מודלים סופ"ש פרשת תרומה 19 לבפרואר
-
לכל מי שהספיד את המערכת השנייה של סופ"ש הבא אז שיהיה ברור שמערכת תהיה השאלה כמה עוצמתית.
-
גשם עד בלי די השאלה היא למה אתה קורא מערכת כי לפי רוב המודלים הבוקר מדובר על 5-10 מ''מ ואי אפשר להבטיח שיפור
-
גשם עד בלי די זה בהנחה שכל מ"מ נחשב מערכת
איסי נראה גרוע מאוד הבוקר משקעים קלים בלבד אולי לצפון קצת יותר
בטווח כזה אף אחד לא יכול להבטיח שגם זה לא ייעלם -
לכל המגיבים אני פשוט לא בודק רק את המודלים שהם לטווח הזה לא שווים יותר מידי, אם כי הם שווים יותר מטווח 360...
פשוט האנסמבל מפוזר מאוד. אצל גפס ההרצה המבצעית היא הכי מתונה.
אצל איסי הוא מהרצות היותר מתונות.לכן אני מניח שמערכת תגיע.
-
גשם עד בלי די אחלה אבל אין דבר "בטוח"
היה פה השבוע כבר מי שכתב שהגענו לנקודת האל חזור ותהיה מערכת משמעותית
כרגע זה לא נראה כך
המציאות קצת פחות שחור לבן מה נעשה
אבל נקווה -
כמו בכל מערכת הולכים לישון שמחים קמים אם כלום מערכת
-
ארין ש מאותה סיבה יש סיכוי שבכלל יהיה שרב כבד..
פשוט מאוד זה קיים כמו הסיכוי שהמערכת של תחילת שבוע הבא תתבטל..
בסוף אנחנו לא פורום סטטיסטיקה אלא מזג אוויר בשירשור מודלים וזה מה שהמודלים מראים הבוקר.
הציור של ההרצה המבצעית זה לא מה שהמודלים מראים -
וכבר בעדכון צהריים גפס חזר ומשפר במעט את הגל השני
-
גשם עד בלי די קצת הזוי מה שאתה אומר
אם כל המודלים בהרצה המבצעית מראים מערכת גבולית מאוד (לפי עדכון בוקר)
ההרצות יכולות לכל היותר לתת כיוונים נוספים אבל ההרצות המבצעיות הן העיקר
וכשכל המודלים בהתמתנות כוללת ולחלק מהמודלים החשובים בקושי יש מערכת לומר "שזה לא מה שהמודלים מראים" זה די משונה בעיניילא אומר שאין מערכת אבל נראה לי שחווינו מספיק כדי להימנע מקביעות נחרצות "מערכת בוודאי תהיה" או "עברנו את נקודת האל חזור"
בהחלט בטווח כזה יכול להיות גם שרב אם כי זה לא מה שהמודלים מראים
לעומת זאת מערכת גבולית מאוד זה כן מה שלפחות חלק ניכר במודלים מראה -
ארין ש אתה יודע מה ההבדל בינך לבין חזאי?
חזאי בודק את האנסמבלים ולא אומר שזה סתם עוד אופציות -
ג׳מיני המלך אמר במודלים סופ"ש פרשת תרומה 19 לבפרואר:
ארין ש אתה יודע מה ההבדל בינך לבין חזאי?
חזאי בודק את האנסמבלים ולא אומר שזה סתם עוד אופציותלא מדויק בעיקרון ארין ש צודק כי אני זוכר שלפני כמה שנים היה מערכת שבטווח של כמה ימים היה סיכוי לשלג אם רק תהיה התקררות של מעלה ב850 וממוצע ההרצות והאנסמבל הלכו כך נגד ההרצה המבצעית ואני חשבתי שיש סיכוי לירידה ומספר מומחים בזמנו הורידו אותי מזה
והרעיון הוא שאנסמבל הוא בוודואת תחזית פחות טובה מהמבצעית מה שוא כן נותן הוא ''פיזור'' (בגרף של איסי זה נראה כך) שז אומר מה הסיכוי שהתרחיש שאנחנו רואים במבצעי הוא התרחיש הסופי כאר רוב ההרצות איתו זה סיכוי גבוה וכאשר לא אז סיכוי נמוך
כך שאני מסכים לדעת ארין ש שא''א להבטיח מערכת על סמך אנסמבל גם אם כנראה תהיה אחת כזאת -
אני באמת לא חזאי בשום צורה ובהחלט יש טעם להסתכל באנסמבל וגם אני עושה זאת
אבל אין מה לעשות ההרצה המבצעית היא ה"רצינית" בפער מכל ההרצות האחרות
ואם כלל המודלים מצביעים על כיוון הסיכוי שהרצות אחרות באנסמבל יתממשו הוא נמוךאבל שוב - אני מסכים עם גשם עד בלי די שסביר בהחלט שתהיה מערכת
רק חלקתי על הקביעה שזה "בטוח"
כי הפער בין מה שאנחנו רואים למשל באיסי לבין "לא כלום" קטן מהפער שבין מה שראינו אתמול בחלק מהמודלים לבין מה שהם מראים היום
כך שיש חשש לדעתי. זה הכול -
ירושלמי 22 בדיוק בגלל שאתה זוכר את המקרה הזה זה מוכיח שזה הנדיר ובדרך כלל האנסמבל צודק.
כמובן שזה תלוי טווח ופיזור בגרף של האנסמבל