ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

לקראת שרב בראש השנה הבעל''ט?

פורום מזג האוויר אקלימוס
    3
    6
    176
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ז'ק
      ז'ק נערך לאחרונה על ידי

אומנם הטווח רחוק מאוד- כמעט בעוד עשרה ימים, אבל לפי חלק מהמודלים צפויה התחממות ניכרת לקראת אמצע שבוע הבא כאשר ביום הראשון של ראש השנה יהיה חם מהרגיל וצפוי שרב בפנים הארץ ובהרים.

עם הדבר אכן יתממש, לפי דברי הגמ' במסכת בבא בתרא דף קמ''ז אז הדבר מצביע על מגמה של השנה הבאה עלינו לטובה שהיא צפויה להיות שנה חמה בהרבה מהרגיל. נקווה שהמגמה תשתנה

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ז'ק
        ז'ק @ז'ק נערך לאחרונה על ידי

וכדרכם של המודלים, בעידכון האחרון המגמה הפוכה לגמרי- ירידה בטמפרטורות במהלך ראש השנה ללא שרב. אז כנראה שעד לראש השנה עוד יהיו הרבה שינויים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • א
          אוהב שלג לא ישבע ✅מאושר 👑 מלך ההימורים נערך לאחרונה על ידי אוהב שלג לא ישבע

סליחה על ההערה בנימה אישית - אבל זה באמת מסקרן אותי:

האם בארזים נפלה שלהבת ????

היה כאן ניק אחד יחיד ומיוחד בפורום שכל הזמן לעג על ההתעניינות והשקעת מחשבות וניתוחי תחזיות במודלים לטווח של 240 שעות,
          השקיע הרבה בסיפור היסטורי על החתונה של קופרשטיין (אם אני זוכר נכון את המשפחה) וגם אתמול עוד סיפר סיפור יפה על הלוטו עם אותה תובנה,

וכעת הוא עצמו נפל בפח זה, האמנם ????

(אני מתאר לעצמי את תשובתו בסגנון של "למיחש מיבעי" אבל לדעתי זה גם מוגזם)

עריכה לאחר ההודעה הארוכה של ז'ק :
          אם ההודעה הזו מגיעה כתגובה להודעה שלי אני ממש ממש מתנצל מעומק הלב,
          לא חשבתי יותר מ-3 שניות לפני שכתבתי את ההודעה שלי,
          וגם ההבדל הוא מובן מאיליו (והוספת להבהירו יותר).

תודה רבה ושוב סליחה

קונים הרבה דרך הרשת ?
          (אליאקספרס וכדו' וגם אתרים ישראליים),
          תרוויחו לפחות חלק מכספכם בחזרה...

מצטרפים לקאשדו ומקבלים כסף בחזרה על כל קניה:

https://cashdo.co.il/?ref=koBMDU

א ז'ק 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • א
            איש השלגים ❄️ משקיען 💖 תומך בפורום 🥉מקום 3 - תחרות📷❄️ @אוהב שלג לא ישבע נערך לאחרונה על ידי איש השלגים

אוהב שלג לא ישבע
            גם אני חשבתי על זה.
            אבל ברוח הימים הקדושים, ישר חשבתי להליץ עליו יושר
            שהוא איש תורה אמיתי ומאמין גדול. ומשכך הוא מסתכל על יום ראש השנה בחרדת קודש בעניין של מזג האויר, (בין היתר) כי הוא מבין באמת לעומק מה המשמעות של זה אלינו לכל השנה.
            מבחינתו זה דרמטי פי מליון ממה יהיה מזג האויר בפורים, או האם יהיה שלג בעוד רמ''ח שעות...
            ומשכך כאשר הדבר חשוב לך באמת, אתה מנסה להיתלות על כל בדיל מידע, ודואג לשתף בזה את כולם.
            (במאמר המוסגר מאוד, המסקנה היא שאין הבדל בינו לאחרים, כל ההבדל הוא ברמת החשיבות של האירוע שבפתחנו. בשבילו שלג זה לא דרמה, אך מזג האויר בראש השנה זה דרמה. בניגוד לאחרים. אבל שורה תחתונה זה מגיע ממקום רוחני גבוה. וזו ההלצת יושר.)
            אתה מוזמן להצטרף אלי לכף זכות הזו.
            ויה''ר שבזכות שדננו אותך ( ז'ק ) לזכות כך ידונונו משמיים לזכות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • ז'ק
              ז'ק @אוהב שלג לא ישבע נערך לאחרונה על ידי ז'ק

אוהב שלג לא ישבע איש השלגים האמת? פשוט שיעמם לי וחיפשתי למשוך קצת תשומת לב עם איזה כותרת מפוצצת וכנראה שהצלחתי.

ולגופו של ענין- אני באמת עומד דרוך למה שיקרה ביום א' דר''ה, וכן- הציפיה והסקרנות מביאים את האדם לפעמים לצאת מגידרו הרגיל, וכדברי חז''ל שגדולה אהבה/ שנאה שמקלקלת את השורה, ובמקרה שלנו- גדולה הסקרנות שמקלקלת את השורה.

