תחזית חודשית לדצמבר!
-
אוהב שלג לא ישבע או סתם סטטיסטיקה קלאסית למערכת שבוודאי תגיע בטווח הזה
-
ג׳מיני המלך הוא כתב שזה יהיה עם שלג בחרמון בכל מפלסיו, ויגיע לאחר כ-10 ימי יובש, זה משתלב היטב עם התחזית הצפויה נכון לעכשיו,
גם בימי היובש, מיום רביעי עד אמצע לקראת סוף שבוע הבא, הטמפרטורות נשארות די-נמוכות, כך שברגע שמערכת תגיע עוד כ-10 ימים אם הטמפרטורות יירדו אפילו במקצת זה יביא לשלג בחרמון בכל מפלסיו, דבר שעוד לא היה לנו השנה,מדגיש, עדיין לא הפכתי לחסיד שלו, אבל כעת הוא נמצא במצב יחסית הרבה יותר טוב (ובפרט מול חזאים אחרים)
-
אוהב שלג לא ישבע בינתיים שלג בכול המפלסים זה היום
-
גם במג'דל ש'מס
-
הירושלמי המושלג שלג רציני במג'דל ?
-
שללללללג ע"פ וואזר טו דיי יש שם 7.3 מעלות
-
מחפשים מתנדב לערוך חשבונית וסיכום ברור של החודש בהשוואה לתחזית,
(בלי שום זלזול בהצלחה שלו לחזות את המערכת הנוכחית במידה רבה) -
אוהב שלג לא ישבע אני גם תומך בהצעה הזו ומעלה אפשרות אם יועיל מי בטובו להעלות את הסיכום החודשי של השמ"ט שם הם כותבים בדר"כ מתי אירע כל ארוע גשם
(זה לא מופיע באתר אלא רק באמצעי התקשורת) -
אוהב שלג לא ישבע אני מקווה לעשות זאת בהמשך.
בגדול, הוא קלע למטרה בכל המערכות שכתב, וב"ה היו יותר ממה שכתב.
הוא חזה את ביירון ואת האירוע הקר שאנחנו חווים כעת, וכן את ההתחממות הקלה וההפוגה שהיו אחר האירוע של ה16 לחודש.
-
אהרן אוהב חורף אמר בתחזית חודשית לדצמבר!:
וב"ה היו יותר ממה שכתב.
קשה לקרוא לזה 'קלע למטרה' לצדוק הכוונה גם לקולא וגם לחומרא, אחרת הוא יכול לכתוב שלא יהיה כלום ואח"כ הוא יקלע בול ואז אפי' יהיה יותר ממה שהוא חזה
-
מאור גליל העליון חולק עליך.
כאשר הוא למשל כותב על 5 מערכות בדצמבר, ובסוף יש 6 אתה לא יכול לומר שהוא טעה.
אבל אני מקווה בהמשך להתייחס לתחזית שכתב, ואיך שהיא מומשה.
-
התחזית לינואר אמורה להתפרסם הלילה?
-
דוד 4 הביאו את התחזית שלו בקבוצת מזג אוויר
תחזית מרשמלו לחודש ינואר.
כהרגלנו מס מילים על חודש דצמבר.הפתיע בגדול,עדיין ישנם אזורים עם מתחת לממוצע אך הם מועטים(אם כי חשובים לבנק המים),חרמון כמעט עירום ואנחנו ב1 בינואר.( מחר כבר יולבן).
בנוסף,כינרת שלא עלתה אך זה ישתנה.
רוב הנקודות ובעיקר בדרום,נגב שפלה עם הרבה מעבר לממוצע.אל תשכחו,דובר על עונה שחונה ובצורתית.
לענייננו.
חודש ינואר יסתיים ממוצע מבחינת טמפ,וממוצע ומעלה ברוב נקודות המדידה ויהיו מקומות מסויימים שיקבלו גם 30 אחוז מעל הממוצע לינואר.
מ10 לחודש כמעט כל מערכת שתגיעה לאזורנו תהיה בעלת פוטנציאל הלבנה בהרים.סהכ 2 מערכות עיקריות ושלישית שמתחברת בין החודשים.
