חורף תשפ"ו
-
האם מישהו ממומחי הפורום יוכל לשתף א. האם זה דבר מוכר התנהלות כמו החורף הזה שהיה יובש אח"כ חודש וחצי גשוצים אח"כ שוב חודש וחצי יובש וכעת שוב גשם
ב. למה זה קורה האם זה כמו תנועת מטוטלת -
אוהב גשם ולא בוץ זה קורה לפעמים. אכן השנה זה בצורה די קיצונית
-
היו דברים מעולם
-
לפני כ30 שנה במלחמת המפרץ היה שנה שחונה ובסוף החורף הכינרת עלתה על גדותיה ואיילון הוצף ועוד..
-
חובב שלגים אמר בחורף תשפ"ו:
לפני כ30 שנה במלחמת המפרץ היה שנה שחונה ובסוף החורף הכינרת עלתה על גדותיה ואיילון הוצף ועוד..
הופה- עירבבת שתי שנים. השנה של מלחמת המפרץ (חורף 90-91) נפתחה עם יובש נדיר שנמשך עד לאמצע חודש שבט (אמצע ינואר). לאחר שפרצה המלחמה החורף סוף סוף הגיע בגדול עם השלמה חלקית של החוסרים. החורף שלאחריו (91-92) הוא החורף המפורסם עם שבירת כמעט כל שיא אפשרי, דבר שלא חזר שוב בשלושים וארבע השנים האחרונות ואפילו לא התקרב אליו.
-
תודה לכל המשיבים. נדמה לי שבחורף תש"ן נוצרה האגדה שהגשם בא עם המלחמות כי אז איך שהתחיל המלחמה התחילה הגשם כך זכור לי מילדותי, [ועוד זכור לי שבאמצע פורים הודיעו שנגמר המלחמה]. ולענין זה החורף השנה דומה מאוד שהגשם חזר עם המלחמה. עכ"פ אני לא שאלתי אם יתכן חורף שחון שבסופו גשם, אלא אם יש הסבר לתופעה של השנה שהגשם בא והולך לסירוגין, ממומחה העל ישיר הבנתי שבצורה קיצונית כמו השנה הוא לא זוכר תקדים לכך.
-
אוהב גשם ולא בוץ אמר בחורף תשפ"ו:
כך זכור לי מילדותי, [ועוד זכור לי שבאמצע פורים הודיעו שנגמר המלחמה].
מה שאומר שאתה לא כל כך צעיר...
-
אוהב גשם ולא בוץ אמר בחורף תשפ"ו:
ועוד זכור לי שבאמצע פורים הודיעו שנגמר המלחמה.
ליתר דיוק- בתענית אסתר. את פורים באותה שנה זכינו לחגוג ב''פול גז'' בלי פחד מאזעקות ומטילים.