עידוכני מודלים - חול המועד פסח
-
ישיר מכיוון שאנסמבל איסי די מכונס ע"כ שלא יהיה כלום אז אני חושב שלא יהיה כלום, במקרה כי טוב לא שרב כבד.
שימו לב שיש רק הרצה אחת מתוך 100 שתומכת במערכת בתחילת שבוע הבא, רוב ההרצות עם 15 ומעלה ב-850.

-
גשם עד בלי די הגיוני... נראה מה יהיה.
מי שבכל זאת רוצה להיתלות בחלומות של גפס אז הקונטרול אפילו יותר קיצוני מהמבצעי, וגם בערכי הקור הוא נותן אפילו קצת "ירוק"..

-
ישיר אתה צודק בזה שצפי השמ"ט מאד לא ברור בנושא הטמפ' והתנודות שם מעלות תהיות, אבל מה שהיה לי מוזר שעד היום היה לי ברור שצפי השמ"ט לפחות בגשם (לטווח של מעבר ל5 ימים) הוא תואם איסי ועכשיו זה ממש לא וגם לגבי הטמפ' נכון שא"א לסמוך עליו אבל ברעיון אנחנו ממש לא בכיוון של איסי
-
הבוקר גפס עדיין מתעקש על מערכת בתחילת שבוע הבא וכך גם גפס AI, וגם הבריטי עם משהו. אבל הגרמני והקנדי עברו לצד של איסי ואין אצלם כלום. סביר שלכל היותר נראה קצת גשם ועיכוב בהתחממות. לפי כלל המודלים בהמשך שבוע הבא מתחמם מאוד לטמפרטורות די קיצוניות.
-
רוב ההרצות של גפס עדיין מתעקשים נחייה ונראה
-
30-35 מעלות באפריל, זה ממש לא קיצוני
כל שנה יש -
אמנם מבחינת ירידת האפיק המרחק בין איסי לגפס שמיים וארץ אבל איסי נותן הבוקר מערכת לא רעה צפונית אלינו בשבת-עשרות מ"מ בלבנון
-
אפיק ים סוף אצל איסי זה נושק ל40 מעלות בשיא. בכל אופן לא התכוונתי "קיצוני" ביחס לכל הזמנים ושובר את כל השיאים.. ביחס לחודש וחצי האחרונים זה שינוי מוחלט וקיצוני.
-
גשם עד בלי די זה הבעיה שבשום מודל אין יותר מעשרים בצפון ועשר במרכז
ולגבי גרמני AI לא שאני באמת מחשב אותו אבל שמתי לב שהוא מאוד קיצוני -
גשם עד בלי די הנה המפה
גפס עד סוף הטווח

-
ישיר אמר בעידוכני מודלים - חול המועד פסח:
אפיק ים סוף אצל איסי זה נושק ל40 מעלות בשיא. בכל אופן לא התכוונתי "קיצוני" ביחס לכל הזמנים ושובר את כל השיאים.. ביחס לחודש וחצי האחרונים זה שינוי מוחלט וקיצוני.
נושק ל40 בשפלה או בבקעת הירדן,
לא חריג בכלל לאפריל
אבל ביחס לחודשים האחרונים זה כן חריג
ואגב, למי שיש זכרון קצר אזכיר שהשנה קבלנו כאלו טמפרטורות (נושקות ל-40) במחצית השניה של חודש נובמבר, וזה באמת חריג -
ישיר אם שמת לב איסי AI התמתן הבוקר בחמש מעלות מעדכון לילה ומקרב את האפיק לדעתי יצא פה משהו בין גפס לבין איסי
-
אפל אמר בעידוכני מודלים - חול המועד פסח:
מעניין מאד צפי השמ"ט ליום ראשון הקרוב בכלל לא תואם את איסי ערב משום צומת לא בגשם וודאי לא בקור.
הצפי לי-ם

ישיר אמר בעידוכני מודלים - חול המועד פסח:
אפל אני קצת עוקב בשבוע האחרון אחרי הצפי של השמ"ט בכללי, ושמתי לב שזה פשוט משתנה כל הזמן וגם הנתונים לא יציבים בכלל. למשל לגבי ה"שרב" של רביעי שעבר ערב פסח - הטמפרטורות השתנו שם כל הזמן גם בטווחים די קצרים. פעם אחת זה היה 25 מעלות בת"א, פתאום קפץ ל33 מעלות, אחר כך ירד שוב ל27 או משהו כזה, ואז קפץ שוב ל31 (גם כתבתי כאן על זה ומחקתי כשראיתי שזה השתנה שוב). גם לגבי הימים הקרובים אני עוקב ורואה שזה משתנה אצלם כמה פעמים ביום. בקיצור אני לא יודע על סמך מה הנתונים האלה, אני אפילו התחלתי לחשוד שהם משתמשים באיזושהי אפליקציה אוטומטית בפרט במה שקשור לצפי לטווחים רחוקים... מי יודע. כך שאני ממש לא חושב שיש לזה הרבה משמעות.
כמו שאמרתי בעבר - אנחנו רואים את אותם מודלים, אם איסי מראה שרב ולא גשם זה לא שלשמ"ט יש איזשהו "איסי קסום ונסתר" אחר...
בכל אופן אם זה היה רק גפס מול כולם הייתי סוגר בסטה ואומר שהוא יתקפל בעדכון שניים הבאים. אבל בגלל שיש מגוון תרחישים וחלקם קרובים אליו (כמו הגרמני והקנדי), אז עדיין העסק לא סגור.והנה השמ"ט עכשיו

-
אפיק ים סוף נושקות ל-40 בחוף ובשפלה ולאו דווקא בבקעה.

-
ADA הבוקר אולי, אני מדבר על אתמול בערב שזה מה שהוא הראה.
בכללי אם אתה חושב שמודלים יודעים הכול אז איזה מודל צפה לאתמול מעל 30 מ"מ בפוריה? ואיזה מודל צפה את גשמי מוצאי יו"ט ראשון של פסח?
-
לא נראה שגפס הולך להתקפל גם בצהרים
עריכה: יש קצת התחברות עכשיו ב 90 שעות נראה אם משפיע
-
טוב תהיה מערכת אבל יש סימנים קצת להתקפלות שלו
בערב לדעתי הכל יוכרע
-
נתי אמר בעידוכני מודלים - חול המועד פסח:
לא נראה שגפס הולך להתקפל גם בצהרים
עריכה: יש קצת התחברות עכשיו ב 90 שעות נראה אם משפיע
לא נראה בינתיים שום השפעה מההתחברות
-
סבירות גבוהה שגפס פשוט מרחף ומדמיין... ואם יתברר כך גם הפעם, זו תהיה חתימה נוספת על תעודת העניות של המודל הזה... אבל נחכה ונראה.
-
למרות הנ"ל אפשר לראות שאיסי מאוד קיצוני בצפי שלו מבחינת מיקום האפיק. סביר שגם הוא מגזים. למשל איסי AI צהריים זוחל לכיוון גפס עם מערכת קטנה והתקררות בתחילת השבוע. כך שהעסק לא סגור וכמו שאמרו סביר שיהיה משהו ביניים, אולי משהו דומה לימים האחרונים.