כמויות יום שני כ"ה כסלו
-
גל משמעותי בדרך ואגב יש במערב בני ברק כל הזמן ברקים בלי רעמים וגשם כבר כמעט שעה
-
גשום וסוער גשם??????
-
בלי גשם
-
סיכומו של יום עד חצות- 22.8 מ''מ. (ב''ב- קרית הרצוג).

-
גשם עד בלי די אמר בכמויות יום שני כ"ה כסלו:
גלילאו גליליי סוף סוף יש מישהו שמודד כאן אחרי שהפסקתי למדוד בגלל....
סקרנת.
בגלל מה?.... -
איש השלגים כל המקומות שהיה לי אפשרות למדוד סגרו / בנו בהם דברים
-
מכיון שאני משתדל להיות מכניס אורחים ואיש חסד לעת מצוא, הרי גג ביתי פתוח לפניך ואתה יכול להניח עליו כמה מודדים שרק תרצה.
-
ז'ק אמר בכמויות יום שני כ"ה כסלו:
מכיון שאני משתדל להיות מכניס אורחים ואיש חסד לעת מצוא, הרי גג ביתי פתוח לפניך ואתה יכול להניח עליו כמה מודדים שאתה רוצה.
יש מצב שאני בונה שם יחידה?
-
ז'ק רק תעביר את גג ביתך לירושלים
-
מודיעין עילית - מחצות מדדתי 6.0 מ"מ שמצטרפים ל - 5.4 מ"מ מאתמול, סה"כ 11.4 מ"מ למערכת
-
מאור גליל העליון אמר בכמויות יום שני כ"ה כסלו:
מכיון שאני משתדל להיות מכניס אורחים ואיש חסד לעת מצוא, הרי גג ביתי פתוח לפניך ואתה יכול להניח עליו כמה מודדים שאתה רוצה.
אם תבנה שם יחידה לא עשינו כלום כי שוב זה עלול להפריע למדידות של גשם עד בלי די , והוא היה לפניך בתור.
-
ז'ק רק תעביר את גג ביתך לירושלים
חשבתי על הרעיון שלך, אבל התברר לי שלהעביר גג עם דירה דו מיפלסית (דופלקס) לירושלים זה דבר מורכב מידי, במיוחד עם העליות שבדרך. אז נראה לי יותר פשוט שנעביר את המודדים שלך לגג ביתי כפי שהיה מדובר מתחילה, ונעביר במקביל את שמי ירושלים שמעל ביתך עם העננים שבהם מעל לגג ביתי, כך נפתור את כל הבעיות, וכך תוכל למדוד גשם עד בלי די ללא הפרעות. מקובל עליך?
-
ז'ק יש בזה רעיון חוץ מהקטע שלא בא לי החום של בב
-
גשם עד בלי די אין בעיה- נעביר את השמים ביחד עם האוויר שמתחת להם. כך גם לי תצמח תועלת.

-
מאור גליל העליון אמר בכמויות יום שני כ"ה כסלו:
אם תבנה שם יחידה לא עשינו כלום כי שוב זה עלול להפריע למדידות של גשם עד בלי די , והוא היה לפניך בתור.
בא נסכם שאני אבנה יחידה ואני ארשה לו להניח את המד בגג של היחידה
-
מאור גליל העליון בבני- ברק המנהג הוא שחבר מביא חבר. אם תבנה על הגג יחידה, זה יביא מיד את השכן שגם הוא יבנה יחידה (על ארבעת היחידות שהוא כבר בנה על הגג, שהרי בבני- ברק רק השמים הם הגבול), ואז שוב זה יפריע ל- גשם עד בלי די למדוד.
-
ז'ק מה? יש גגות בבני ברק?
חידוש. -
איש השלגים אמר בכמויות יום שני כ"ה כסלו:
ז'ק מה? יש גגות בבני ברק?
חידוש.יש גגות, רק שזה זמני עד שיבנו עליהם, ואז נקבל גג חדש שבתוך שנה שנתיים יבנו גם עליו, ואז נקבל גג חדש שבתוך שנה שנתיים יבנו גם עליו וכו' וכו', וכאמור- בבני ברק רק השמים הם הגבול. לא מאמין? מוזמן לשכונתי להיווכח בבניינים בני 4 קומות שפתאום הפכו לבניין עם 6 קומות, וברח' האדמו''ר מגור יש בנין שהפך מבנין של 3 קומות לבנין של 6 (!) קומות. בבנין שבו אני גר היו במקור 16 דירות. כיום אחרי כל תוספת וחריגה אפשרית יש לנו בבנין 34 דירות ויחידות, כאשר כעת עומדים לפני עוד תוספת שתוסיף ל- 34 הדירות הקיימות עוד 4 דירות נוספות, בסה''כ 38 דירות בבנין אחד, וזה בזמן ששניים מהשכנים (אני והשכנים שתחתי) אומנם התרחבנו מאוד, אבל לא פיצלנו את הדירה. אם הייתי מפצל את הדירה שלי הייתי יכול לקבל 4 דירות, והשכנים מתחתי היו יכולים לפצל לשתי דירות נחמדות, ואז היינו בבנין עם 42 דירות, כאשר במקור כאמור הבנין הוא בנין של 16 דירות. (לנוכח המצב- בבחירות הקרובות כנראה יתחילו להציב בבני-ברק קלפי בכל בנין, כי בבנין אחד בבני- ברק יש משפחות ותושבים בלי עה''ר כמו ברחוב שלם בת''א).
-
ז'ק הצלחת לבלבל אותי בכללי הדקדוק,
איך אומרים דירה בלשון רבים, דירים או דירות ?עריכה: שאלה הגיונית יותר,
איך אומרים דירות בלשון יחיד, דירה או דיר ??? -
אוהב שלג לא ישבע שאלה איפה הדיר/ה נמצא/ת.