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • ז'ק
                ז'ק @ז'ק נערך לאחרונה על ידי ז'ק

האם יש מקום להשוות בין הפוסט הזה לבין הפוסטים שהתפרסמו בעבר וזכו לביקורת מצידי?

''בארזים נפלה שלהבת'', ''טול קורה מבין עיניך''- כך מן הסתם חושבים כאן כאלה ואחרים. אתה שהרבית לעשות ''ליצנות מטאורולוגית'' ממי שהתעסק עם המודלים לטווח ההזוי, אתה מתעסק עם מודלים לעוד תשעה ימים, ועוד מייצר כותרת על סמך זה?!

אך לעניות דעתי העשירה והקובעת נראה לי שאין שום מקום להשוואה בין העיסוק ההוא שעמד תחת שבט ביקורתי לבין העיסוק שלי כאן בפוסט, וזאת מכמה סיבות:

(א) מכיון שמי שכתב את הפוסט הזה זה ''אני'', ואילו מי שכתב את הפוסטים האחרים זה ''לא אני'', זאת כבר סיבה מספקת לכך שהפוסט הזה ראוי להתייחסות רצינית ביותר, ואילו האחרים לביקורת וללעג... (טענה וגישה מוכרת?).

(ב) וביתר רצינות- כפי שכתב איש השלגים , העיסוק בפוסט הזה הוא בגלל המשמעות שיש מאחורי הפוסט, דהיינו מה שהגמ' במסכת בבא בתרא אומרת שהיום הראשון של ראש השנה מצביע על המגמה של כל השנה מבחינת חום/ קור. אז לא מדובר כאן רק על עיסוק במודלים על איזה אירוע נקודתי וחולף שאמור להיות בעוד שבוע וחצי-שבועיים, אלא באירוע שהוא למעשה אירוע מתגלגל על פני כל השנה, ולכן הסקרנות והמתח על מה שצפוי. להזכירכם שהיה כאן מי שבמוצאי שמחת תורה בשנה שעברה בישר את הבשורה הלא טובה על שנת בצורת שאנו עומדים בפתחה, וזאת על סמך מה שמובא באותה גמרא שנותנת סימנים לאיזה אופי יהיה לשנה מבחינת מזג האויר, ואתם הייתם אז הראשונים לדעת.

(ג) עיקר הביקורת שהיתה ויש לי זה על עיסוק אובססיבי מידי במודלים לטווח ההזוי, וזאת בזמן שכאשר כולם כבר נוכחו לדעת שבדרך כלל בסופו של דבר אין בינם לבין המציאות כמעט כלום, ועיקר הביקורת היתה מופנית כלפי אלה שהתייחסו אל המודלים לטווח ההזוי בכזאת רצינות תהומית שרק היה חסר שהם יזמינו חופשת סקי לעוד שבועיים בירושלים לנוכח השלג הכבד שבוודאות ירד אז לפי''מ שנראה לפי המודל הפקיסטני לטווח הארוך. זה היה פשוט נילעג, וכך צצו להם הסיפורים על קופרשטיין וכו' כדי להעביר את המסר שיש לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות.

(ד) יש הבדל תהומי בין רמת האמינות של המודלים בתחזיות בעונות המעבר והחורף, לבין התחזיות בעונת הקיץ. רמת הדיוק של התחזיות בעונת הקיץ גבוהה לעין ערוך מאשר בשאר העונות, וזה גם בתחזיות לטווח הבינוני- ארוך. אפשר לומר שהמודלים צפו את גלי החום שעברנו בקיץ האחרון וגם את אירועי השרב בתחילת הקיץ בצורה די מדוייקת ובטווח זמן די ארוך קודם לאירוע (שבוע ויותר קודם). הסיבה לכך פשוטה- מזג האוויר בקיץ הוא די יציב ולא דינמי, וגם אירועים כמו גלי חום נוצרים בתהליכים לא דינמיים כמו בחורף ובעונות המעבר, וכגון גל חום שנוצר בדר''כ בקיץ כתוצאה מהתרכסות, שאת תהליך ההתרכסות די קל לחזות ואף לטווח ארוך, ומה שנותר למודל ולחזאים לעשות זה רק לנתח לאיזה רמה של חום תביא ההתרכסות ולכמה זמן. אבל בתהליכים בחורף שזוכים להתייחסות דהיינו מערכות גשם וכדו', אלו תהליכים מאוד דינמיים שאופיים יכול להשתנות בכל רגע, ולכן הניסיון לחזות את הצפוי ואפילו לטווחים קצרים הוא קשה ומורכב בהרבה, ומכל שכן שלטווח ארוך יש כבר קושי גדול לדייק ולפעמים אפילו לתת מגמה למה צפוי לטווח הארוך.

ובכל מקרה לגבי הפוסט הנוכחי- מסתבר שכנראה אנחנו מתחילים להיכנס לאט לאט לעונת מעבר מבחינת זה שהמודלים מתקשים לתת תחזית אמינה לטווחים היותר ארוכים, כך שאולי זאת היתה טעות לתת משקל לתחזית לטווח כ''כ ארוך עד כדי יצירת כותרת על שרב שאולי צפוי בר''ה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון

שיתופי פעולה

TikTok Logo יהודע מריע - אימונים אישיים