הכנרת- לפני תשעה חודשים והיום
-
ז'ק יישר כח שהתחשבת בנו.
כשם שקיבל שכר על הדרישה כך תקבל שכר על הפרישה...
(לא התכוונתי לפרישה לפנסיה...) -
ז'ק עכשיו אני מבין למה לא קפצת לקפה
תשמע זה לא בריא ללב לאדם בגילך מראות כאלו, אני חושב שהקיץ הנוכחי הזקין אותך בכמה שנים
אבל לא נורא סבא'לה עוד יבואו ימים טובים יותר בעז"ה -
וכעת אני מגיע לפוצץ את בלון הפסימיות הנפוח.....
כל שנה מפלס הכינרת יורדת במהלך הקיץ בכ-2 מטר (ליתר דיוק: בין מטר וחצי ל-2 וחצי),
את התמונות שהועלו וההשוואה - ניתן לעשות כל שנה בין חודש אפריל-מאי לחודש נובמבר - זה יהיה אותו דבר בדיוק....
הדבר היחיד שהשנה שונה - זה שהשנה במהלך דצמבר-ינואר הכינרת כמעט לא עלתה - ולכן ניתן לעשות השוואה של 9 חודשים ולא של 7 חודשים,
לידיעתכם: המפלס בין שנת 2000 לשנת 2020 - ברוב השנים עמד בתחילת פברואר נמוך מקו האדום התחתון - מתחת ל- 213-
וכפי שהעליתי באשכול אחר - היו שנים שחונות יותר מהשנה במפלס הכינרת (שנת 2009 המפלס עלה בינואר 2 ס"מ בלבד - וסיים את החודש ב- 214.35- - יותר מ-3 מטר נמוך מהיום) -
אינני אומר שהמצב מצויין - אבל אין להיבהל מהתמונות - אפשר וטוב להתפלל. -
אוהב שלג לא ישבע מסכים לכל מילה, ובדיוק מהסיבה שכתבת החזרתי את התמונות, כי מי שראה את התמונות (ואת רובן עדיין לא העלתי) הגיב שמה שחריג בהם זה דוקא מצב הכנרת מלפני תשעה חודשים, ופחות מה שהכנרת נראית היום, אע''פ שהיא נראית היום פחות טוב ממה שהיא היתה יכולה להיות. (גיסי שראה את התמונות לא הבין כ''כ מה אני רוצה. הוא אמר שהתגובה שלי היא כמו מישהו שמחזיק תמונה של חתן ביום חופתו ועוד תמונה של אותו חתן שצולמה ביום רגיל, ומביע זעזוע לנוכח התמונה השניה מדוע החתן בתמונה השניה לא נראה כ''כ טוב כמו בתמונה הראשונה). אז נכון שבאמת עיקר ה''זעזוע'' הוא יותר נוכח מה שהיה אמור להיות ומה שבאמת יש, אבל ההשוואה לסוף החורף הקודם היא לא כ''כ במקום. אז מאחר שראיתי שהאחרים לא לוקחים את זה ג''כ קשה, לכן שיחזרתי את הפוסט.
ובכל זאת...
עיקר מה שאמור להדאיג לנוכח התמונות הוא לא מצב הכנרת היום, אלא העובדה שהזמן למקצה שיפורים הולך ומתקצר, וככל שחולף הזמן והכנרת אינה מצליחה להתרומם, אז פירוש הדבר שאנחנו הולכים להתחיל את הקיץ עם מפלס נמוך יחסית, כך שהסיכוי שלאחר הקיץ אנחנו נחזור למראות שלפני עשור בה הכנרת התנדנדה לה בין הקו האדום התחתון לבין הקו השחור, וזה מה שאמור להדאיג. -
מאור גליל העליון אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
תשמע זה לא בריא ללב לאדם בגילך מראות כאלו, אני חושב שהקיץ הנוכחי הזקין אותך בכמה שנים
אבל לא נורא סבא'לה עוד יבואו ימים טובים יותר בעז"ההקיץ לא כ''כ הזקין אותי (למרות הלחות הנוראית והחריגה שסבלנו ממנה בקיץ האחרון עקב הים החם מהרגיל), אלא דוקא החורף שמחדש את נעורי, אך השנה הוא לא בדיוק הגיע.
