התחזית העונתית לחורף תשפ"ה
-
ביתר ירושמיים אוי תושבי בית''ר או ירושלים המנותקים ! עבר עליכם קיץ ממועט בגלי חום ? יערב לכם. אבל לנו תושבי מישור החוף היה מדובר באחד הקייצים היותר קשים שעברו עלינו בשנים האחרונות. מגורים בשכינותו של ים רותח עם טמפרטורת שיא של יותר מ- 32 מעלות הביאו למצב בלתי ניסבל, מצב שעדיין ממשיך גם כעת. אז גלי חום לא היו, אבל חום מתמשך עם לחות נוראית היה והיה.
ועל מה אתה מבסס שאנחנו הולכים לחורף קר בהרבה מהחורף שקדם לו אינני יודע, ועוד הרחקת לכת עם חורף קריר מהממוצע באופן מורגש. אנחנו נכנסים לחורף הקרוב עם ים חם מאוד, כך שבאופן טבעי אנחנו הולכים לחוות חורף חם מהרגיל, אא''כ אתה ניחן בקישורי נבואה שאני הקטן לא זכיתי להם. ''שלג בגדול'' ? זאת כבר נבואה לכל דבר.
כידוע מהתנ''ך, היו ''בני הנביאים'' שהיו תלמידיהם של הנביאים. ענין הלימוד של נבואה עניינו היה לדעת ''לפענח'' את הנבואה שהיתה מתגלה לנביא כמין צופן, והוא היה צריך לדעת לפענח את הצופן הזה, ואת זה היו בני/ תלמידי הנביאים לומדים מהנביאים. אז במידה ויש לחברים כאן קישורי נבואה והם יודעים לפענח צפנים הקשורים לנבואות מזג האויר, הייתי שמח להיות מתלמידיהם.
-
ז'ק 2 אהה... אולי לפני הכל היתה נדרשת הקדמה קצרה.
אז ככה:
ככלל התחזיות והדיווחים של 'ביתר ירושמיים' הינם לאזורי ההרים במדינת ישראל בלבד. ובדיוק כפי שלא נצא להתווכח או למדוד את הטמפרטורה בקצה פפואה גינאה החדשה, וכמו שפחות נתעסק במדד עומס החום בסרי ג'ייוורדנפורה קוטה שבסרי לנקה, כך גם פחות נתעניין במה שקורה במדינת מישור החוף שבירתה תל אביב.
ועכשיו.
הקיץ השנה באזורי ההרים היה סביר בהרבה מהקיץ שקדם לו. אלא שהשמ"ט הממוקם לו במדינת החוף, לא בקלות יתן לכם להכין את זה.
הים הרותח בקלות יאבד לו את עודפי הטמפרטורה. אל תבנו על ים חם בסתיו מספיק אירוע אחד או שנים, ואם תרצו ה'מדיקאן' "דניאל" בשנה שעברה, וטמפרטורת הים צונחת.
באופן כללי, ע"פ תיאוריית ה 'מגמות' שבניתי, התהפכנו באזור ההר מ 'חם מהרגיל ' ל 'קריר מהרגיל' אלא שבכדי להכיר בדיאגנוזה הזו, עליכם להבין קודם מהו ה 'רגיל' ועל כך במאמר חם מהרגיל לעונה? שאלה של פוזיציה - אקלימוס . מהי תיאוריית ה 'מגמות' ע"כ בימים הקרובים בעז"ה. -
ביתר ירושמיים בקיצור- אתה תומך בתאוריית "שתי מדינות לשני עמים" (כי באמת ירושלמים ובני- ברקים הם שני עמים מהרבה בחינות...).
אך במה שנוגע לחורף אני מסופק אם שייך לנתק בין מדינת מישור החוף לבין מדינת הרי ישראל, אא"כ נקבל בחורף זרימות יבשתיות שלא יהיו מושפעות מהים החם מהרגיל, ואני מאחל לך מכל הלב שזה לא יקרה, כי חוץ מקור חזק והמון יובש לא תקבלו כלום. אז בוא נתפלל שהזרימות יהיו ימיות, למרות שזה בודאי ימתן מאוד את הקור שאותו אתה חוזה ושלו אתה אולי מצפה.
החותם בברכה- ידידך ז'ק, תושב מדינת מישור החוף שבירתה היא בני- ברק (אם אנחנו שתי מדינות, אז אני מחליט מה היא עיר הבירה של המדינה שלי !!!!).
-
ברכסים חווינו קיץ נוראי לח עד מוות, ובמובן הזה הוא לא היה שונה מהקיץ הקודם, אלא שהשנה החום הגדול החל בכד אייר ובשנה שעברה בכג תמוז, אם כי נראה שהשנה זה מסתיים מוקדם מהשנה שעברה בהתאם לשנת החמה.
יחד עם זאת השנה החורף באזורנו (מישור החוף הצפוני) היה גשום מאוד והגיע לסדר גודל של 970-1000 מ"מ (כ125% מהממוצע) לעומת חורף תשפ"ג שהיה יבש באופן קיצוני, עד שהאביב הציל אותו מלהיות בשורה את עם חורף 99 הידוע לשמצה. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@ביתר-ירושמייםצודק אתה לא הבנאדם הראשון שרושם שאולי יהיה חורף קר עם קרה שלג חם מהרגיל פחות לדעתי החורף יהיה סגנון 1989 או 73
-
אגב קראתי היום מאמר שמדבר שטמפ הים התיכון כמו עכשיו היתה בערך לפני יותר מ30 שנה בשנת 82/83 זה הפעם האחרונה שהים התיכון היה כזה רותח שבר שיא לגבי החורף עצמו זק חורף חם מהרגיל? טמפ הים התיכון חמה מהרגיל.? זה לא עבד בשנת 83 לא רק טמפ הים התיכון החמה הביאה לאי יציבות מטורפת ואז לחורף אחד הקרים שידעה ישראל .אז לשאלתך טמפ הים תיכון גבוה לא מביא בהכרח לחורף חםםםםםם אין פה חוקים שעובדים לפי ספר בדיוק כמו שים קר לא מביא בהכרח לחורף הכי קר.
