מודלים יום ראשון ח׳ בטבת 28.12.25
-
דוד אולי לך זה מובן מאליו אבל לאחרים פה זה לא. ורואים את זה משלל התגובות וההתייחסויות. כדי לא לפגוע איני מציין שמות.
אני בעצמי התחלתי את העדכון וכתבתי שגפס לא כמו בבוקר כך שברור שמסתכלים, השאלה מה המסקנה מזה ומה ההתייחסות.בכל אופן עדיף שכל אחד יכתוב מה שהוא מרגיש לנכון, הקוראים יבחרו מה לקרוא. די מעצבן כל פעם לקרוא "אל תכתוב" "כן תכתוב". זה פשוט פוגע. אז מספיק. באותה מידה אני יכול לכתוב מנקודת ההסתכלות שלי "אל תדברו על המפות הן לא רלוונטיות לטווח כזה". אבל לא אעשה כך. רק אעיר את דעתי על אותו דבר, לכל היותר כתבתי "אני לא מבין את הדיון" וגם הוספתי "זו דעתי". אבל לא אמרתי לאף אחד מעולם "אל תכתוב כך או כך". מי אני שאומר לך מה לעשות? בשביל זה זה פורום פתוח, וכל אחד מדגיש מנקודת מבטו.
אם כותבים דברים לא נכונים או שמתכוונים להטריל כדאי להעיר ולפעמים אנחנו מוחקים. אבל מותר לכל אחד להדגיש מה שנראה לו לנכון והגיע הזמן להיות מסוגלים להכיל גם מה שלא נעים, וזה נכון לכולם.במקרה הזה אני דווקא מחזק את הכיוון החיובי, בהחלט תיתכן מערכת מאוד משמעותית בעוד כ12 יום, ואופציה זו לא נחלשה בעדכון זה או אחר. זו דעתי ואמשיך להדגיש אותה ואחרים ידגישו מה שהם רוצים...
-
קונטרול גפס באמת עם שינוי מגמה ומהלך גרוע שכנראה יאריך את ההפסקה מאוד (לפי העדכון שלו).
-
המצב באמת נראה עם בריחה קלה מערבה לקראת חזרה אלינו בתחילת ינואר
-
ג׳מיני המלך מה הוורטקס מראה? בפעם האחרונה זה די היה מדוייק למערכת הנוכחית
-
כרגע אנו רואים את המכ"ם מתרוקן ומשאיר פירורים פה ושם,
בשעות הערב והלילה הגשם צפוי להתחדש ולהתחזק במיוחד מחר בבוקר. (ע"פ המודלים האיזוריים) -
הקצנה תמיד אינה טובה, ולא משנה לאיזה כיוון.
בין אם זה אובססיה לשלג
ובין אם זה אובססיה לאין שלג.
בין אם זה אופטימיות מוקצנת
ובין אם זה פסימיות מוגזמת.
וכמו בכל דבר - אמצעי שלם! -
עדכוני ערב לטווח הרחוק
הקנדי לא מראה משהו החל משבת הקרובה ועד לסוף הטווח שלו {רביעי הבא}
גפס ללא מערכת משבת הקרובה ועד לסופ"ש הבא {נכתב תוך כדי עדכון- אולי ההפוגה נמשכת אצלו יותר זמן}
מה שנראה כרגע בכל המודלים כולל איסי צהרים שצפוי לנו הפוגה ארוכה ואולי ארוכה מאוד -
מזמן לא היו עדכונים כל כך גרועים לטווח הרחוק... כל עדכון גרוע מקודמו.
אכן לפי הערב נראה שתהיה הפסקה רצינית הרבה יותר... -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
איסי AI ערב נותן הפוגה משבת הבאה על לשבת אחרי זה, שאז הוא מחזיר את הגשם
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
להלן סיכום עדכוני יום ראשון – ח׳ בטבת:
נכון לשעה 21:10
עדכוני היום ממשיכים להדגיש את הפער בין טווחים קצרים לרחוקים. בטווח הקרוב אין שינוי מהותי: הגשם נמשך בגלים, עם התחדשות צפויה בלילה ומחר בבוקר, בהתאם למודלים האזוריים. גם הגל השלישי הקרוב עדיין קיים, אם כי בעוצמה מתונה יחסית.
לעומת זאת, הטווח הרחוק נראה בעייתי יותר. גפס בעדכון צהריים וערב מוחק את “חלומות השלג” ומציג הפוגה ארוכה, עם התרכסות והתחממות. הקנדי ואיסי (כולל AI) מצטרפים ברובם למגמה של הפסקה החל משבת הקרובה, חלקם עד שבוע ואף יותר, אם כי יש עדיין שונות בין המודלים והקונטרולים. ישיר מדגיש בצדק שטווחים של 300 שעות אינם מיועדים לקריאת תרחישים קונקרטיים, אלא לזיהוי מגמה כללית בלבד, וגם שם לא נרשם שינוי חד בכיוון הסינופטי – רק החמרה באיכות העדכונים.
השורה התחתונה:
טווח קצר – חורפי וגשום.
טווח בינוני–רחוק – מסתמנת הפוגה משמעותית, ייתכן ארוכה, עם חזרה אפשרית לגשם רק בהמשך. הכול עדיין פתוח, אך האופטימיות לטווח הרחוק נחלשה. -
ישיר מתאים
וראיתי אותו מיד לאחר העידכון