מודלים יום שני כ"ה כסלו
-
איסי AI ממשיך ומתעקש על מערכת משמעותית ב+260
-
דוד 4 אמר במודלים יום שני כ"ה כסלו:
איסי AI ממשיך ומתעקש על מערכת משמעותית ב+260
והמערכת לפיו היא עד סוף הטווח - 360
הזוי הזוי זה נראה מידי טוב בשביל שזה יהיה! -
תחשוב שזה כאילו ראית מפות מלפני שנה. זה אותו סיכוי התממשות. וגם אם המודלים היו מראים שרב כבד זה אותו סיכוי התממשות. לא יותר מ50%. סוג של הימור.
(אתה הרי רואה את כל העדכונים היום כמה ייבשו את כל מה שראינו.)
אבל אם זה עושה טוב למישהו, שייהנה...ליל מנוחה.
-
ישיר אבל אני כן מאוכזב מהמפות האלה,
אני זוכר מלפני שנים ספורות, שהמפות לטווח של 240 שעות ומעלה הראו לפעמים מערכות *** אדירות, והוויכוחים היה עד איזה גובה מתחת לאפס יראו שלג, אם רק בים או גם בכינרת או גם בים המלח.....כעת הדמיונות מראים על אפשרות לשלג בהרים בעוד 360 שעות, ועל זה עוד מתווכחים אם זה גם הרי המרכז או רק הרי הצפון, ואם מגובה 700 מטר או 900 מטר,
ירידת הדורות בקצב תלול !!!
אני דורש מגפס ואיסי, אם כבר דמיונות, אז לפחות עד הסוף....
-
מבדיקה שעשיתי כעת במודלים ובעיקר באנסמבלים וגם איסי לטווח ארוך שהתעדכן הערב אפשר לראות מגמה אצל כלל המודלים שעוד 10 יום רמה עולה למערב אירופה. אומנם עדיין בעיקר אצל גפס בממוצע ההרצות וגם אצל איסי זה עם ביצה מעצבנת מעל מערב הים התיכון עדיין זה נראה יחסית לטובתנו כמו שכתבתי במוצש שיש סימנים ממש טובים לפי NAO ו הוורטקס. בקיצור הפוגה קלה (גם לי היא לא תזיק) וחוזרים בכול הכוח.
אגב מניתוח קצר אני לא אתפלא אם המערכת שאיסי ai נותן עוד 10 יום יהיה בסוף סוג של זרימות מערביות ארוכות.
-
בינתיים, אנחנו עוקבים אחרי סוף החודש. המודלים מראים סימנים למשהו גדול, והרבה אופציות על השולחן - כולל אפשרות ל
️.
כמובן מפאת הטווח העצום אין מה להרחיב כרגע, אבל המודלים מראים מגמה לחזרה עוצמתית כזו או אחרת של החורף לקראת ינואר.
אנחנו נעדכן כמובן בהמשך.
טל ברנע -
רק נזכיר ששום מודל בשום עדכון בשום שלב ובשום טווח לא הראה אפילו מפה אחת של מערכת שלג (לפי זכרוני אם איני טועה).
גם המפות של 360 שעות אינן מתאימות בשום צורה למהלך של מערכת שלג. -
פוסט זה נמחק! -
ישיר אז מה זה כל הטראסק והדיבורים על סוף הטווח אם זה לא מערכת שלג או משהו רציני
למה כולם מדברים על זה ? -
שללללללג רואים ב"סוף הטווח" אופציה להיווצרות של אפיק גדול, אולי גדול מאוד, עם רמה תומכת רחוק במערב. האפיק הזה יכול להשפיע עלינו בצורה כזו או אחרת ועם הרבה מזל אולי להפוך לדבר משמעותי.
אבל מכל מה שראינו עד עכשיו האפיק הזה לא נבנה במיקום מספיק טוב כדי ליצור אצלנו מערכת שלג, אלא לכל היותר מערכת גשם מתמשכת. וזה מלבד הבעיות האוביקטיביות שיש שם שלא מבטיחות שהוא אכן ייוצר כראוי.