-
ז'ק 2 לא בהכרח טמפ ים חמה מביאה חורף חם מהרגיל
-
איש רכסים אמר בהתחזית העונתית לחורף תשפ"ה:
ברכסים חווינו קיץ נוראי לח עד מוות, ובמובן הזה הוא לא היה שונה מהקיץ הקודם, אלא שהשנה החום הגדול החל בכד אייר ובשנה שעברה בכג תמוז, אם כי נראה שהשנה זה מסתיים מוקדם מהשנה שעברה בהתאם לשנת החמה.
יחד עם זאת השנה החורף באזורנו (מישור החוף הצפוני) היה גשום מאוד והגיע לסדר גודל של 970-1000 מ"מ (כ125% מהממוצע) לעומת חורף תשפ"ג שהיה יבש באופן קיצוני, עד שהאביב הציל אותו מלהיות בשורה את עם חורף 99 הידוע לשמצה.אני גם חושב שהסיבה שכל כך נעים לנו עכשיו (לירושלמים)זה בגלל שהקיץ התחיל מוקדם ונגמר מוקדם
כולנו היינו כאן באייר סיון וחוינו חום בלתי נסבל
ואולי זה קשור לזה שהחורף נגמר מוקדם ולמה שנאמר כאן בזמנו שעל פי הפרמטרים שהיו בזמנם שנה זו לא הייתה צריכה להתעבר
אני לא מכיר את ובתאריכים הלועזיים
אנו אין לנו אלא את דברי רבותינו בעניין העונות, מתי היא עונת הקיץ ומתי חורף וכו' על פי החודשים העבריים. -
איש השלגים אמר בהתחזית העונתית לחורף תשפ"ה:
איש רכסים אמר בהתחזית העונתית לחורף תשפ"ה:
אני לא מכיר את התאריכים הלועזיים
אנו אין לנו אלא את דברי רבותינו בעניין העונות, מתי היא עונת הקיץ ומתי חורף וכו' על פי החודשים העבריים.נכון, אבל העונות נקבעו בהתחשב בשנת החמה. ה''תקופות'' הם למעשה העונות, וכידוע שהיו מעברים את השנה בראש ובראשונה בהתחשב מתי תהיה תקופת ניסן או תקופת תשרי, והתקופות כידוע תלויות בשנת החמה. (ימי השוויון- תקופת ניסן ותקופת תשרי, היום הארוך בשנה- תקופת תמוז, היום הקצר בשנה- תקופת טבת). אז נכון שבגלל עיבור השנה החודשים העבריים קרובים לעונה שאליה הם שייכים, אבל בכ''ז הרי במשך שלוש שנים נוצר הפרש של יותר מחודש ביחס לשנת החמה, ואז יכול להיות שהתקופה תיפול ממש סמוך לפסח, שזה אומר שהחורף למעשה נמשך עד לפסח, כאשר בשנה שלאחריה שהיא שנה מעוברת התקופה תחול כמעט שלושה שבועות קודם לפסח, כך שבפסח כבר יהיה בעיצומו של האביב.
-
אכן, אין כל צל ספק. אלו שתי מדינות מנותקות ושונות בתכלית. אך לא אני הוא זה שכרתתי ביניהם את הקרע העמוק, המציאות המפתיעה היא זאת שיצרה את הפער.
כי אם במדינה אחת הקיץ סביר, הלילות קרירים והלחות בימים נסבלת יחסית.
ובאחרת הקיץ נוראי, הלילות קשים בתכלית ובימים הלחות לרגע לא תרפה.
באחת אוגוסט החולף היה סביר לחלוטין עם טמפרטורות בקירוב ממוצע (0.8).
ובאחרת אוגוסט שבר (כמעט) כל שיא אפשרי.
באחת הגשם התאפיין בכך שיהיה אחיד ארוך ורציף, כשאת שיאי הגשם נקבל גם בשיא התקופה.
ובאחרת הוא יהיה 'קצר וכועס', משל שטפונות ובצורת שהתערבלו להם, ויצרו מערכת מוזרה ובלתי הומוגנית, כשאת שיאי הגשם נרשום דווקא בתחילת העונה.
באחת החורף יקפיא עצמות, הז'קט ילווה אותנו בחום משלהי אוקטובר והמעיל יעבור קילומטרז' ארוך.
ובאחת נסתפק במטריה ומגפיים גבוהות, והמעיל יתאבק לו בארון העליון.
באחת נצפה לאירועי שלג כמעט בכל שנה.
ובאחרת אולי לפעם במאה שנה.
וכך, למרות השפעתה הבלתי מעורערת של מדינת ה'אחרת' על מדינת ה'אחת', מדינות נפרדות הן, שונות הן בתכלית.
אמנם, אם אכן יוכלו ממשק כנפי הפרפר האוסטרלי להתל באירועי האטמוספירה בבריטניה הרחוקה, ואם יוכלו ההתפרצויות הגעשיות האינדונזיות להביא בישראל לחורף 92 נוסף, זרימות הלחות הימיות יוכלו לבטח לצלוח גם הם את שמי מדינת החוף מלאות בכל טוב בדרכם לישובי ההר.