ולגבי קפיצה לקפה, כבר אמרתי תנסה פעם הבאה עם מנת שווארמה, אולי זה יעבוד יותר טוב.
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
וכעת אני מגיע לפוצץ את בלון הפסימיות הנפוח.....
כל שנה מפלס הכינרת יורדת במהלך הקיץ בכ-2 מטר (ליתר דיוק: בין מטר וחצי ל-2 וחצי),
את התמונות שהועלו וההשוואה - ניתן לעשות כל שנה בין חודש אפריל-מאי לחודש נובמבר - זה יהיה אותו דבר בדיוק....
הדבר היחיד שהשנה שונה - זה שהשנה במהלך דצמבר-ינואר הכינרת כמעט לא עלתה - ולכן ניתן לעשות השוואה של 9 חודשים ולא של 7 חודשים,
לידיעתכם: המפלס בין שנת 2000 לשנת 2020 - ברוב השנים עמד בתחילת פברואר נמוך מקו האדום התחתון - מתחת ל- 213-
וכפי שהעליתי באשכול אחר - היו שנים שחונות יותר מהשנה במפלס הכינרת (שנת 2009 המפלס עלה בינואר 2 ס"מ בלבד - וסיים את החודש ב- 214.35- - יותר מ-3 מטר נמוך מהיום) -
אינני אומר שהמצב מצויין - אבל אין להיבהל מהתמונות - אפשר וטוב להתפלל.במטותא,
אל תהרוס את החושך בלב... -
ז'ק אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
אבל לא נורא סבא'לה עוד יבואו ימים טובים יותר בעז"ההקיץ לא כ''כ הזקין (למרות הלחות הנוראית והחריגה שסבלנו ממנה בקיץ האחרון עקב הים החם מהרגיל), אלא דוקא החורף שמחדש את נעורי, אך השנה הוא לא בדיוק הגיע.
ולגבי קפיצה לקפה, כבר אמרתי תנסה פעם הבאה עם מנת שווארמה, אולי זה יעבוד יותר טוב.
הוא מידי צעיר בשביל להיות ז'ק
-
איש השלגים שכחת שהוא הפך לינוקא..
-
איש השלגים זה אחרי שהחורף חידש את נעורי.
-
אדיב אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
איש השלגים שכחת שהוא הפך לינוקא..
לפלא הוא כיצד איש השלגים עדיין לא הפך ל''ינוקא'' ?
-
-
אני תוהה מה הוא אוכל שם חלווה גדולה? עם פרוסות בשר וגבינה צהובה? ר"ל
תעזר לי סבא'לה -
אני תוהה מה הוא אוכל שם חלווה גדולה? עם פרוסות בשר וגבינה צהובה? ר"ל
תעזור לי סבא'להאתה שואל אותי? אתה הוא המארח, אתה אמור לדעת.
-
רבותיי-למי שעדיין לא קרא, לא לשכוח לקרוא את פרשת המן !
-
אם החורף שהיה לנו עד עכשיו הפך אותך מזקן השבט לינוקא-
אני מנסה לחשוב לאיפה אתה מגיע בחורף אמיתי....
מקווה בע"ה לדעת תוך 3 חודשים....
(גם מפלס הכינרת מצויין בפס קטן "-" - המסמן מינוס...) -
ועל זה שורר המשורר
ואזכה לחדש נעורי... הימים שעברתי בחושך.
(החושך שבלב) -
איש השלגים אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
ועל זה שורר המשורר
ואזכה לחדש נעורי... הימים שעברתי בחושך.
(החושך שבלב)יצא לך יפה !
-
ז'ק
הכל בהשראתך.
אתה מחייב אותנו לרף הומור גבוה במיוחד.
ואני מקווה שאתה לא נפגע מהקטע של החושך בלב. (פשוט מאוד נהניתי מהבדיחה הזו.. זה לא אישי.) -
איש השלגים אמר בהכנרת- לפני תשעה חודשים והיום:
במטותא,
אל תהרוס את החושך בלב...וזה לב מזרחי
-