניסוח הדרמטי מטעה מאוד.
-
גשם עד בלי די אני לא משוכנע שהאפיק היה מצליח להדרים בהמשך.
-
החורף כאן וזה הראיה הכי גדולה:
שאפו למרשמלו על הפורום המיוחד והנדיר
74
מחובר -
-
דוד 4 מה הקשר בין מרשמלו לפורום ?
-
אוהב שלג לא ישבע סליחה התכוונתי לאוהב שלג לא ישבע על הפורום...
מה אתה תופס אותי על זוטות -
גפס לילה מתחיל יותר טוב מקווה שימשיך ככה
-
מוותר על המדיקיין אבל מנתק את השקע
מערכת קשההה -
אישית אני מעדיף ככה
מאריך את ימי הגשם בצורה בריאה ומרחבית.
זה אולי נותן גם סיכוי גדול יותר לגל נוסף כי הרמה נשארת מערבית -
ישיר אמר במודלים שבוע פרשת וישב #1:
אישית אני מעדיף ככה
מאריך את ימי הגשם בצורה בריאה ומרחבית.
זה אולי נותן גם סיכוי גדול יותר לגל נוסף כי הרמה נשארת מערביתאני עדיין לא מדמיין תרחיש ריאלי להדרמה של האפיק הגדול לאחר מכן...
אבל כן, פחות אקשן רגעי אולי אבל חד משמעית הרבה יותר משקעים והרבה יותר בריא -
מדובר בהקצנה חדה למערכת
-
ברור זה מה שראינו בבוקר. אם הבועה (שקמה לתחייה שוב...) הזו מצליחה לרדת נכון - היא הופכת את שישי להיות גשום ואולי שיא המערכת מבחינת משקעים.
לגבי האפיק - הוא לא יירד כאפיק גדול, אבל היו לא מעט הרצות שהצליח גל נוסף לרדת ממנו. -
דרך אגב
במיקרוסקופ, רואים בגרסא הזאת מעט גשם שמצליח להגיע לחופי הצפון ואף המרכז עוד בשלישי -
TCH אמר במודלים שבוע פרשת וישב #1:
האם המודל האמריקאי אמין ?
ולמה לא עושים רעש בחדשות מהעניין ?
אכן, המודל האמירקאי הוא אחד משלושת המודלים האמינים בתחום. אם כי כשיש מחלוקת בין השתיים האחרים לאמריקאי. אני לא יודע כמה משקל יש לתת לו.
יש גם שינויים בין המודלים ברמת הטווח, והאזורים בעולם, על זה כבר ענו המומחים כאן בעבר והאריכו בדבר, תחפש ותמצא הסברים מפורטים. -
anonimy12314 עדיין יש מדיקיין ואפילו יותר עמוק מהערב
-
גשם עד בלי די מה זה אומר שהמצב השתפר פלאים?
-
אני כבר מלומד באכזבות