מודלים יום שני ט׳ טבת 29/12
-
דוד 4 בטופקארטן יש קטוגריה שנקראת 850 hPa Temp. כאשר ירוק מראה מתחת לאפס (בשביל שלג צריך בהרי המרכז צריך באזור -3 שזה אומר ירוק חזק)
או במטאולוגיקס שם יש טמפרטורה מדוייקת בכל המפלסים -
דוד 4 כן אבל הגל השני נעצר רק לאחרמ"כ מתחדש ב320
ואם נדבר בימים בחמישי הבא ובשבת שזה כבר יותר מ300 -
סיכום מודלים:
נכון לשעה 01:10
העדכונים האחרונים מצביעים על שיפור מגמה בטווח הרחוק, אחרי כמה ימים חלשים. גפס חזר להראות פעילות חורפית ברורה יותר, עם גל משמעותי בחמישי–שישי הקרוב וגל נוסף וחזק יותר לקראת סופ״ש הבא. עיקר הבעיה שעדיין רוב הדרמה נמצאת בטווח רחוק מאוד, סביב 280–320 שעות, ולכן האמינות מוגבלת.
איסי והקנדי פחות קיצוניים מגפס, אך מתיישרים עם הכיוון הכללי ומחזקים את ההערכה שההפוגה לא תהיה ארוכה מאוד ושיש חזרת חורף בהמשך. הקונצנזוס בין המודלים השתפר לעומת מוצ״ש–ראשון.
בטווח הקצר קוסמו נראה חזק מאוד, בעיקר לצפון, עם משקעים יפים כבר בחמישי, אך ללא סיפור של שלג.
לגבי שלג בהרים – עדיין אין סנכרון מספק בין הרום ל־850, ולכן זה נשאר בגדר חלום בלבד.בשורה התחתונה: המגמה שוב חיובית, אבל עדיין רחוקה מסגירה.
-
קר לי אמר במודלים יום שני ט׳ טבת 29/12:
לגבי שלג בהרים – עדיין אין סנכרון מספק בין הרום ל־850, ולכן זה נשאר בגדר חלום בלבד.
פחות נכון כרגע
-
דוד 4 אמר במודלים יום שני ט׳ טבת 29/12:
ירושלמי 22 איך אני רואה מה יהיה הטמפרטורה ב850?
מפלס 850 הוא לא מראה את הגובה שבו הלחץ הוא 850 (בשונה מ500) הוא כן מראה מה הטמפרטורה איפה שהלחץ הוא 850 שזה השכבה הכי קריטית לשלג
-
הלבן הלבן הזה... את זה אני יודע השאלה שלי היתה איך אני מבדיל בין 4 מעלות ל0 מעלות
-
עכשיו גם את זה אתה יודע - ירושלמי 22 ענה לך
-
טוב עדכון נפלא של גפס
ממליץ להמתין לאיסי AI לראות האם יש קונצנזוס -
דוד 4 כאמור בדרך כלל בארצנו הקטנטונת צריך שה"ירוק" ב500 יכסה את הארץ "כמו שצריך" בסנכרון עם ה850 כדי לקבל שלג.
יש מצבי קיצון אבל בדרך כלל זה הבסיס והוא לא מתקיים כאן.
בפועל אין סנכרון כמו שצריך (קו ה552 במפת ה500 כבר מצפין כאשר ה850 נכנס). ממפות כאלה להערכתי לא היה יורד שלג מלבד פתיתים בפסגות גבוהות אולי -
ארין ש הסבר נפלא לחדש כמוני
נותר לי רק לשאול אפה היית עד היום?
מתחילת החורף אני כאן ורק עכשיו הגעת?? -
היה בשנים שעברו
נשמע מקצועי!! -
דוד 4 באמת יותר קשה לרכוש ניסיון וידע במפות נדירות כמו של שלג. אבל לאט לאט לומדים.
הייתי כאן קצת בשנה שעברה. אני כאן "לפרקים". -
ארין ש ירוק זה ממש לא פרמטר שצריך לשלג, אם כי זה כן פרמטר חשוב במידה בינונית.
מה שהכי חשוב זה הטמפרטורות בכול המפלסים.
דוגמה שאני אוהב להביא השנה זה המערכת שהייתה באמצע חנוכה שאז הירוק היה אפילו דרומית לישראל ואנחנו "נהנו" עם קצת גשם בעיקר בדרום. -
איסי AI התחיל מושלם
-
דוד 4 מושלם מבחינת גשם לא בטוח שיהיה התעמקות
-
ירושלמי 22 משהו מוזר תסתכל על 300 ועל 306
-
ג׳מיני המלך ההסבר שלי התייחס לשלג בלבד וברמה הכללית של הצורך בסנכרון שכבות. ב99% מהמקרים לא תהיה כאן מערכת שלג בלי שה"ירוק" (לצורך העניין) יהיה עלינו גם ב500 וגם ב850 במידה מספקת. זה לא אומר שלא יכולות להיות בעיות משקעים ואינוורסיות או מיקום השקע הקרקעי או אפיק מזרחי ועוד בעיות שאנחנו פוגשים כמעט בכל פעם.
-
דוד 4 בטופקארטן אצלי הוא בסדר
בכל זאת לסיכום עדכון אכן טוב שמצביע על ירידת אפיק טוב בסופ''ש הבא ולאחריו אופציה לגל נוסף
(חייב לציין שאני לא ממאמיניו של איסי AI בשל היותו מדי צעיר בעיניי אם כי בינתיים יש לו עונה לא רעה) -
סיכום לילה
המגמה טובה לסופ"ש הבא -
אמנם לא בטווח ריאלי אבל GFS לילה בעידכון חלומי לאזור ה300 פלוס עם סנכרון יפה של ה-850 הטוח רחוק אבל מקביל לעידכונים אחרים רק יותר מאוחר(כל העסק התאחר). אמור כמובן להשתנות ויכול להיות לטובה עם סנכרון מוקדם יותר שזה כבר אירוע קיצון. אבל עדין מוקדם...