כחום היום!
-
זק
דרך אגב:לפני כ-33 שנה בהיותי בישיבה ביקש ממני חבר חסיד רוז'ין להפסקת צהרים בישיבה לעזור לו להגיע לציון של השטפנשט
נסענו יחדיו בקו 34 לבית העלמין בנחלת יצחק
הגענו בערך ב2:30 בצהרים המקום היה ריק.
היה במקום את עובד בית העלמין הרב גרשנקורן והוא סיפר לנו כי לפני מס' דקות עזב הרבי מסדיגורא את המקום והוא הגיע בלווית מס' חסידים.
היה בצין שאריות של נרות אבל לא בכמות גדולהרק לנו יאמרו כי כבר משנות דור עולים לציון בנחל יצחק "המוני" בית ישראל
דרך אגב אני חסיד ואני חושב כי זה מקום חשוב ביותר ומיוחד
אבל ההילולא והפרנסה מסביב קצת ............ -
-
הגיוני אמר בכחום היום!:
דרך אגב אני חסיד ואני חושב כי זה מקום חשוב ביותר ומיוחד אבל ההילולא והפרנסה מסביב קצת ............
ואני דוקא ליטאי, אבל כפי שאפשר להתרשם ממי שעוקב כאן אחרי השיתופים שלי, אני משתדל לא לוותר על השתתפות בהילולות/ יארצייטים שמזדמנים לפתחי,- החל מל''ג בעומר במירון בתוך שאר המוני ישראל, עבור דרך הילולת שמואל הנביא, יהודה בן יעקב, גדולי הדור לשעבר (חזון איש, הגרא''מ שך זצוק''ל), ר' גדליה מזעוויל וכמובן גם היארצייטים וההילולות שהתחדשו בשנים האחרונות כגון שטפנשט, כי מה לעשות- זאת ההשתדלות הטובה ביותר באותם עניינים שאנחנו זקוקים בהם לישועה ולסיעתא דשמיא,- תפילה ושוב תפילה, ואם אפשר במקום ובזמן שמסוגלים יותר לכך שהתפילה תתקבל אז מה יותר טוב מזה. וב''ה במשך השנים ראיתי בעניינים רבים ישועות גדולות, כך שאני לא מוותר על הזכות להתפלל על קברי צדיקים, והם חלק בלתי נפרד מכל טיול שלי לצפון לדוגמא.
אז אם יש מישהו שמטעמים ''מסחריים'' מתחיל ל''שווק'' איזה צדיק, שיהיה לו לבריאות ופרנסה טובה, ואם אנחנו על הדרך מרוויחים עוד קבר של צדיק שהוא מקום מסוגל לקבלת התפילות שלנו אז הרווח הוא לא רק שלו אלא גם שלנו.
-
ז'ק תגלית מטורפת!!
איפה היינו עד עכשיו???
נבוש וניכלם על שעברנו על "מפני שיבה תקום" -
ז'ק אמר בכחום היום!:
הגיוני אמר בכחום היום!:
זק
דרך אגב:לפני כ-33 שנה בהיותי בישיבה...
אופס ! עוד קשיש בפורום !
כתר המלוכה כבר נלקח ממך
כעת הכתר השני "זקן השבט" עומד בסימן שאלה ענק
מה יהיה? -
איש השלגים אמר בכחום היום!:
ז'ק אמר בכחום היום!:
הגיוני אמר בכחום היום!:
זק
דרך אגב:לפני כ-33 שנה בהיותי בישיבה...
אופס ! עוד קשיש בפורום !
כתר המלוכה כבר נלקח ממך
כעת הכתר השני "זקן השבט" עומד בסימן שאלה ענק
מה יהיה?אני מקווה ש''משקיען'' ו''מאושר'' ישארו לבסוף יחד עם ''ינוקא''.
-
ז'ק ינוקא אף פעם לא היית
-
ז'ק שלחתי לך מייל
-
פינקי ראיתי, ואני עונה לך בעוד רגע בל''נ.
-
התחממות הדרגתית תורגש במהלך השבוע, כאשר ברביעי החום יגיע לשיא. היום הגלים בים התיכון יהיו בגבוה 700-1,000 ס"מ והחרצה תהיה מסוכנת. (מתן יעקב)
-
אדיב אמר בכחום היום!:
התחממות הדרגתית תורגש במהלך השבוע, כאשר ברביעי החום יגיע לשיא. היום הגלים בים התיכון יהיו בגבוה 700-1,000 ס"מ והחרצה תהיה מסוכנת. (מתן יעקב)
העתקת את התחזית עם השגיאות:
-
הגלים בים התיכון יהיו בגבוה.
