מצב החיטה בארץ השנה
-
השנה בעקבות הגשמים הייתה ברכה עצומה בגידולי החיטה.
שמעתי מיודע דבר, שבעוד שבשנה רגילה יש כמה עשרות טון חיטה שנמכרים בארץ, ושנה שעברה היה שפל ורוב החיטה הלכה לשחת [כלומר למאכל בהמה], ורק 8,000 טון נמכרו בארץ וגם הם הגיעו לערבים שמאוד אוהבים את החיטה של הארץ, ובתחנות של היהודים לא היתה כלל חיטה מקומית. אבל השנה יש 150,000 טון חיטה הם מחכים במחסנים ובימים הקרובים ממש ישווקו. [אגב למחמירים לעשר שוב, יש נפקותא בידיעה זו].
לדבריו שנים רבות לא היתה כזו כמות של חיטה שגדלה בשנה אחת. -
אוהב גשם ולא בוץ למרות כל הברכה העצומה הזו זה עדיין כלום שום דבר, אם נניח מחליטים רק להשתמש בחיטה מקומית תוך 28 יום אין מה לאכול במדינת ישראל ואני מדבר על השנה הזו שיש יבול שיא.
-
ג׳מיני המלך אמר במצב החיטה בארץ השנה:
אוהב גשם ולא בוץ למרות כל הברכה העצומה הזו זה עדיין כלום שום דבר, אם נניח מחליטים רק להשתמש בחיטה מקומית תוך 28 יום אין מה לאכול במדינת ישראל ואני מדבר על השנה הזו שיש יבול שיא.
ועוד משהו- הייתי רוצה לראות בשנה הבאה הוזלה משמעותית במחירי המצות השמורות. כל שנה מחירי המצות השמורות עולים ועולים בנימוק ש''שנה שעברה היה מחסור בחיטה עקב''...(כאן מגיעים שלל נימוקים). השנה עקב התמשכות החורף השדות פשוט התפוצצו מתבואה. מעניין איזה סיפורים יספרו לנו בשנה הבאה, אולי על עליית מחירי ה''מים שלנו''...
-
מה גם שאם נרצה לגדל חיטה עבור העם היושב בציון נצטרך רבע משטחה של המדינה הציונית בשביל זה
-
שלג בספטמבר בלוד - ברוך הבא ! ללא ספק- אחלה שם !

-
שלג אצלנו לא תודה מספיקריר פה בשנות אל ניניו
-
אני שואלת זה באמת יכול לקרות שוב לא בספטמבר אל שלג ב2 מעלות בלוד
-
קרה ב-1950, ואולי גם ב-1992.
הסיכוי שזה יקרה מאוד מאוד נמוך.