מחר כמובן 1.1 יריית הפתיחה עם לילה ובוקר שיחלקו את הארץ ל2.צפון עד תל אביב ומשם מעונן חלקית בלבד עד לדרום.רק לקראת 12.00 בצהריים מחר יחלו במהירות להדרים המשקעים המרובים ויגיעו עד לנגב הדרומי כבר אחהצ ערב.שאניות בצפון עם כ90ממ, מרכז 75ממ,נגב צפוני 25 וירושלים וההרים במרכז עם כ40ממ.לא לזלזל זה זמן קצר לכמות כזו.נקודתית ימדדו בכל האזורים שהזכרתי עוד כ20 אחוז ממה ששיערנו.
מיום שבת עד חמישי הבא מתייצבים ומתחממים.
בין 9-12 לחודש מגיע אפיק רום לאזורנו,אופן התעמקותו תלוי... נכון! במה שיקרה ממערב לנו,הוא יכול להתעמק אך זה יהיה על חשבון הגל הבא,ויכול שלא להתעמק ולהיות גם כך חזק,אך הפוטנציאל לגל הבא שיגיע סביב 17-20 לחודש יהיה קר ועמוק יותר.בקיצור,אחד מן הגלים בהחלט עשוי להפוך למערכת שלג להרים.(בקיץ האחרון בקשתי לסמן את תאריך 24.1 כתאריך בעל פוטנציאל גדול להלבנת ההרים,זו הארת אגב).מערכת שלישית מגיעה אלינו בין 25-28 לחודש ,לי לא ברור מה טיבה ,רמזנו והזכרנו שבאופן כללי כל החודש הזה על מערכותיו יספק מ9 בו מערכות בעלות פוטנציאל ואנחנו נעדכן.
מערכת אחת מבין אלו שהזכרתי כאן תהיה בעלת משקל כבד מאוד של משקעים ובשל כך גם נתננו את האפשרות לתחנות שיחצו את רף הממוצע לינואר ולא במעט.בקיצור,מעונה שחונה ויבשה הגענו לעונה מעניינת ומאתגרת וחסר רק דבר אחד על מנת שתהיה מושלמת וזה הלבן הלבן הזה.הוא יגיע ככל הנראה עוד החודש אך ככלל ,תופעות מזג האויר ואופיין של מערכות חודש זה כפי שכבר נותחו על ידי עבדכם הנאמן יהיו כאלו שיזכרו עוד הרבה זמן.תהנו! -
אורי32 הכל נשמע הגיוני חוץ מהתאריך שהוא זרק בקיץ ,
(בקיץ האחרון בקשתי לסמן את תאריך 24.1 כתאריך בעל פוטנציאל גדול להלבנת ההרים,זו הארת אגב)
משהו מעורר כאן סימן שאלה כלל על כל התחזיות שלו שאולי זה רק ניחוש... -
אני רוצה להיות קצת חצוף....
באשכול זה מופיעים 2 תחזיות חודשיות, גם לחודש דצמבר וגם לחודש ינואר,
אשמח לעשות חידון מצא את ההבדלים ביניהם....לפני ההבדלים אני אפרט את המשותף והמסקנא המתבקשת לפי זה....
ב-2 התחזיות מובא שיהיו כ-2 עד 3 מערכות גשם בחודש הקרוב,
המערכות יהיו קרות ויתכן קרות במיוחד עם אפשרות שזה יביא לנו את מה שאנחנו מחפשים,
המערכת הראשונה תגיע בין התאריכים 8 עד 15 לחודש, השניה תגיע בין ה-16 ל-23 והשלישית בין ה-24 ל-31,
יתכן שמערכת אחת תידבק לחברתה ואז זה יכול להשפיע על עוצמתה של השניה או להיפך,
וכרגיל כמו שאמרתי לכם כל הקשקושים שאחרים אמרו על שנת בצורת (בחלק מהאזורים וסביר בשאר) התפקשש להם, ורק התחזית שלי על שנה מבורכת (בחלק מהאיזורים) הצליח.... -
אוהב שלג לא ישבע לפני שאני מקבל המון תגובות נזעמות ודיס-לייקים, אני רוצה להבהיר שאני באופן אישי עדיין חושב שהוא יודע קצת יותר מכל שאר המקשקשים שקוראים לעצמם חזאים,
ולדעתי, בחודש האחרון הוא יחסית די-הצליח, וזה לא אירוע נדיר,אבל לא יכולתי להתאפק מההשוואות שערכתי.... ולכן שיתפתי אותן....