עדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12)
-
ז'ק נכון אבל הוא מוציא את הנתונים של המודלים בצורה מוזרה ולא נכונה, כי 100 מ"מ איסי לא צפה לחופי המרכז הבוקר
-
איסי ערב ממשיך במגמה אבל טיפלה פחות טוב
-
גשום וסוער אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
אגב, איפה ז'ק
מרוב דיכאון התמכרתי לטיפה המרה, כך שאני צריך להתפקח מייני... נקווה שזה יקרה בשבוע הקרוב כאשר את מקום הטיפה המרה יתחילו למלא סוף סוף הטיפות המתוקות מהשמים...
אגב- לפני כחודש במערכת הגשם של אמצע נובמבר התעופף לו מד הגשם הידני ברוח העזה שנשבה אז והפך לשבר כלי. הזמנתי מד חדש בעלי אקספרס שהגיע תוך שבוע לארץ, אך מאז הוא תקוע עדיין במרכז המיון של דואר ישראל במודיעין במשך שלושה שבועות. יש לי תחושת בטן שבגלל העיכוב הזה הגשם לא כ''כ יורד כאן בבני- ברק... אז אם מישהו יכול לעשות משהו בנידון למעני ולמען כלל ישראל הזקוק בדחיפות לגשם...
-
חברים,
לפי מה שאני מבין בסופ"ש השקע בא עם מסלול דרומי, זה אומר שאנחנו הצפוניים נצא מקופחים?
אגב, בשבת במקרה שהיתי ב"ב והתברר שהרווחתי גשם שברכסים לא ירד. -
פינקי אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
ז'ק צודק
אבל לפעמים יש בעיית רזולוציהגשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
ז'ק נכון אבל הוא מוציא את הנתונים של המודלים בצורה מוזרה ולא נכונה, כי 100 מ"מ איסי לא צפה לחופי המרכז הבוקר
שוב- ''מגמה''- זאת המילה. אין טעם להתחיל אפילו להתייחס למיספרים, כי כפי שכתבתם- הרזולוציה היא מאוד נמוכה, ומבחינתי זה דוקא יתרון, כי הנסיון מראה שהנסיון לתת רזולוציה יותר גבוהה נועד מראש לכישלון במבחן המציאות, ובודאי כשמדובר במודלים לטווח כ''כ רחוק. אפילו קוסמו ואייקון שהם מודלים לטווח הקצר והבינוני ובעלי רזולוציה גבוהה ביותר ונחשבים לאמינים ביותר מבין המודלים, בכל זאת בכל הקשור לדיוק של התחזית הנקודתית אחוז הדיוק אינו גבוה (זוכרים את ה- 125 מ''מ של קוסמו לפני חודש בגוש דן ?), וככל שגדל טווח המודל כן יורדת רמת הדיוק שלו, בודאי בכל הקשור לצפי הנקודתי של המודל. אז כאמור אני מחפש יותר לעמוד על המגמה הכללית הצפויה, בדיוק מה שאתם המנתחים למיניהם עושים עם מפות המודלים, ואת זה אני מקבל גם בתצוגות בעלות הרזולוציה היותר נמוכה. האם ירד גשם בבני- ברק ובאיזה עוצמה? לא יודע, וגם אם מודל כמו קוסמו יצבע את בני- ברק בצבעי ורוד- סגול כמו שהיה לפני חודש, עדיין העתיד לא יהיה ורוד מבחינתי עד שהדבר יקרה בפועל. אבל בהחלט אני אוכל לעמוד על כך שבאופן כללי מדובר במערכת המסוגלת להוריד באופן מקומי כמויות גשם גדולות.
ואגב- נכון שאיסי לא צפה 100 מ''מ באיזור החוף, אבל 81 מ''מ הוא אכן צפה כפי שהביא לעיל שימי צילום מסך של הצפי לפי המודל האירופאי. אבל חשוב לשים לב ששם מדובר בתחזית משקעים עד ה- 23 בחודש, ואילו בצילום המסך של וינדי שאני הבאתי מדובר בתחזית משקעים עד ה- 27 בחודש. כאשר מקטינים בווינדי את הטווח של תחזית המשקעים עד ל- 23 בחודש מקבלים את אותם נתונים בדיוק !!