-
700- 1000 ס''מ (במילים אחרות: 7- 10 מטר).
-
החרצה תהיה מסוכנת.
התחזית הזאת מאוד מתאימה לפוסט אחר פה (לחץ כאן) שקרא לתושבי מישור החוף למהר לברוח. באמת עם גלים בגובה 10 מטרים כדאי למהר לברוח.
-
-
ז'ק דווקא אני לא לקחתי את זה מ"כל רגע",
מסתבר שמתן יעקב בעצמו עשה ת'טעות הזאת וכולם העתיקו בלי לשים יותר מידי לב. -
אדיב לא נורא, הכל טוב, ט.ל.ח.
-
ז'ק תמיד הייתה לי השאלה הזאת מה זה ט.ל.ח. ???
נכון, אני יודע שזה ר"ת של טעות לעולם חוזר(ת)...
אבל כלומר, מה אמור לחזור???אני בטוח שלסבא כמוך וודאי יהיה מה לענות על כך, אם כי אני לא בטוח שפרום זה הוא המיועד לכך.
-
אדיב גמרא בלא יחפור בבבא בתרא,
האם שבשתא כיון דעל על - טעות משתרשת ונשארת ככה,
או טעות לעולם חוזר - שלא מתרגלים לטעות אלא חוזרים מזה,אני לא מול הגמרא, אם זה חשוב לך אבדוק בפנים
-
אוהב שלג לא ישבע אתה חוזר על טעויות שעשית בעבר (ט.ל.ח. אמרנו, לא?)
שאלתי את סבא ז'ק את שאלתי ואתה מורה הלכה בפני רבו. -
אדיב זה חלק מהמרד....
-
אדיב אמר בכחום היום!:
ז'ק תמיד הייתה לי השאלה הזאת מה זה ט.ל.ח. ???
נכון, אני יודע שזה ר"ת של טעות לעולם חוזר(ת)...
אבל כלומר, מה אמור לחזור?אני כמובן לא התכוונתי למשמעות ההילכתית של המושג, אלא לשימוש שעושים בו ביום יום. בהלכה מצינו כעין הדין הזה לענין טעות של בעל קורא שהדין הוא שצריך לחזור שוב ולקרוא כראוי, וכן לגבי דיני אונאה- שאם המוכר טעה במקחו במידה (שנתן בטעות דבר גדול יותר מהמדובר) או במשקל (שנתן בטעות דבר במשקל גדול יותר מהמדובר) או במנין (שנתן בטעות כמות גדולה יותר מהמדובר),- בכל הטעויות הללו יכול המוכר לחזור בו לעולם. (ובשפה שלנו: בנתונים האלה לא סגרתי עיסקה).
אבל אני כאמור התכוונתי לשימוש שעושים בזה ביום יום, שהכוונה היא כי במקרה של טעות, רשאי השוגה לחזור בו מטעותו בכל שָלָב. מקובל לציין "טל"ח" בשוליהם של מחירונים, דפי חשבון ומסמכים עסקיים דומים, כדי להבהיר שטעות שנפלה בהם בתום לב לא תחייב את הטועה. לביטוי זה משמעות חוזית, משום שהצגת מחירון או הגשת חשבון הן חלק מהמהלכים הכרוכים בכריתת חוזה ובמימושו, כך שטעות עלולה להפוך למחייבת ללא הסתייגות זו.
ואגב השימוש בכתיבת ט.ל.ח, מסופר על אחד שבכל מסמך וחשבון שהיה יוצא תחת ידו היה מקפיד לכתוב ט.ל.ח, וכמובן שטעויות (לפחות ע''פ טענתו) היו מאוד שכיחות אצלו, כך שבכל שני וחמישי הוא מצא את עצמו בבי''ד בדין תורה על טעות שלטענתו נפלה במסמך/ חשבון וכו', כאשר בתחילה ביה''ד נטה לקבל את טענותיו. לאחר זמן כאשר הבינו הדיינים עם מי יש להם עסק, הפסיקו לקבל את טענותיו. לקול מחאתו הנימרצת ''והרי כתבתי ט.ל.ח'', ענו לו הדיינים: "ט.ל.ח ? זה ראשי תיבות של "טיפש לא חושב''. זה שאתה טיפש ולא חושב יותר מידי לפני שאתה עושה דברים אין זה סיבה לכך שאחרים יסבלו.
-
-