מודלים יום ראשון א' בטבת (21.12)
-
סה״כ עדכון הרבה יותר טוב של גפס
גם אם עדיין לא מצליח ממש להכנס אבל הרמה במערב הרבה יותר חזקה ויש ירידה הרבה יותר מזרחית אלינו וגם האפיקים במערב פחות חזקים בשביל למשוך אליהם את האפיק
ושימו לב שבהמשך באמת זה מגרד אותנו מצפון
זה בהחלט שיפור אפילו שההמשך לא משהו -
לפי איך שזה נראה לי עכשיו זה ישאר מערבי מידי ולא יכנס לארץ
-
אגב גפס צופה מעט גשם כבר בשישי אחה"צ-ליל שבת
-
-
גשם עד בלי די למה אתה אופטימי עם אפשר לשאול יש פה כבר מגמה כזאת כבר כמה עידכונים וזה לא לעוד300 שעות
להבין מבחינה מקצועית -
צבי דוידוביץ מכיוון שכול עדכון הוא מראה משהו אחר אז אני עושה ממוצע של העדכונים שלו וזה נראה סביר יחסית
-
למעשה גפס צהריים מאוד דומה לאיסי בוקר.
זה לא מעודד כי רואים שהאפיק נמשך ומתחבר מערבה עד סוף הטווח -
איסי AI בעדכון צהרים נותן לטווח הבינוני משהו נחמד בלבד בעקבות כך שהאפיק בורח ממנו
ואילו לטווח הארוך הוא מפגיז באזור השני לינואר -
דוד 4 מה הכוונה באזור השני
-
ממוצע ההרצות של הקנדי בוקר לא כ"כ טוב, הוא מראה ירידה מערבית, מה שכן כל עדכון אצלו זה משתנה ולכן אני לא לוקח אותו קשה.
התמונה מציגה מפת אנומליה של גובה 500mb מהמודל הקנדי, מראה מערכת שמתמקמת מערבית מדי.

לעומת זאת ממוצע האנסמבל של איסי AI הרבה יותר טוב מאשר הקנדי.
התמונה מראה את מודל ה-AIFS, שנחשב כרגע לאופטימי יותר לגבי הגעת המערכת לאזור.

בכללי כל המודלים שמבוססים ע"י AI די אופטימיים כמו למשל המודל הבא שפותח ע"י מיקרוסופט.

וכן המודל של גוגל ואיסי AI צהריים, רק גפס AI לא טוב. -
דוד 4 אמר במודלים יום ראשון א' בטבת (21.12):
איסי AI בעדכון צהרים נותן לטווח הבינוני משהו נחמד בלבד בעקבות כך שהאפיק בורח ממנו
ואילו לטווח הארוך הוא מפגיז באזור השני לינוארדווקא הAI בצהריים משפר את המערכת של שבוע הבא וגם מקדים אותה לשבת וכבר מה31 לחודש אנחנו עם מעבר ציר ואח"כ רצף ארוך שהאפיקיות משפיעה אלינו מאד באמת באזור השלישי לחודש ה552 מכסה אותנו עמוק אבל זה לא אומר הרבה
-
אפל אמר במודלים יום ראשון א' בטבת (21.12):
אפיק ים סוף מאיפה אתה שואב אופטימיות בGFS גם אחרי ה240 הוא זוועה
שוב, בשלב הנוכחי אין משמעות למה מראים המודלים כי יהיו עוד מלא שינויים, העיקר שיש מגמה למערכת
אגב, אני לא אופטימי רק כתבתי שאין מקום עדיין לפסימיות ותו לא -
איסי צהריים מקרב ומדרים את האפיק אלינו לגל הראשון

-
צפי משקעים איסי AI עד שני הבא

צפי המשקעים עד סוף הטווח

-
גשם עד בלי די נראה מאוד מזרחי (לא?)
נראה את העדכון יותר מאוחר.. -
ישיר נכון שהוא עדיין מזרחי. אבל עדיין הרבה פחות מהבוקר.
-
21.12.2025, 13:10
בשבוע הקרוב ימים לא קרים של ממש עם טמפרטורות שיורדות מתחת ל-10 מעלות לזמן קצר בלבד. בשבוע הבא דברים מתחילים לזוז באירופה...(ירושמיים)
-
משהו יכול לשלוח מפה טווח רחוק של המודל הכי חיובי?
-
גפס נראה עם משקעים טובים ומערכת ארוכה עם הרבה גלים
עם זאת המערכת אצלו נראית שברירית מעט ...
בכל מקרה אין מקום לפסימיות, וגם אין מקום לאופטימיות יתר (בקיצור 1992 השני לא בדרך ... ) -
נעול על ידי
גשם עד בלי די
-
נפתח שרשור חדש