🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
עידכון מודלים יום שישי
-
שיפור נוסף קל בגפס. איסי לא נראה משהו אבל צריך פירוט. הקנדי קצת בנסיגה, מעט גשם אצלו בשני.
לעומתם - ברקנל עם מפת משקעים מפוצצת לשני (הוא תמיד מגזים אבל בכל זאת), וגם הגרמני לא נסוג ואצלו האפיק הכי דרומי ויש משקעים.
אז מה יהיה? רק אלוקים יודע... -
בוקר טוב
אחרי ההקצנה בעדכון לילה גפס שוב מתמתן ומצפין את האפיק עדיין רואים אצלו משקעים מועטים, גם איסי לא משהו אולי יש אצלו קצת משקעים
הבריטי והגרמני הכי טובים הבוקר עם משקעים יפים בשעות השיא ביום שני, אצל הגרמני גם ה500 נכנס כמעט על כל הארץ
הקנדי נחמד גם עם משקעים נחמדים
הכל עדיין פתוח אבל הכיוון ברור
יום נפלא -
רק מניח פה אפילו שכאן זה עדכון מודלים אבל זה קשור...
היום המודלים המקומיים נתנו מאד מעט משקעים
תפתחו את המכ״ם ותראו איזה רכבות עננים יש ואיזה תפרוסת של גשם
יש הרבה עננות שמתפתחת מעל היבשה
תראו לעצמכם מה אם כל זה קורה ביום שני
רק אומר... -
ישיר
-
דוד נראה לי דווקא שגפס עם אפיק טיפה יותר דרומי מהלילה (הקונטרול היה יותר מוצלח בלילה, אבל גפס המבצעי דווקא בשיפור קל לנקודת השיא).
לגבי המודלים האזוריים - צריך לבדוק מה הכמויות בתכלס. קוסמו כן נתן תפרוסת יפה לשעות האלה, אם כי כמויות יחסית נמוכות. צריך לבדוק אם אכן התוצאה שונה מהותית. רוב הגשם הוא אכן קל-בינוני ולא בטוח שהכמויות יחרגו. -
דוד אמר בעידכון מודלים יום שישי:
רק מניח פה אפילו שכאן זה עדכון מודלים אבל זה קשור...
היום המודלים המקומיים נתנו מאד מעט משקעים
תפתחו את המכ״ם ותראו איזה רכבות עננים יש ואיזה תפרוסת של גשם
יש הרבה עננות שמתפתחת מעל היבשה
תראו לעצמכם מה אם כל זה קורה ביום שני
רק אומר...הגשמים קלים מאד לפי הצפי של המודלים המקומיים. בתור שלג לא היה עושה הרבה
-
קוסמו התעדכן עד שני בערב ולמרבה הצער הוא לא נותן כלום ביום שני. יכול עוד להשתנות אבל לא מעודד.
-
דוד
לא רואה איזה משהו דרמטי שלא היה במפות משקעים של עכשיו
אולי נקודתית מאד ההתפתחות הנוכחית מעל צפון- צפון מערב השומרון
לא משהו שאפשר לבנות עליו לראשון לילה- שני
אא"כ אייקון 'יזיז' טיפה את המשקעים 40-50 ק"מ מזרחה מהים פנימה לארץ בשני בוקר.. -
הרי הצפון לא הבנתי בצפון השומרון יש יתרון לשלג?
-
דודשלג לא
-
לא יודע מה אתכם
ירדו היום גשמים עזים באזור השרון
ויש רכבות עננים על המרכז והדרום במשך שעות ארוכות
בעיקר התפתחויות מעל הקרקע
תראו את המכ״ם הבוקר אני לא רואה את הצפי הזה במודלים האזוריים
גשם בינוני יכול להביא שלג בינוני שיכול להערם -
דרך אגב בועז דיין ממשיך להתעקש על שלג כבד ביום שני
לא כ״כ יודע על מה הוא מסתמך אבל זה מה שהוא נותן כבר כמה ימים -
אל תשכחו שגם יש את הבריטי שנותן כמות משקעים נכבדה כ10-15 מ'' אמנם הוא ידוע כמגזים אבל מדובר בשיפור אדיר מעדכון ערב (אשמח אם מישהו יתעמק בו ויסביר לי מה גורם לכך)
גם לפי הגרמני (וגם הצרפתי אם מישהו מתעניין) יש כ5 מ''מ בשעות השיא
עכשיו זה יכול ללכת לכיוון של קוסמו עם כלום אבל גם ראינו דברים ההיפך
אני חושב שנצטרך לחכות למוצ''ש כדי לקבוע סופית אם יש סיכוי -
דוד חבל לבנות על כלום... עזבו אייקונים של שלג כבד תראה מה הוא כתב בעצמו בתחזית, שגם היא הכי אופטימית שיש כרגע:
-
ישיר אמר בעידכון מודלים יום שישי:
דוד חבל לבנות על כלום... עזבו אייקונים של שלג כבד תראה מה הוא כתב בעצמו בתחזית, שגם היא הכי אופטימית שיש כרגע:
חחח ידידי על בועז דיין אף אחד לא בונה...
רק שאלתי שזה מוזר מה שהוא מביא -
דוד מה שהוא כתב מתאים לבריטי מהבוקר ולגרמני. מדבר על שלג ברובו קל עם אפשרות להצטברות לס"מ בודדים.
אתרי תחזית נועדו לספק מידע לצורך אמיתי של התכוננות וזהירות, ולא (רק) לחובבני מזג אוויר ובובות שלג. וצריך לכתוב את האפשרות המקסימאלית (הסבירה) גם אם לא כל המודלים מראים כך ובזה אני מסכים איתו. כרגע זו אופציה קיימת, אם כי הקיצונית לפי הנראה. -
יודע שזה כבר קצת מיותר אבל
הגרמני צהריים עם נסיגה קלה בהדרמת האפיק שמתבטא בינתיים בהקדמת המשקעים לשני בוקר -
ירושלמי 22 אמר בעידכון מודלים יום שישי:
יודע שזה כבר קצת מיותר אבל
הגרמני צהריים עם נסיגה קלה בהדרמת האפיק שמתבטא בינתיים בהקדמת המשקעים לשני בוקרומתבטא גם בכמעט אפס משקעים...
-
בינתיים גם אייקון המקומי התעדכן והוא "מפנק" אותנו בחצי מלימטר גשם בשני בוקר במצטבר ל6 שעות... ההר לא הצליח להוליד אפילו עכבר.
-
ירושלמי 22 הבריטי הבוקר עם שיפור משמעותי בנשקעים, אבח שימו לב שהנמוכות אצלו ממש בעיתיות במרכז, יכוללהיות שבסופו של דבר ירדו משקעים בירושלים בשני לפיו כגשם או גראופל לפחות בחלק מהזמן, נקוה שהצפי למשקעים ישאר והטמפרטורה תשתפר
-
yehiel9523 גם אני שמתי לב לכך. זה מאוד משונה איך נעלם אצלו הקור. ומצד שני זה מסביר מאיפה הוא מביא את המשקעים האלה כשהאפיק אצלו לא דרומי כל כך, כי כשה850 פחות קר ההפרש בין השכבות מספיק ליצירת משקעים... כך שאין לנו הרבה במה להיתלות... אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי חח