יש בהחלט אחרי מה לעקוב, אבל כשרואים את הטווח הגדול בצירוף הבעיות שראינו - לא הייתי יוצא בשום הצהרה. כבר ראיתי כותרות הזויות כמו "ביירון היתה רק הפרומו". סתם חוסר אחריות וניסיון להוציא סקופים ממה שאין. מהתצורה הנוכחית ממש יכול להיות שבסוף נהיה עם חסימה מתמשכת וטמפרטורות אביביות. -
שללללללג אמר במודלים יום שני כ"ה כסלו:
בינתיים, אנחנו עוקבים אחרי סוף החודש. המודלים מראים סימנים למשהו גדול, והרבה אופציות על השולחן - כולל אפשרות ל
️.
כמובן מפאת הטווח העצום אין מה להרחיב כרגע, אבל המודלים מראים מגמה לחזרה עוצמתית כזו או אחרת של החורף לקראת ינואר.
אנחנו נעדכן כמובן בהמשך.
טל ברנעבאמת כאילו לא הבנתי מאיפה האומץ לכתוב תחזית כזאת,
זה אומץ או נסיון לתפוס כותרת? -
שלג ברמות אמר במודלים יום שני כ"ה כסלו:
שללללללג אמר במודלים יום שני כ"ה כסלו:
️.
אנחנו נעדכן כמובן בהמשך.
טל ברנעבאמת כאילו לא הבנתי מאיפה האומץ לכתוב תחזית כזאת,
זה אומץ או נסיון לתפוס כותרת?תפוס לשון אחרון...
-
באמת כאילו לא הבנתי מאיפה האומץ לכתוב תחזית כזאת,
זה אומץ או נסיון לתפוס כותרת?זה אומץ לתפוס כותרת.
-
אדיב אמר במודלים יום שני כ"ה כסלו:
באמת כאילו לא הבנתי מאיפה האומץ לכתוב תחזית כזאת,
זה אומץ או נסיון לתפוס כותרת?זה אומץ לתפוס כותרת.
יפה!
בעידן של היום לא צריך אומץ כדי לתפוס כותרת... -
אשאל את זה אחרת וסליחה על הבורות,
מי זה טל ברנע ?
חזאי רשמי במקום כלשהו ?
או עיתונאי ופרשן ושדרן ודומיהם ? -
אוהב שלג לא ישבע ישנו פרויקט עצמאי של חזאים בישראל בשם "התחזית ישראל",
כתובת האתר שלהם: https://www.weather1.live/טל ברנע הוא מהמובילים שם וממקימי הפרויקט יחד עם צחי פלג כשהם נחשבים "כוכבים" בכל הנוגע לפרסום פוסטים של מזג אוויר ברשתות החברתיות.
-
אדיב תודה רבה על המענה,
ואסביר את הכוונה שלי בשאלה,
רציתי לדעת אם מדובר בחזאי שיפסיד משהו אם יתברר שקשקש שטויות בשביל "צומי" תקשורתי,
אם היה מדובר בחזאי רשמי אפילו של ערוץ זוטר - זה היה משדר אצלי מהימנות,
אבל ברגע שמדובר במישהו שלא חייב לתת דו"ח לאף-אחד, אז יש לי כבר מספיק כאלו... -
אוהב שלג לא ישבע טל ברנע וצחי פלג הם לא חזאים רשמיים אלא חזאי רשת. צחי פלג אוהב הרבה רייטינג וטל יותר מתון
-
אוהב שלג לא ישבע ראית את "התחזית ישראל"?
זה יותר מערוץ זוטר. -
בינתיים מה שיש כן בודאות (לא חלומות על שלג), זה יובש עד ה24 לפחות, ואני חושש מאוד מחסימה כי זה נראה שאנחנו בכיוון להיווצרות חסימה החל משבוע הבא (גם בשיא החורף יכולות להיות חסימות של שבועיים - שלש ויותר)
במידה ותהיה חסימה יתכן מאוד שלא יהיה כלום עד תחילת ינואר
אבל אם נזכור שהיו גם אירועי שלג שבאו מיד אחרי חסימות ארוכות כמו ב2021, 2015 ודצמבר 2013