מודל איסי עד 23 בחודש (כולל).
מודל איסי עד 27 בחודש (כולל). -
איש רכסים כנראה שבסופש הצפון יהיה מקופח, בגלל שהשקע יעשה מסלול דרומי, אבל גם למרכז מגיע קצת גשם🫣
-
מי מכיר מי יודע ? מה הסיפור של המודל הזה ? לפי המודל הזה אנחנו אמורים השבוע לקבל בכמה איזורים כמות מילימטרים לא רעה. אבל מהמעקב אחריו לאורך תקופה לא התרשמתי ממנו מי יודע מה.
-
תודה.
שוקל אולי לעשות שבת בב"ב.
נראה מה יתפתח. -
אגב, עושה רושם שבחילת שבוע הבא המערכות יתאפיינו ברכיב דרום-מערבי שדווקא יגרום לרכבות באזורי.
מקווה בשבילכם שזה ישתנה... -
גשם עד בלי די אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
איסי ערב ממשיך במגמה אבל טיפה'לה פחות טוב
תגיד לי, אתה באמת נהנה להתעלל בי? ''ממשיך במגמה אבל טיפה'לה פחות טוב''? מכל הטוב שאיסי צפה לנו נשאר בקושי טיפה'לה. הולך לקחת מנה כפולה של קלונקס. (אגב- מישהו רוצה לקנות מד גשם ידני במצב חדש ? לפי המצב השנה נראה לי שהוא עומד למדוד בעיקר אבק).
-
אופס- טעות ! נכון שהמערכת הראשונה בתחילת שליש ג' התכווצה באופן דרסטי (מ- 81 מ''מ ל- 11 מ''מ בלבד), אבל בהמשך השליש אמורה לבוא עוד מערכת שאמורה לתת כמות יפה של גשם (אלא אם כן יקרה לה מה שלחרדתנו קורה השנה כאשר אנחנו מתקרבים לשעת היעד,- המערכות פשוט מתפוגגות והולכות).
-
גפס לילה לקראת הפגזה בעוד 9 ימים...
עריכה: גפס וחלומות הלילה שלו...ֿ נקווה שישאר מזה משהו בבוקר...
לילה טוב -
גפס נראה עם משהו אגדי, ירידה במיקום הנכון ורמה יפיפייה ממערב
-
בכלל גפס עם גשם לכל הטווח...
לשזוף את העין כאלה מפות! -
ז'ק אמר בעדכוני מודלים שבוע פרשת וישב (15/12):
אופס- טעות ! נכון שהמערכת הראשונה בתחילת שליש ג' התכווצה באופן דרסטי (מ- 81 מ''מ ל- 11 מ''מ בלבד), אבל בהמשך השליש אמורה לבוא עוד מערכת שאמורה לתת כמות יפה של גשם (אלא אם כן יקרה לה מה שלחרדתנו קורה השנה כאשר אנחנו מתקרבים לשעת היעד,- המערכות פשוט מתפוגגות והולכות).
זה לא השנה זה תמיד ככה בישראל
גם שנה שעברה התפוגגו הרבה מערכות (והבטחות על שלג) כאשר התקרבנו לטווח -
איש השלגים ככה זה כשאתה בדיוק על התפר של כמה סוגי אקלים
-
איש השלגים ככה זה כשאתה בדיוק על התפר של כמה סוגי אקלים
וגם על התפר של ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה תמיד
-
איש השלגים קוראים לזה תפר?
אוי ואבוי -
איש השלגים קוראים לזה תפר?
אוי ואבויסליחה שאני עוד פעם גולש לנושאים לא קשורים
אבל אתה יודע עם כל השמאלנים כאן והיועמשי''ת וכו'
וגם לנו יש מה לתקן אז אנחנו תמיד בנקודת האמצע הזו
אבל למען האמת אתה צודק. גם כשאין לנו זה לא כי אין עין ה' עלינו אלא עינו עלינו תמיד ובכל זאת החליט לא לתת. -
איש השלגים מדויק